Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 có đáp án + giải thích chi tiết (Đề số 6)

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 có đáp án + giải thích chi tiết (Đề số 6) được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn đánh giá năng lực, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: “Remember to phone me when you arrive at the airport”

“_____________ .

A. I remember B. I do C. I don’t D. I will

Question 2: We should participate in the movements___________ the natural environment.

A. organizingto conserve B. organized conserving

C. organizedto conserve D. which organize to conserve

Question 3: Certificates provide proof of your__________ .

A. qualifications B. diplomas C. ambitions D. in order that

Question 4: Prices continued to rise while wages remained low__________ the Government became increasingly unpopular.

A. oncondition that B. with the result that C. provided that D. bound

Question 5: There is__________ to be a serious energy crisis in the next century.

A. reputed B. known C. foreseen D. qualities

Question 6:__________ interested in that subject, I would try to learn more about it.

A. WereI B. If I am C. Should I D. I was

Question 7: I’m not sure my brother will ever get married because he hates the feeling of being________

A. tied in B. tied down C. tied up D. tied in with

Question 8: Helen has just bought___________ .

A. some new black wool two scarves B. two black wool new scarves

C. two new blackwool scarves D. two scarves new wool black

Question 9: Another__________ will be drawn from the experiment.

A. conclusion B. attention C. contrast D. inference

Question 10: Joanne has only one eye, she lost_____________

A. other B. other ones C. another one D. the other

Question 11: Don’t__________. You’ve only just begun the course.

A. putup B. get up C. give up

D. grow up 3 years ago after falling on some broken glass.

Question 12: No matter__________ Mozart was an accomplished composer while still a child.

A. how it seems remarkable B. how remarkable it seems

C. how it remarkable seems D. how seems it remarkable

Question 13: She is extremely competent and_____________.

A. Industrial B. industrious C. industry D. industrialized.

Question 14: “Is it all right if I use your bike?”

- “_______________. ”

A. I don’t want to useyour bike B. Sure, go ahead

C. Sorry, no, I won’tdo it D. Please accept it with my best wishes

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

Ever since it was first possible to make a real robot, people have been hoping for the invention of a machine that would do all the necessary jobs around the house If boring and repetitive factory work could be (21)_________ by robots, why not boring and repetitive household chores too?

For a long time the only people who really gave the problem their attention were amateur inventors And they came up against a major difficulty. That is, housework is actually very complex It has never been one job it has always been many. A factor robot (23)__________ one task endlessly until it is reprogrammed to do something else. It doesn’t run the whole factory. A housework robot on the other hand, has to do several different (25)__________ of cleaning and carrying jobs and also has to cope (26)_________ all the different shapes and positions of rooms, furniture, ornaments, cats and dogs. (27)_________, there have been some developments recently. Sensors are available to help the robot locate objects and avoid obstacles. We have the technology to produce the hardware. All that is missing the software- the programs that will operate the machine.

Question 15: A. managed

B. succeeded

C. made

D. given

Question 16: A. carries over

B. carries out.

C. carries off

D. carries away

Question 17: A. systems

B. types

C. ways

D. methods

Question 18: A. from

B. with

C. by

D. for

Question 19: A. However

B. Therefore

C. Besides

D. Moreover

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part that differs from the other three in the pronunciation in each of the following questions.

Question 20: A. method B. father C. feather D. weather

Question 11: A. chemistry B. children C. schooling D. character

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 22: A. political B. furniture C. yesterday D. ambulance

Question 23: A. humorous B. educator C. organism D. contaminate

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

According to airline industry statistics, almost 90 percent of airline accidents are survivable or pBartially survivable. But passengers can increase their chances of survival by learning and following certain tips. Experts say that you should read and listen to safety instruction before take off and ask questions if you have uncertainties. You should fasten your seat belt low on your hips and as tightly as possible. Of course, you should also know how the release mechanism of your belt operates. During takeoffs and landings, you are advised to keep your feet flat on the floor. Before take off, you should locate the nearest exit and an alterative exit and count the rows of seats between you and the exits so that you can reach them in the dark if necessary. In the event that you are forewarned of a possible accident, you should put your hands on your ankles and keep your head down until the planes comes to a complete stop. If smoke is present in the cabin, you should keep your head low and cover your face with napkins, towels, or clothing. If possible, wet these for added protection against smoke inhalation. To evacuate as quickly as possible, follow crew commands and do not take personal belongings with you. Do not jump on escape slides before they are fully inflated, and when you jump, do so with your arms and legs extended in front of you. When you get to the ground, you should move away from the plane as quickly as possible, and smoke near the wreckage

Question 24: What is the main topic of the passage?

A. Procedures for evacuation aircraft..

B. Guidelines for increasing aircraft passengersurvival,

C. Airline industry accident statistics.

D. Safety instructions in air travel.

Question 25: Travelers are urged by experts to read and listen to safety instruction___________.

A. if smoke is inthe cabin B. in an emergency

C. before locating D. the exits before take-off

Question 26: According to the passage, airline travelers should keep their feet flat on the floor __________.

A. especially during landings B. throughout the flight

B. only if an accidentis possible D. during take-offs and landings

Question 27: According to the passage, which exits should an airline passenger locate before take- off?

A. The ones with counted rows of seatsbetween them. B. The nearest one.

C. The two closest to thepassenger’s seat D. The ones that can be found in the dark

Question 28: The word “them” in bold refers to_________

A. seats B. rows C. exits D. feet

Question 29: It can be inferred from the passage that people are more likely to survive fires in aircrafts if they

A. don’t smoke in or neara plane B. read airline safety statistics

C. wear asafety belt D. keep their heads low

Question 30: Airline passengers are advised to do all of the following EXCEPT____________

A. ask questionsabout safety B. locate the nearest exit

C. fasten their seat beltsbefore take-off D. carry personal belongings in an emergency

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1D

2A

3A

4B

5D

6A

7B

8C

9A

10D

11C

12B

13B

14B

15A

16B

17B

18B

19A

20A

21B

22A

23D

24B

25D

26D

27C

28C

29D

30D

31A

32A

33C

34A

35D

36D

37C

38C

39C

40D

41B

42C

43C

44C

45C

46D

47C

48A

49B

50D

Mời các bạn tiếp tục vào tham khảo đề thi môn Tiếng Anh THPT Quốc gia năm 2017 Bộ GD-ĐT công bố đáp án là Đề thi chính thức đã thi gần đây nhất sẽ giúp các bạn đánh giá chính xác năng lực kiến thức của bản thân để lên kế hoạch học tập và ôn luyện, yên tâm bước vào kì thi quan trọng này. Chúc các bạn thi tốt!

Đánh giá bài viết
1 1.477
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm