Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 8 có đáp án

72 46.847

Đề khảo sát chất lượng học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 8

Đề kiểm tra môn Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới cuối học kì 1 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 8 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com tổng hợp và đăng tải. Đề thi Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 8 làm quen với format đề thi hiệu quả và đạt điểm cao trong kì kiểm tra học kì 1 sắp tới. 

Đề thi Tiếng Anh học kì 1 năm học 2018 - 2019

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. brother B. love C. money D. lose

2. A. chicken B. watch C. Christmas D. change

3. A. busy B. much C. but D. under

4. A. inches B. checks C.roofs D. aches

5. A. laughed B. missed C. called D. watched

Key: 1. D 2. C 3. A 4. A 5. C

II. Choose the word or phrase that best complete each sentence.

1. Hung is ………….. student in my class.

A. good

B. better

C. the best

D. a best

2. Ho Chi Minh City is larger and ……….. beautiful than Hanoi.

A. more

B. as

C. most

D. the most

3. She has bought this dress ………………Saturday.

A. for

B. since

C. next

D. last

4. Minh ……………. in this town since 1987.

A. is living

B. has lived

C. lives

D. lived

5. The Sun ….in the East.

A. rise

B. rose

C. rises

D. rising

6. That boy has short ………….hair.

A. curly

B. oval

C. tall

D. reserved

7. Alexander Graham Bell …………….. the telephone in 1876.

A. invent

B. invented

C. invents

D. is inventing

8. You must cover ………………sockets so that children do not try to put anything into them.

A. electrical

B. dangerous

C. safe

D. suitable

9. ……………. Was Alexander Graham Bell born? He was born in 1847.

A. When

B. Where

C. Why

D. Who

10. A: Can I speak to Lan please? This is Hung.

A. Hello, Lan

B. Hello,Hung

C. How are you?

D. How about tomorrow?

11. Revision is …………… when we learn new words.

A. necessary

B. necessarily

C. more necessary

D. unnecessary

12. Could you do me a favor?........................

A. Why?

B. I’m sorry. I’m really busy.

C. What can I do for you?

D. Both B and C are correct

13. Hey! Lan. How about...................... to the cinema this afternoon? - OK.

A. to go

B. going

C. we go

D. go

14. ………you need any help? Yes. That’s very kind of you.

A. Do

B. May

C. Can

D. Could

15. “Why was Ba late?” “………………he got up late.”

A. However

B. So

C. Because

D. While

Key: 1. C 2. A 3. B 4. B 5. C 6. A 7. B 8. C 9. A 10. B 11. A 12. D 13. B 14. A 15. C

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D

  1. Vietnam is an multicultural country with 54 ethnic groups.

             A B        C             D

  1. We speak English fluent now than last year.

           A          B    C         D

  1. We broke with tradition by make sponge cakes for the Mid-Autumn Festival instead of moon cakes.

             A           B  C                                        D

  1. You has to take off your hats when you go to the pagoda.

           A     B             C      D

  1. I don't like this performance although it's too boring.

          A          B          C           D

Key: 1B 2.B 3. C 4. A 5 C

IV.Complete each sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. Cats cannot swim as well as dogs.

Dogs can ……………………………….

2. Minh really loves to hang out with friends.

Minh really enjoys ……………………………….

3. Playing beach games is very interesting.

It is ……………………………….

4. He uses all his free time to look after his garden.

He spends …………………………….

5. Would you please change this T-shirt for me?

Do you mind ………………………………

Key: 1. Dogs can swim better than cats.

2. Minh really enjoys hanging out with friends

3. It is interesting to play beach games.

4. He spends his free time looking after his garden.

5. Do you mind changing this T-shirt for me?

Đề thi Tiếng Anh học kì 1 năm học 2018 - 2019

A: LISTENING: (2pts)

Question 1: Read the text and then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))

1. Cindy had to work very hard all day. .........

2. Cindy was very sad because she had to be at home. .........

3. Cindy's sister changed her rags into beautiful clothes. .........

4. Cindy and the Prince were married and lived happily ever after. .........

Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt)

1. Why was Cindy very sad?

..............................................................................................................

2. Who changed Cindy's rags into beautiful clothes?

..............................................................................................................

3. What did she leave on the dance floor?

..............................................................................................................

4. Did the Prince want to see her again?

..............................................................................................................

B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)

Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)

1. wet market         B.prefer           C. plentiful       D. get

2. A. danger          B. angry         C. language         D. passage

Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)

1. He is strong enough ............ this box.

A. lift            B. lifts       C. to lift      D. lifting

2. I like ............... Chinese very much.

A. study           B. studies       C. studies         D. studying

3. He used to ............... the guitar when he was a student.

A. play             B. to play          C. plays        D. playing

4. My brother speaks English very ................

A. easy              B. bad            C. fluently          D. fluent

5. Hoa's pen is different ............... mine.

A. from                B. to           C. as        D. with

6. Alexander Graham Bell was born................................ March 3rd, 1847.

A. in                 B. on          C. at         D. from

7. Jim hasn't gone to the beach .................. three years.

A. for                B. since         C. at        D. during

8. The boy had to cook dinner .............. because his mother came home late.

A. yourself           B. himself          C. herself       D. themseves

9. May I help you? - .................................................

A. No, I don't need                 C. Thank you, I don't need

B. Yes. That's very kind of you       D. Yes, I'm fine

10. You must.............. all chemicals and drugs in locked cupboard.

A. to put             B. put          C. puting       D. putting

PART III: READING (2pts)

Question 1: Read the passage and choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)

Nam is in grade 8A. He (1)...........his report card for the last school year. He got good grade (2)............Literature and Math, but his English was poor. His English teacher said, "Nam, you must work harder on your English". He'll try his best to study well next year. He loves (3).................., and he likes sports, too. He enjoys (4)............... soccer a lot. This summer vacation, he is enrolling for the summer activities in his home town. They'll plant trees, clean the streets and participate in the city's sport programs.

1. A. received           B. have received         C. has received       D. receive

2. A. in                 B. during                C. for          D. since

2. A. study               B. studies               C. studied       D. studying

4. A. play               B. plays                C. will play        D. playing

Question 2: Read the passage again and write T or F (1pt)

Statements

T/F

  1. Nam is in grade 8A.
  2. His English was excellent.
  3. He ought to work harder on his English 
  4. This summer vacation he is going to clean his school.
  1. ….…
  2. ….…
  3. ….…
  4. ….…

D. WRITING: (3pts)

Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)

1. "Don't talk in class, students", the teacher asked.

-> The teacher asked ............................................................................................

2. "Please help me repair my house."

-> She asked me ................................................................................................................................

3. The doctor said to Nga, "You should stay in bed."

-> The doctor said (that) Nga should stay in bed.

4. " Look after yourselves, children"

-> Mrs Lan told ...............................................................................................................................

Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt)

1. I/ known/ English/ since/ have/ teacher/ September/ my

2. interesting/ have/ I/ read/ the most/ This is/ book/ ever .

3. The boy/ playing/ spends games/./ always/ much time

4. younger/ was/ Jane/ When ,// sing/ She/ a jazz band/ used to.

Đáp án Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 8

Question 1: Read the text and then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

1. T

2. T

3. F

4. T

Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt)

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

1. Cindy was very sad because she had to be at home.

2. A fairy changed Cindy's rags into beautiful clothes.

3. She left one of her shoes on the dance floor.

4. Yes, he did.

B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)

1. B. prefer

2. A. danger

Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)

1. C. to lift

2. D. studying

3. A. play

4. C. fluently

5. A. from

6. B. on

7. A. for

8. B. himself

9. B. Yes. That's very kind of you

10. B. put

PART III: READING (2pts)

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

Question 1: Read the passage and choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)

1. A. has received 2. C. for 3. D. studying 4. D.playing

Question 2: Read the passage and choose T or F (1pt)

T/F

1...T....

2....F...

3... T...

4....F....

D. WRITING: (3pts)

Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)

Mỗi câu trả lời đúng hoàn toàn 0.5 đ, GV trừ điểm tuỳ theo các lỗi.

1. -> The teacher asked the/ his students not to talk in class.

2. -> She asked me to (help her) repair her house.

3. -> Mai said (that) Nam should work harder.

4. -> Mrs Lan told her children to look after themselves..

Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt)

Mỗi câu trả lời đúng hoàn toàn 0.25 đ, GV trừ điểm tuỳ theo các lỗi.

1. I have known my English teacher since September

2. This is the most interesting book I have ever read.

3. The boy always spends much time playing games.

4. When Jane was younger, she used to singing a jazz band.

BÀI NGHE

Once upon a time there was a girl called Cindy. She had to work very hard all day while her lazy sister did nothing. One night her sister went to a party at the palace. Cindy was very sad because she had to be at home. Suddenly, a fairy appeared and told her that she could go to the party.She also changed Cindy's rags into beautiful clothes. Then she went to the party and danced with the Prince. At midnight she ran back home, leaving one of her shoes on the dance floor. The prince wanted to see her again and went to every house in the capital until he found that the shoe was the right size for Cindy. She and the Prince were married and lived happily ever after.

Trên đây là toàn bộ nội dung của đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 8 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,.. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com. 

Sau những giờ học tập căng thẳng, chắc hẳn các bạn sẽ rất mệt mỏi. Lúc này, đừng cố tiếp tục học quá mà ảnh hưởng tới tinh thần và sức khỏe bản thân. Hãy dành cho mình 1 chút thời gian để giải trí, thư giãn lấy lại tỉnh táo bạn nhé. Chỉ 10 phút với những bài trắc nghiệm EQ, trắc nghiệm IQ vui dưới đây của chúng tôi, các bạn sẽ có được sự thoải mái nhất, sẵn sàng cho bài học sắp tới:

Đánh giá bài viết
72 46.847
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm