Đề ôn thi giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020

Đề thi môn tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1

Đề thi giữa kì 1 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa học kì 1 lớp 8 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 mới khác nhau giúp các em học sinh cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. MULTIPLE CHOICE

Mark the letter A, B, c or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation

1. A. century B. culture c. secure D. applicant

2. A. eradicate B. astronaut c. standard D. fatal

Mark the letter Ã, B, c or D to indicate the word that differs from the other three ip the position of primary stress

3. A. offer B. canoe C. country D. standard

4. A. pollution B. computer C. currency D. allowance

Mark the letter A, B, c or D to indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions.

5. The applicants who(A) meet the requirements for (B) the position they will (C) be contacted in order to schedule (D) an on-line interview.

6. It is recommended(A) that people (B) to take (C) regular exercise (D).

7.The world is becoming more industrialized(A) and the number (C) of endangered animals (C) have (D) increased.

Mark the letter A, B, c or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. Being a private university, a well-organized charitable giving program in order to offer a sufficient number of quality courses and activities.

A. development of

B. it developed

C. develop

D. developing

9. She _________ on paying for the phone calls she had made before she left.

A. demanded

B. suggested

C. required

D. insisted

10. My grandparents don’t ___________ of people who have bad manners.

A. respect

B. admire

C. approve

D. appreciate

11. If you decide you don't like it, bring it back and we’ll give you a………. .

A. receipt

B. refund

C. guarantee

D. reward

12. I have just quit _____ to the bookstore entirely because he made me _________ so angry and embarrassed.

A. going-feel

B. to go-feel

C. going - to feel

D. to go-feeling

13. Her response to my success was totally ________ and took US all by surprise.

A. expectedly

B. expectingly

C. unexpected

D. unexpecting

14. One of the worrying problems is what to do for those ___________ education is so poor that they can only manage simple, repetitive jobs.

A. that

B. which

C. what

D. whose

15. I have little free time I probably won’t be able to attend the meeting.

A. too - for

B. such - that

C. so - that

D. so - as

16. I know why you can’t read that sign; it is because of your eyes. I think they need ____________.

A. testing

B. to have them tested

C. to test

D. be tested

Mark the letter A, B, c or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. “Shall I help you with a suitcase?” - “ _________________”

A. Not a chance

B. That’s very kind of you.

C. I can’t agree more.

D. What a pity.

18. “So, you have your fifth high school reunion coming up?” - “ _____________ ”

A. Oh, the school reunion was wonderful.

B. The food at the reunion was excellent.

C. Yeah. I’m really looking forward to it.

D. No. You’re in no mood for the event.

Mark the letter A, B, c or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. They had to refuse the dinner invitation because of a prior

A. successful

B. later

C. earlier

D. important

20. I find it difficult to remain neutral when talking about that problem.

A. objective

B. negative

C. positive

D. middle

Mark the letter A, B, c or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) In each of the following questions.

21. The team worked hard to achieve their championship victory.

A. achievement

B. feast

C. defeat

D. score

22. Be quick! We must speed up if we don’t want to miss the flight.

A. turn down

B. look up

C. slow down

D. put forward

Read the following passage and mark the letter A, B, c or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Plants and animals will find it difficult to escape from or adjust to the effects of global warming. Scientists have already observed shifts in the life cycles of many plants and animals, such as flowers blooming earlier and birds hatching earlier in the spring. Many species have begun shifting where they live or their annual migration patterns due to warmer temperatures.

With further warming, animals will tend to migrate toward the poles and up mountainsides toward higher elevations. Plants will also attempt to shift their ranges, seeking new areas as old habitats grow too warm. In many places, however, human development will prevent these shifts. Species that find cities or farmland blocking their way north or south may become extinct. Species living in unique ecosystems, such as those found in polar and mountaintop regions, are especially at risk because migration to new habitats is not possible. For example, polar bears and marine mammals in the Arctic are already threatened by dwindling sea ice but have nowhere farther north to go.

Projecting species extinction due to global warming is extremely difficult. Some scientists have estimated that 20 to 50 percent of species could be committed to extinction with 2 to 3 Celsius degrees of further warming. The rate of warming, not just the magnitude, is extremely important for plants and animals. Some species and even entire ecosystems, such as certain types of forest, may not be able to adjust quickly enough and may disappear.

Ocean ecosystems, especially fragile ones like coral reefs, will also be affected by global warming. Warm ocean temperatures can cause coral to “bleach”, a state which if prolonged will lead to the death of the coral. Scientists estimate that even 1 Celsius degree of additional warming could lead to widespread bleaching and death of coral reefs around the world. Also, increasing carbon dioxide in the atmosphere enters the ocean and increases the acidity of ocean waters. This acidification further stresses ocean ecosystems.

23. Scientists have observed that warmer temperatures in the spring cause flowers to ______ .

A. die instantly

B. bloom earlier

C. become lighter

D. lose color

24. According to paragraph 2, when their habitats grow warmer, animals tend to move __________.

A. south-eastwards and down mountainsides toward lower elevations

B. north-westwards and up mountainsides toward higher elevations

c. toward the North Pole and down mountainsides toward lower elevations

D. toward the poles and up mountainsides toward higher elevations

25. The pronoun ‘those’ in paragraph 2 refers to ________.

A. species

B. ecosystems

C. habitats

D. areas

26. It is mentioned in the passage that if the global temperature rose by 2 or 3 Celsius degrees, _______ .

A. half of the earth’s surface would be flooded

B. the sea level would rise by 20 centimeters

C. water supply would decrease by 50 percent

D. 20 to 50 percent of species could become extinct

27. The bleaching of coral reefs mentioned in paragraph 4 indicates ______________.

A. the water absorption of coral reefs

B. the quick growth of marine mammals

C. the blooming phase of sea weeds

D. the slow death of coral reefs

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

28. Their work is bad because they have no training.

If they were _________________________________

29. John said the mistake was his secretary's fault.

-> John blamed _________________________________

30. We hope to see you here again next year, Peter.

-> We look _________________________________

31. I don’t know what to do in such situation.

-> I wish _________________________________

32. She is a brilliant singer. She refuses to sing in public. (ALTHOUGH)

—> _________________________________

33. Paul’s new car has broker? down. This car cost him £10,000. (WHICH)

………………………………………………………………………………………………

34. He is in debt. He will have to reduce his spending a lot. (GROUNDS)

……………………………………………………………………………………………………….

35. I’ll bring something for dessert. We may want to eat something sweet later. (CASE)

………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1A

2D

3B

4C

5C

6C

7D

8B

9D

10C

11B

12A

130

14D

15B

16A

17B

18C

19C

20A

21C

22C

23. B

24. D

25. A

26. D

27. D

28. If they were trained (properly), their work would not be bad./would be better.

29. John blamed his secretary for thej mistake.

30. We look forward to seeing you again next year, Peter.

31/ I wish I knew what to do in such situation.

32. Although she is a brilliant singer, she refuses to sing in public.

(She refuses to sing in public although she is a brilliant singer.)

33. Paul’s new car, which cost him £10,000, has broken down.

34. On the grounds that he is in debt, he will have to reduce his spending a lot.

35. I’ll bring something for dessert in case we want to eat something sweet later

Trên đây là Đề thi giữa kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 3.882
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm