Đề luyện thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Mời bạn đọc tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hữu ích, chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 lớp 10 các môn khác nhau hiệu quả.

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh không chuyên có đáp án

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh có đáp án nằm trong bộ đề thi vào 10 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án được biên tập bám sát chương trình học tiếng Anh 9 mới giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

I/ Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence:

1/ After working hard, he ___________ with a cup of coffee and a newspaper.

A. relaxes

B. passes

C. raises

D. makes

2/ Did you use to do a __________ when you were at the university?

A. full-time

B. full-time job

C. part-time

D. part-time job

3/ They need to have a (n) __________ ideas and information.

A. talk

B. discuss

C. exchange

D. fight

4/ The weather is bad, __________ we didn’t go on a picnic.

A. however

B. but

C. because

D. so

5/ After doing his homework, he _____________ the chicken’s eggs.

A. collects

B. has

C. takes

D. picks

6/ After an hour travelling by plane, we __________ Hue..

A. went

B. reached

C. got

D. came

7/ Everybody felt tired and hungry, so they stopped and had a ___________ .

A. supper

B. lunch

C. snack

D. breakfast

8/ To reach to the beach, they have to cross a small bamboo ___________ .

A. forestry

B. shrub

C. brush

D. forest

9/ There are some cottages at the __________ of the mountain. It’s very peaceful there.

A. leg

B. foot

C. shrine

D. feet

10/ The first man walked on the moon ___________ 21st July 1969

A on

B. in

C. since

D. for

II/ Choose the underlined word or phrase(A,B,C, or D) that needs correcting:

1/ Last summer (A) I have stayed (B) on my aunt’s (C) farm for (D) a month.

2/ I will come and (A) stay with you (B) and your (C) family on (D) March.

III/ Use the correct tense or form of the verbs in parentheses.

1/ Nghi never seems to get tired. I wish I __________ her energy. (have )

2/ This monument ____________ in the 19th century . ( build)

3/ A hammer is use to __________ nails in something.(drive)

4/ I ___________ on this project for an hour. ( work)

IV/ Use the correct form of the words in parentheses:

1/ My father has a large ___________ in coins. ( collect)

2/ Thy Thy had an __________ trip to her home village.( interest)

3/ Sapa is one of the __________ areas of Vietnam. (mountain)

4/ “Please read this text __________ .” ( care)

5/ We are going to send some _________ students for the program. ( change)

6/ There is a _________ lot near my house. ( park)

V/ Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage:

Liz had a very _____1______ summer holiday this year. Her pen friend, Ba invited her to visit his family in the north of Hanoi. Liz went ______2_____ plane from New York to Vietnam. Ba met her at Noi Bai Airport and together they took a bus from Hanoi to his home village.

One day, Ba and his family took Liz for a picnic in the _____3______ .They climbed a big hill. From the top of the hill they had a wonderful view. In the distance they could see the sea. Then they visited the _____4______ of a Vietnamese hero and enjoyed the fresh air there. Liz was very _____5_____ when it was time to go back to New York and school. She is already looking _____6_____ to next summer when Liz is going to spend her holidays with Ba’s family in Vietnam.

1/ A. exciting B. thrilling C. dangerous D. boring
2/ A. on B. for C. by D. of
3/ A. river B. mountain C. seas D. lakes
4/ A. shrine B. mosque C. temple D. church
5/ A. sad B. happy C. cheerful D. glad
6/ A. forward B. at C. after D. for

VI/ Read the passage and then decide whether the statements that follow are true or false. Write True or False in your answer sheet:

Late in the afternoon, the boys put up their tent in the middle of a field. As soon as this was done, they cooked the meal over an open fire. They were all hungry and the food smelt good. After a wonderful meal, they told stories and sang songs by the camp fire. But some time later it began to rain. The boys felt tired so they put out the fire and crept into their tent. Their sleeping-bags were warm and comfortable, so they all slept soundly. In the middle of the night, two boys woke up and began shouting. The tent was full of the water!

They all left out of their sleeping-bags and hurried outside. It was raining heavily and they found that a stream had formed in the field. The stream wound its way across the field and then flowed right under their tent!

____1/ the food smelt good, so the boy were thirsty.

____2/ they played games and sang songs after they had a wonderful meal.

____3/ The boys slept well and deeply in a comfortable and warm sleeping-bags.

____4/ The tent was full of the water, Which made the boys wake up.

VII/ Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them.

1/ Bich Nhi got good grades in her exam because she worked very hard

Bich Nhi worked very hard, so _________________________________________

2/ Vinh Nghi lives in the country. It is so boring there.

Vinh Nghi wishes ___________________________________________

3/ Uyen Uyen woke up late, so she didn’t have time for breakfast.

Uyen Uyen woke up so __________________________________________

4/ Ba Long can’t talk to foreigners because he doesn’t understand what the say.

I wish ______________________________________

VIII. Sound:

1. A. sound B. touch C. down D. account
2. A. design B. preserve C. basic D. physical
3. A. occupation B. occasion C. shake D. miraculous
4. A. concerned B. received C. attached D. concealed
5. A. teacher B. clear C. reason D. mean

ĐÁP ÁN

I/ Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence:

1 - A; 2 - D; 3 - B; 4 - D; 5 - A; 6 - B; 7 - C; 8 - D; 9 - B; 10 - A

II/ Choose the underlined word or phrase(A,B,C, or D) that needs correcting:

1 - B; 2 - D

III/ Use the correct tense or form of the verbs in parentheses.

1 - had; 2 - was built; 3 - driving; 4 - has been working

IV/ Use the correct form of the words in parentheses:

1 - collection; 2 - interesting; 3 - mountainous; 4 - carefully; 5 - changing; 6 - parking

V/ Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage:

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - A; 6 - A

VI/ Read the passage and then decide whether the statements that follow are true or false. Write True or False in your answer sheet:

1 - F; 2 - F; 3 - T; 4 - T

VII/ Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them.

1 - Bich Nhi worked very hard, so she got good grades in her exam.

2 - Vinh Nghi wishes he lived in the city.

3 - Uyen Uyen woke up so late that she didn’t have time for breakfast.

4 - I wish Ba Long could talk to foreigners

VIII. Sound:

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - C; 5 - B

Đáp án có trong file tải: Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh văn. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 năm 2020 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 5.250
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm