Đề luyện thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 số 2

Đề thi tiếng Anh vào lớp 10 có đáp án

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi tuyển sinh lớp 10 môn tiếng Anh năm 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình học tiếng Anh lớp 9 chương trình mới giúp các em học sinh lớp 9 ôn tập lại những chuyên đề Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

I. MULTIPLE CHOICE (8pts)

Mark the letter to indicate the word whose underlined part differs from the others.

1. A. narrow B. harrow C. tragic D. dancing
2. A. rinseless B. guess C. mission D. miss

Mark the letter to indicate the word whose underlined part differs from the others in the position of primary stress.

3. A. turtle B. jellyfish C. cover D. entrapment
4. A. observatory B. historical C. activity D. parabolic

Mark the letter to indicate the word whose underlined part that needs correction.

5. I’m (A) usually (B) right about the weather, am (C) not I (D)?

6. When (A) I came (B) in, everyone were watching (C) a film on (D) television.

7. This job requires (A) you working (B) long hours and go on (C) business trip at short notice (D).

Mark the letter to indicate the correct answer.

8. Aircraft flying in…………...arcs create microgravity for tests and simulations that last 20-25 seconds.

A. Circular

B. parabolic

C. straight

D. oval

9. “It sounds like the problem is not your appearance but the…………...you see yourself”, said the advice columnist.

A. Route

B. distance

C. way

D. behaviour

10. Mathematics and Literature are two of…………...subjects in high school examinations.

A. Adding

B. compulsory

C. optional

D. additional

11. Children in the poor villages are allowed to go to school without…………....money.

A. Paying

B. to pay

C. paid

D. to paying

12. My parents are very proud …………..my result.

A. From

B. at

C. of

D. with

13. The flat………….. he lives in is not far from his office.

A. Where

B. which

C. what

D. when

14.…………..is the act of cutting down or burning the trees in an area.

A. Forestation

B. Deforestation

C. Afforestation

D. Reforestation

15. The bamboo used to make conical hats must be split into very thin strings and then put into water…………...they can avoid tearing and any breakage.

A. Because

B. although

C. so that

D. therefore

16. “Do you …………..your new classmate, or do you two argue?”

A. get on with

B. look forward to

C. face up to

D. keep up with

Mark the letter to indicate the most suitable response.

17. – Can I have a look at that pullover, please?” – “…………....”

A. It’s much cheaper.

B. Which one? This one?

C. Sorry, it is out of stock.

D. Can I help you?

18. – Thank you for your lovely present. – “…………..”

A. I’m pleased you like it

B. Not at all

C. Go ahead.

D. Come on.

Mark the letter to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s).

19. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.

A. record

B. shine

C. categorize

D. diversify

20. She is always diplomatic when she deals with angry students.

A. strict

B. outspoken

C. firm

D. tactful

Mark the letter to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

21. In remote communities, it’s important to refill stocks before the winter sets in..

A. remake

B. empty

C. replenish

D. repeat

22. He was so insubordinate that he lost his job within a week.

A. fresh

B. disobedient

C. obedient

D. Understanding

Read the passage and choose the best answer.

Air (23)…………..is caused of ill-health in human beings. In a lot of countries, there are laws limiting the amount of smoke which factories can (24)…………..although there is not enough information on the effects of smoke on the atmosphere. Doctors have proved that air pollution causes lung diseases. The gases from the exhausts of cars also (25)………….. air pollution in most cities. The lead in petrol produces a poisonous gas, which is often (26)…………..in busy streets circled by buildings. Children who live in areas where there is (27)…………..lead in the atmosphere cannot think as quickly as other children, and are clumsy when they use their hands.

23. A. pollute

B. pollution

C. polluted

D. polluting

24. A. to produce

B. produced

C. producing

D. produce

25. A. increased

B. increasing

C. to increase

D. increase

26. A. collected

B. collect

C. collecting

D. collects

27. A. lots of

B. a lot of

C. a lots

D. a lots of

Read the passage and choose the best answer.

Thousands of years before Columbus came to the New World, the American Indians entered North America by crossing a narrow strip of land that once connected Alaska and Siberia. The migrants entered a new world in which there were no people at all. But there were many animals to hunt, and there were forests where nuts, roots, and berries could be gathered.

When the Europeans came to the New World, the Indians, at first, taught the settlers how to plant corn, bake fish, make canoes, and smoke tobacco. In return, the white introduced horses, guns, gunpowder, and alcohol. But at last, there were struggles for land, and the struggles could have only one result – war. When the wars were over, all Indians were moved to large tracts of land called reservations. Now, some of them, embittered by mistreatment, are determined to preserve their tribal life; some wish to modernize the reservations. These alternatives, with many variations, are what most Indians have chosen – a future in modern technology and education, or the revival of ancient tradition and treaties.

28. The Indians entered North America

A. before Columbus.

B. with Columbus.

C. after Columbus’s arrival.

D. in the 18th century.

29. The Indians moved to a new world which was

A. once settled by Europeans.

B. inhabited by primitive men.

C. inhabited in by American migrants.

D. completely uninhabited by other people.

30. As soon as the Europeans set their feet on the New World, they

A. were hostile to the Indians.

B. were taught a lot of things by the Indians.

C. didn’t treat the Indians in a friendly way.

D. traded with the Indians friendly.

31. The most accurate statement about contemporary Indian is

A. most Indians reject modern culture and technology.

B. some Indians preserve conventional life style.

C. some Indians have adopted modern culture and technology.

D. both B and C.

32. The Indians were good at

A. struggling for land.

B. contemporary tribal life.

C. making canoes.

D. the revival of their tradition.

II. WRITING (2pts)

Finish the second sentences so that it has a similar meaning to the first one.

33. She prefers watching TV to reading books.

->She would rather ……………………………………………...…………………

34. If you wanted my advice, I wouldn’t buy a new house here.

->If I …….…………………………………………………………………………

35. Is it alright if I come to the club with you tonight?

->Would you mind…………...………………………………………………………

36. They said that the car driver was driving very fast at the time of the crash.

->The car driver ……..…………………………………………………………………

Combine two sentences into a new one using the given words in brackets.

37. Has anybody shown you what to do? (Have)

……………………………………………………………………………………………

38. We were late for school because of the heavy rain. (Because)

……………………………………………………………………………………………

39. A woman wrote to me. She wants my advice. (who)

……………………………………………………………………………………………

40. They think that he was a spy. (thought)

……………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. D

2. C

3. D

4. D

5. C -> aren’t

6. C -> was watching

7. B -> to work

8. B

9. C

10. B

11. A

12. C

13. B

14. B

15. C

16. A

17. B

18. A

19. C

20. D

21. B

22. C

23. B

24. D

25. A

26. A

27. B

28. A

29. D

30. B

31. D

32. C

33 - She would rather watch TV than read books.

34 - If I were you, wouldn’t buy a new house here.

35 - Would you mind if I came to the club with you tonight?

36 - The car driver was said to be driving very fast at the time of the crash.

37 - Have you been shown what to do?

38 - Because it rains heavily, we were late for school.

39 - The woman who wants my advice wrote to me.

40 - He is thought to have been a spy.

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi thử tiếng Anh vào lớp 10 không chuyên kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 năm 2020 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
8 5.420
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm