Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 12 tỉnh Bắc Giang năm 2012

Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 12 tỉnh Bắc Giang năm 2012 có đáp án đi kèm, các bạn có thể tham khảo đề thi và làm thử để chuẩn bị cho mình những kiến thức Tiếng Anh nâng cao được học trên lớp, từ đó, ôn thi học sinh giỏi hiệu quả hoặc chuẩn bị tốt cho các bài thi, bài kiểm tra Tiếng Anh cuối năm một cách tốt nhất.

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 12 tỉnh Quảng Nam

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 12 tỉnh Thanh Hóa năm 2013 - 2014

Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 12

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

BẮC GIANG

ĐỀ CHÍNH THỨC

KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH

NĂM HỌC 2011 - 2012

Môn thi: Tiếng Anh (Lớp 12)

Ngày thi: 01 tháng 4 năm 2012

Thời gian làm bài: 180 phút

Section a: Phonetics (10 points)

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. (5 pts)

1. A. Opponent B. Compose C. Podium D. Advocate

2. A. Reserve B. Domestic C. Optimistic D. Nursery

3. A. Both B. Cloth C. Ghost D. Sold

4. A. Examine B. Determine C. Famine D. Dine

5. A. Sacred B. Decided C. Contaminated D. Watered

Your answers: 1. ______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others. (5 pts)

1. A. Counterpart B. Precede C. Nursery D. Compliment

2. A. Bewilder B. Audience C. Benefit D. Dedicate

3. A. Pessimistic B. University C. Epidemic D. Particular

4. A. Tsunami B. Terrorist C. Involvement D. Disaster

5. A. Processor B. Windsurfing C. Semester D. Challenger

Your answers: 1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______

Section B: Grammar & Vocabulary (40 points)

I. Choose the best answer to complete the sentences. (10 pts)

1. According to the boss, John is the most ______ for the position of executive secretary.

A. supportive B. caring C. suitable D. comfortable

2. The children went _______ with excitement.

A. wild B. wildly C. wilderness D. wildlife

3. The sudden resignation of the financial director put the company in a very _______ position.

A. weak B. unsteady C. vulnerable D. collapsed

4. David: Would you like fish or meat? Mary: I _______ fish, please.

A. would rather B. would prefer C. suppose D. believe

5. Many teenagers show signs of anxiety and _______ when being asked about their future.

A. depress B. depression C. depressed D. depressing

6. There was a huge decline _______ the number of tigers.

A. in B. for C. of D. out

7. I’d rather you _______ anything about the garden until the weather improves.

A. don’t make B. didn’t do C. don’t do D. didn’t make

8. A part – time job gives me the freedom to _______ my own interests.

A. pursue B. chase C. seek D. catch

9. The new road currently under _______ will solve the traffic problems in the town.

A. design B. progress C. construction D. work

10. - Daisy: “What a lovely house you have!” - Mary: “______.”

A. Lovely, I think so B. Thank you. Hope you will drop in
C. Of course not, it’s not costly D. No problem

Your answers: 1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. ________

6. _______ 7. _______ 8. _______ 9. _______ 10. _______

II. Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets. (10 pts)

1. Bi Rain, together with 58 members of the South Korean National Military Symphony Orchestra and 17 traditional musicians, (come) to Vietnam since yesterday.

2. Up to now, nothing (do) to solve their problem.

3. He suggested that his son (be) on time for the interview.

4. Tom will come home as soon as he (finish) his test.

5. ASEAN (found) in 1967 in Bangkok, Thai land.

6. In times of war, the Red Cross (dedicate) to reducing the sufferings of wounded soldiers, civilians, and prisoners of war.

7. Hardly our teacher (enter) the classroom when it started to rain.

8. In a few minutes' time, when the clock strikes six, I (wait) for you here.

9 - 10. Living in a fast - paced and mobile society (create) family stresses that (not imagine) by our great grandparents.


_________________________

_________________________

_________________________

_________________________

_________________________


_________________________

_________________________

_________________________

_________________________
_________________________

Đáp án đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 12

HƯỚNG DẪN CHẤM

(Tổng điểm: 100 điểm)

Section a: Phonetics (10 points)

I. 5 pts: (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. D 2. A 3. B 4. D 5. D

II. 5 pts: (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. B 2. A 3. D 4. B 5. C

Section B: Grammar & Vocabulary (40 points)

I. 10 pts: (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. C 2. A 3. C 4. B 5. B

6. A 7. B 8. A 9. C 10. B

II. 10 pts: (Mỗi động từ chia đúng 1 điểm)

1. has come 2. has been done

3. (should) be 4. has finished

5. was founded 6. is dedicated

7. had our teacher entered 8. will be waiting

9. has created 10. couldn’t have been imagined

III. 10 pts (Mỗi từ đúng 1 điểm)

1. stability 2. economically

3. endangered 4. terrorist

5. destruction 6. variety

7. indefensible 8. disobedient

9. attractiveness 10. unpredictable

IV. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. C 2. D 3. B 4. C 5. D

6. C 7. C 8. B 9. D 10. B

Section C: reading (30 points)

I. 10 pts: (Mỗi từ điền đúng cho 1 điểm)

1. from 2. of 3. attack 4. who 5. as 6. place

7. following/ next 8. On 9.body 10. birthday

II. 10 pts: (Mỗi câu chọn đúng cho 1 điểm)

1. B 2. C 3. D 4. D 5. C 6. B 7. A 8. C

9. B 10. B 11. C 12. A 13. C 14. A 15. B

III. 10 pts: (Mỗi câu chọn đúng cho 1 điểm)

1. B 2. A 3. A 4. D 5. D

Section D: writing (20 points)

I. 10 pts: (Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm)

1. Only after/ when all the guests had gone (home) could we/ were we able to relax.

2. There has been a sharp increase/ rise in (the) house prices this year.

3. Had it not been for the attendance / presence/ appearance of a famous film star the party would not have been a success/would have been a failure.

4. I’d rather you didn’t smoke in my house.

5. He broke the world record at/ on his second attempt.

6. Hardly a day passes/ goes by without me/ my writing to him/ but I write to him/ when I don’t write to him.

7. All dogs are thought to have evolved from wolves.

8. Make sure you finish (typing) all these letters before going/ you go to lunch.

9. The annual rainfall in/ for the northwest of Britain is higher/ greater than (that in) the southeast.

The annual rainfall in/ for the southeast of Britain is lower/ less than (that in) the northwest.

10. Henry wishes (that) he hadn’t bought the second - hand car.

II. (5pts): (Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm)

1. The two theories (appear to) have (got) nothing in common.

2. I can’t/ won’t put up with his rude behaviour.

3. I have (considerable) difficulty (in) reading his hand writing

4. He has neither money nor time to go on holiday.

5. A quiet holiday would do you good.

III. 5 pts: (Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm)

1. My mother takes the responsibility for running the household.

2. ASEAN has a population of 575.5 million, accounting for (about) 8.7 % of the world’s population.

3. It was not until Einstein was eight that he could speak.

4. Defensive players aren’t allowed to interfere with the opponent’s movements unless the (that) player is holding the ball.

5. Never stop trying until/ till you get the right solution to the problem.

Đánh giá bài viết
7 13.174
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm