Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 số 7

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu tiếng Anh THCS - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh THCS và nhóm: Tài liệu ôn tập lớp 7 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 7 các môn năm 2020 - 2021.

Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án

Đề thi học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra học kì 2 tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 6 mới giúp các em ôn tập kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 

1. A. cake  B. citadel  C. coffee  D. camp
2. A. idea  B. mea C. teacher  D. beach
3. A. benches  B. watches  C. languages  D. telephones
4. A. picnic  B. ski C. twice  D. swim

II. Choose the best answer from the four options given (Circle A, B, C or D) to complete each sentence.

1. Let’s ……………a picnic this Sunday.

A. have

B. has

C. having

D. to have

2. …….. I help you?

A. Do

B. Am

C. Does

D. Can

3. What does she do ……………….her free time?

A. on

B. in

C. at

D. for

4. Hung ………….video games now.

A. play

B. playing

C. is playing

D. to play

5. Yoko is from Japan. She speaks ……………..

A. China

B. Chinese

C. Japan

D. Japanese

6. How ……………..rice do you want?

A. many

B. much

C. often

D. long

7. A: Why don’t we go to the zoo this Sunday morning? B: ………….

A. You are well

B. Because I don’t

C. That’s a good idea

D. Thanks a lot

8. I………………….Ha Long Bay this summer vacation.

A. visit

B. to visit

C. visiting

D. am going to visit

9. He must……………………to school on time.

A. go

B. to go

C. going

D. goes

10. ……………….film are you going to see tonight?

A. How

B. Which

C. Who

D. Where

III. Circle the underlined part that needs correction in the following sentences.

1. When it is warm, they sometimes go camp.

2. What does Mr. Minh travel to work?

3. My teacher can to speak English and French.

4. The Nile River is the longer river in the world.

5. We have lots of beautiful beach.

6. My mother is going jogging every morning.

IV. Read the passage below then do the tasks.

Manchester has a population of about five million but it’s not the capital city of Britain. London is
the capital and it’s the biggest city in Britain. But Manchester is the wettest! In Manchester, it rains in spring, summer, fall and winter. The city is very noisy. There are a lot of cars and there is a lot of pollution.

People drive their cars to work and children take buses to school. There aren’t many bikes or motorbikes because the weather is very cold. Near the city, there are lots of lakes and mountains. People go walking there on the weekend. Manchester also has a lot of cinemas and theatres so there is always something to do on the weekend.

A. Circle T or F. (Khoanh tròn vào T (đúng) hay F (sai)).

1. Manchester is the capital city of Britain.

2. Manchester is very quiet.

B. Read the passage again then answer the questions. (Đọc lại đoạn văn trên rồi trả lời câu hỏi)

3. How do children go to school in Manchester?

-> ……………………………………………………………………………………………………

4. Why there aren’t many bikes or motorbikes in Manchester?

->…………………………………………………………………………………………………….

5. When do people go walking in Manchester?

-> ……………………………………………………………………………………………………

V. Make questions for the underlined parts of the following sentences.

1. Her favorite drink is orange juice.

->…………………………………………………………………………..

2. He comes from Ha Noi.

->…………………………………………………….…………………….

VI. Rewrite the following sentences without changing the meaning.

1. Does Ba’s school have twenty classrooms?

-> Are …………………………………………………………………….?

2. Mr. Huy often drives his car to work everyday.

-> Mr. Huy often goes………………………………………………….…

3. The Mekong river is longer than the Red river.

-> The Red river is ….……….……………………..…………………….

ĐÁP ÁN

I. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 

II. Choose the best answer from the four options given (Circle A, B, C or D) to complete each sentence.

1 - A; 2 - D; 3 - B; 4 - C; 5 - D;

6 - B; 7 - C; 8 - D; 9 - A; 10 - B;

III. Circle the underlined part that needs correction in the following sentences.

1 - camp thành camping;

2 - What thành How;

3 - can to thành can;

4 - longer thành longest;

5 - beach thành beaches;

6 - is going thành goes;

IV. Read the passage below then do the tasks.

A. Circle T or F. (Khoanh tròn vào T (đúng) hay F (sai)).

1 - F; 2 - F;

B. Read the passage again then answer the questions. (Đọc lại đoạn văn trên rồi trả lời câu hỏi)

3 - They take buses to school.

4 - Because the weather is very cold.

5 - They go walking there on the weekend.

V. Make questions for the underlined parts of the following sentences.

1 - What is her favorite drink?

2 - Where does he come from?

VI. Rewrite the following sentences without changing the meaning.

1 - Are there twenty classroom in Ba's school?

2 - Mr. Huy often goes to works by cars everyday.

3 - The Red river is not as long as the Mekong river.

Download đề thi và đáp án tại: Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 6 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 184
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 6 Xem thêm