Đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Đồng Đậu, Vĩnh Phúc năm 2015 - 2016 (Lần 1)

Đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 12

Đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Đồng Đậu, Vĩnh Phúc năm 2015 - 2016 (Lần 1) gồm hai phần trắc nghiệm và tự luận có đáp án đi kèm, giúp các bạn ôn tập và chuẩn bị thi THPT Quốc gia hiệu quả.

Tổng hợp toàn bộ từ vựng và ngữ pháp Tiếng Anh lớp 12

Đề thi Tiếng Anh học kỳ 1 lớp 12 trường THPT chuyên Lê Hồng Phong online

Đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 12 năm học 2010-2011 - Trường THPT Lạc Long Quân online

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

VĨNH PHÚC

THPT ĐỒNG ĐẬU

KỲ THI KHẢO SÁT LẦN I NĂM 2015

Môn: TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề

A. SECTION A (8 points)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. weekends B. schools C. secrets D. solutions

Question 2: A. knocked B. missed C. finished D. organized

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following question.

Question 3: A. morning B. happy C. arrive D. question

Question 4: A. difference B. important C. impressive D. attractive

Question 5: A. solidarity B. organization C. consideration D. determination

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6: When you are in a restaurant, you can raise your hand slightly to show that you need assistance.

A. bill B. menu C. help D. food

Question 7: Our parents join hands to give us a nice house and a happy home

A. work together B. give a hand C. take hand D. shake hands

Question 8: Professor Berg was obliged to delete his project after his son had died.

A. volunteered B. changed C. forced D. decided

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 9: Most children enjoy _______ with their parents and siblings.

A. play B. to play C. playing D. played

Question 10: -You look great in this new dress. -________.

A. With pleasure B. Not at all
C. I am glad you like it D. Do not say anything about it

Question 11: Yesterday I met your brother, ______ had taken us to the Headquarters of the United Nations in New York before.

A. that B. whom C. whose D. who

Question 12: If I were you, I would advise her ______ the new teaching method.

A. trying B. try C. tries D. to try

Question 13: Pat: "Would you like something to eat?"

Kathy: "______. I'm not hungry now."

A. Yes, I would B. No, no problem C. No, thanks D. Yes, it is

Question 14: By far, the most important Vietnamese ___is Tet (The Lunar New Year).

A. vacation B. holiday C. ceremony D. anniversary

Question 15: At this moment, the teams _______ the game among themselves.

A. has been discussing B. have discussing
C. are discussing D. is discussing

Question 16: It's very kind _______ you to help me with the homework.

A. with B. in C. of D. to

Question 17: My parents first _____ each other at the Olympic Games in 1982.

A. have met B. meet C. had meet D. met

Question 18: Mary ________ in London for 15 years.

A. lives B. has lived C. is living D. was living

Question 19: Mrs. White, ______ taught me English 5 years ago, is a good teacher.

A. who B. that C. whom D. whose.

Question 20: Allison was ______ first person to arrive at the party.

A. a B. the C. x D. an

Question 21: Phil is ______ person we know.

A. the happier B. happiest C. happier D. the happiest

Question 22: Nobody is ______ than Miss Snow

A. careful B. the more careful
C. more careful D. most careful

Question 23: The Vietnamese participants always take part ______ sports events with great enthusiasm.

A. in B. on C. at D. to

Question 24: John cannot make a _____ to get married to Mary or stay single until he can afford a house and a car.

A. decide B. decision C. decisive D. decisively

Question 25: Sometimes she does not agree ____her husband about child rearing but they soon find the solutions.

A. for B. on C. with D. of

Question 26: ____ his serious disease, he tried to finish writing his novel.

A. Although B. However C. In spite D. Despite

Question 27: It is not easy ____ a well-paid job.

A. to find B. finding C. finded D. find

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28: I used to getting up late when I was small.
A B C D

Question 29: Although Nam worked very hard, but he didn't pass the final exam.
A B C D

Question 30: The computer game has been playing by many children since it appeared.
A B C D

Question 31: John congratulated us to our excellent results although we didn't know
A B C
each other very well.
D

Question 32: I decided changing jobs because my boss makes me work overtime
A B C D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.


Our family has got many books. All the ...(33)......... of our family buy books and read them. My mother says that books help us in self-education. In ancient times, books ......(34)...... written by hand. It was difficult to write a book ...(35)......... a pen. Then printing came into our life. Printing played an important ......(36).... in the development of literature and culture. Now there are a lot of books in the shops, there are many books in our flats. But it is difficult to buy all books ...(37)......... we want to read. That's why we get books in public libraries. There are some problems in our life and sometimes it is difficult to ......(38)... them. I think that books can help us. Last year I read a very interesting book " An American Tragedy" by Theodore Dreiser.
This novel was ...(39)...... at the beginning of the 20th century. The novel ......(40)....... The tragic fate of a boy and a girl, Clyde and Roberta ......(41)...... name. It is a sad story. This novel was written many years ago, but it is ...(42)......... nowadays. Books must be our friends during our life.

Question 33: A. members B. partners C. groups D. relates

Question 34: A. are B. were C. have D. had

Question 35: A. in B. by C. with D. at

Question 36: A. step B. stage C. chain D. role

Question 37: A. who B. which C. when D. where

Question 38: A. deal B. imagine C. create D. solve

Question 39: A. published B. presented C. opened D. constructed

Question 40: A. writes B. prescribes C. describes D. mentions

Question 41: A. on B. by C. of D. with

Question 42: A. amazing B. favorite C. popular D. worth

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the comet answer to each of the questions.

It is difficult to succeed in the music business; nine out of ten bands that release a first record fail to produce a second. Surviving in the music industry requires luck and patience, but most of all it requires an intricate knowledge of how a record company functions. The process begins when a representative of a company's Artists and Repertoire (A&R) department visits bars and night clubs, scouting for young, talented bands. After the representative identifies a promising band, he or she will work to negotiate a contract with that band. The signing of this recording contract is a slow process. A company will send a long time investigating the band itself as well as current trends in popular music. During this period, it is important that a band reciprocate with an investigation of its own, learning as much as possible about the record company and making personal connections within the different departments that will handle its recordings.

Once a band has signed the contract and has finished recording an album, the Publicity and Promotions department take over. This department decides whether or not to mass produce and market the band's album. Most bands fail to make personal contacts in this second department, thus losing their voice in the important final process of producing and marketing their album. This loss of voice often contributes to the band's failure as a recording group.

Question 43: Which of the following statements best express the main idea of the passage?

A. Nine out of ten bands fail to produce a second album.
B. It is important for a band to have an intricate knowledge of how a recording company works.
C. Making personal connections will help the band in the final decisions about the promotion of their album.
D. The main factors in a band's success are luck and patience.

Question 44: As used in paragraph 1, the word "release" is closest in meaning to ..........

A. distribute B. pay for C. overturn D. itemize

Question 45: The phrase "an intricate" in paragraph 1 could best be replaces by.........

A. a feeling B. a straightforward
C. an extraneous D. a detailed

Question 46: According to the passage, the initial contact between a band and a recording company is made by..............

A. the band's manager B. a band member
C. and (A&R) representative D. the Publicity and Promotions department

Question 47: The word it in paragraph 1 refers to .................

A. luck and patience B. surviving in the music industry
C. producing a first album D. negotiating a contract

Question 48: As used in paragraph 2, the phrase 'takes over' is closest in meaning to .......

A. takes charge B. takes pleasure
C. takes advice D. takes blame

Question 49: The author mentions that a band's success is dependent on all of the following factors EXCEPT..............

A. having patience
B. making personal contacts with people in the company
C. understanding how a record company functions
D. playing music that sounds like music of famous bands

Question 50: According to the passage, the Publicity and Promotions department..........

A. has the final decision in producing an album
B. handles the recording arrangements for the band
C. sends representatives to look for new talent
D. visits bars and night clubs

Question 51: The author uses the phrase "losing their voice" in paragraph 2 to illustrate that they .......

A. are forbidden to speak B. are unable to visit
C. have no representation D. are too shy to express their desires

Question 52: It can be inferred from the passage that ...........

A. the music industry is full of opportunities for young bands
B. the (A&R) department has a very large staff
C. most bands do not fully understand how record companies operate
D. the cost of recording an album id very expensive

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the comet answer to each of the questions.

If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several leading educational psychologists, this is one of the biggest mistakes, which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well – especially if the parents are very supportive of their child. Michael Collins is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael's mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Winston Smith, Michael's friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

Question 53: One of the serious mistakes parents can make is to ...........

A. push their child into trying too much B. help their child to become a genius
C. make their child become a musician D. neglect their child's education

Question 54: Parents' ambition for their children is not wrong if they ..........

A. force their children into achieving success B. themselves have been very successful
C. understand and help their children sensibly D. arrange private lessons for their children

Question 55: Who have criticized the methods of some ambitious parents?

A. Successful musician. B. Unrealistic parents.
C. Their children. D. Educational psychologists.

Question 56: Michael Collins is fortunate because ..........

A. his father is a musician B. his parents are quite rich
C. his mother knows little about music D. his parents help him in a sensible way

Question 57: The phrase "crazy about" in the passage mostly means ............

A. surprised at B. extremely interested in
C. completely unaware of D. confused about

Question 58: Winston's parents push their son so much and he ...............

A. has won a lot of piano competitions B. cannot learn much from them
C. has become a good musician D. is afraid to disappoint them

Question 59: The word "They" in the passage refers to ...............

A. concerts B. violin lessons
C. parents in general D. Michael's parents

Question 60: All of the following people are musicians EXECPT ...............

A. Winston's father B. Winston's mother
C. Michael's father D. Michael's mother

Question 61: The word "unwilling" in the passage mostly means ..................

A. getting ready to do something B. eager to do something
C. not object to doing anything D. not wanting to do something

Question 62: The two examples given in the passage illustrate the principle that ..........

A. successful parents always have intelligent children
B. successful parents often have unsuccessful children
C. parents should let the child develop in the way he/ she wants
D. parents should spend more money on the child's education

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 63: "Be quick! We must speed up if we don't want to miss the flight. "

A. turn down B. slow down C. look up D. put forward

Question 64: Deforestation is destroying large areas of tropical rain forest.

A. building B. raising C. becoming D. damaging

B. SECTION B ( 2 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet.

Question 1: We didn't go on holiday because we did not have enough money

If we...........................................................................................................

Question 2: I'm sorry I sold your bike yesterday.

I apologise..................................................................................................

Question 3: The plumber repaired the leak this morning.

The leak .....................................................................................................

Question 4: Peter spent three hours repainting his house.

It took..........................................................................................................

Question 5: The boys prefer playing soccer to staying indoors.

The boys like .............................................................................................

II. In about 140 words, write a paragraph about your hobby. Write your paragraph on your answer sheet.

The following prompts might be helpful to you.

  • what is your hobby
  • when and where you do it
  • why you like it

Đáp án đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 12

1. C

2. D

3. C

4. A

5. A

6. C

7. A

8. C

9. C

10. C

11. D

12. D

13. C

14. B

15. C

16. C

17. D

18. B

19. A

20. B

21. D

22. C

23. A

24. B

25. C

26. D

27. A

28. B

29. C

30. B

31. A

32. B

33. A

34. B

35. C

36. D

37. B

38. D

39. A

40. C

41. B

42. C

43. B

44. A

45. D

46. A

47. B

48. A

49. D

50. A

51. C

52. C

53. A

54. C

55. D

56. D

57. B

58. D

59. D

60. D

61. D

62. C

63. B

64. A

Đáp án phần tự luận

I. Viết lại câu

1. if we had had enough money, we would have gone on holiday.

2. I apologise for selling your bike yesterday.

3. The leak was repaired by the plumber this morning.

4. It took Peter three hours to repaint his house.

5. The boys like playing soccer to staying indoors

Đánh giá bài viết
1 6.861
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm