Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 2 có file nghe năm 2023 - 2024 số 2

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 giữa kì 2 có file nghe + đáp án

Đề thi giữa kì 2 tiếng Anh 8 có file nghe và đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh lớp 8 chương trình mới khác nhau giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 7 8 9 giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.

Listen and write True (T) or False (F)

Bài nghe

1. Approximately 330 to 360 million people speak English as their first language.

2. There are 3.8 million in New Zealand.

3. Other countries do not use English as their primary and official languages.

4. India has the largest number of second-language speakers of English.

Listen and complete the sentences. 

Bài nghe

1. It’s very easy and interesting to learn English by listening to your favourite ___________

2. Watching English movies and TV shows also help to ___________how you speak

3. It’s relaxed, and the___________ is easy.

4. Reading is as ___________ as listening when learning English

Circle the correct answers: 

1. It’s recommended that we become more concerned ___________the environment around us.

A. of

B. to

C. about

D. with

2. If people didn’t throw rubbish in the street, it __________attractive.

A. will look

B. would look

C. looked

D. was looking

3. We went out __________it was raining.

A. although

B. because

C. in spite of

D. despite

4. Poisonous ___________ from factories can kill a lot of wildlife animals.

A. things

B. animals

C. chemicals

D. nations

5. Find the word which has different sound in the part underlined.

A. state

B. parade

C. accent

D. station

6. When the policeman came there, the robber __________

A. was left

B. has left

C. left

D. had left

7. My brother and I a white tiger already.

A. have seen

B. has seen

C. see

D. are seeing

8. Hundreds of people were made __________after the flood.

A. homeless

B. helpless

C. careless

D. endless

9. A. Would you mind if I moving this chair

B. Would you mind moving this chair?

C. Would you like a cup of coffee?

D. Will you close the window, please?

- I’d prefer you didn’t

10. Circle the incorrect part:

I will (A) call (B) the office if (C) I were (D) you.

Choose A, B, C or D that best answers the question about the passage. 

Water _______ (1 ) happens ________(2) toxic substances enter water bodies such as lakes, rivers, oceans and so on, getting dissolved in them, lying suspended in the water or depositing on the bed. This degrades the quality of water. Not ________(3) does this spell disaster for aquatic ecosystems, the pollutants also seep through and reach the groundwater, which might end up in our households as contaminated water we use in our daily activities, including drinking. Water pollution can be ________ (4) in a number of ways, one of the most polluting being city sewage and industrial waste discharge. Indirect sources ________ (5) water pollution includes contaminants that enter the water supply from soils or groundwater systems and from the atmosphere via rain.

1. A. pollution B. polluted C. pollute D. polluting

2. A. what B. when C. why D. while

3. A. both B. only C. well D. either

4. A. cause B. caused C. causing D. causes

5. A. for B.in C. at D. of

Read the paragraph and choose the best answer.

A hundred thousand people were killed and half a million homes destroyed as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a minute before noon when the habitants of Tokyo were cooking their midday meals. Thousands of stoves were overturned as soon as the earth began to shake. As a result, small fires broke out everywhere and quickly spread. The fire engines were prevented from going to help because many of the roads had cracked open. It was impossible to use fire-fighting equipment as most of the water pipes had burst. Consequently, over ninety percent of the damage was caused by fire rather than by the collapse of buildings.

1. When did the Tokyo earthquake happen?

A. in 1923

B. in 1924

C. in 1925

D. in 1926

2. How many people were killed in the earthquake?

A. a hundred billion

B. a hundred million

C. a hundred thousand

D. a thousand.

3. How many homes were destroyed in the earthquake?

A. a million

B. half a million

C. a hundred

D. a thousand

4. What were overturned as soon as the earth began to shake?

A. a thousand of stoves

B. a hundred of stoves

C. a million homes

D. thousands of stoves

5. How many percent of the damage was caused by the collapse of buildings?

A. about 80 %

B. over 90 %

C. nearly 90%

D. 90%

IV. Do as directed in bracket: 

1. Global warming has caused many natural disasters. ( Using “ passive” to rewrite the sentence)

Many natural disasters…………………………………………………………….

2. We didn’t go to the beach because it rained. (Make question for the underlined words)

…………………………………………………………………………………….

3. Noise pollution / big cities / can / lead / hearing / problems. (Rearrange words)

…………………………………………………………………………………….

4. you/ finish/ your homework/ yet ? (Building the sentence)

…………………………………………………………………………………….

V. Find and correct ONE mistake in each sentence 

1. The fish are die due to the seriously polluted water.

2. If I had one million US dollars, I will build more parks in our city.

VI. Supply the correct form of the words given to complete the sentences

1. The ……….. … chemical waste is dumped into the lake. (POISON)

2. Scotland is an interesting place to visit with its rich ……… . (CULTURAL)

VII. Supply the correct form of the verb in each sentence

1. I learnt from the news on TV that the earthquake (destroy)______ hundreds of houses.

2. Great Britain (make) ______ up of England, Scotland and Wales.

ĐÁP ÁN

Listen and write True (T) or False (F)

1 - T; 2 - T; 3 - F; 4 - T;

Listen and complete the sentences.

1. It’s very easy and interesting to learn English by listening to your favourite _____songs______

2. Watching English movies and TV shows also help to ____improve_______how you speak

3. It’s relaxed, and the______language_____ is easy.

4. Reading is as _____important______ as listening when learning English

Nội dung bài nghe

6 Tips to Self Study English Effectively

1. Listen to music and learn from lyrics

Everyone likes music. It's very easy and interesting to learn English by listening to your favorite song.

2. Watch English videos about your interests

This is good training for your English comprehension and communication. Watching interviews and reviews will help you become familiar with conversational English-how you should communicate with other people.

3. Watch English movies and TV shows

Watching English movies and TV shows also helps improve how you speak and understand the language.

4. Test your grammar with online English quizzes

When you self-study, one possible problem is that you might miss the mistakes and errors you're making. One easy way to test yourself is to do free online English quizzes. These quizzes will test your grammar, sentence construction, comprehension, and a whole lot more.

5. Chat with friends online

Chatting with friends online is a fun way to self-study English without even realizing it. It's different from talking to a teacher or studying in class, or even using English at work because it's relaxed, and the language is easy.

6. Read e-books, articles, and online magazines

Reading is as imoportant as listening when learning English. Reading and listening both sharpen the mind and train you to think in English too.

I. Circle the correct answers

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - C; 5 - C;

6 - D; 7 - A; 8 - A; 9 - B; 10 - A;

II. Choose A, B, C or D that best answers the question about the passage.

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - B; 5 - D;

III. Read the paragraph and choose the best answer.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - B;

IV. Do as directed in bracket

1 - Many natural disasters have been caused by global warming.

2 - Why didn’t you go to the beach?

3 - Noise pollution in big cities can lead to hearing problems.

4 - Have you finished your homework yet?

V. Find and correct ONE mistake in each sentence

1 - die sửa thành died

2 - will sửa thành would

VI. Supply the correct form of the words given to complete the sentences

1. The ……poisonous….. … chemical waste is dumped into the lake. (POISON)

2. Scotland is an interesting place to visit with its rich ……culture… . (CULTURAL)

VII. Supply the correct form of the verb in each sentence

1. I learnt from the news on TV that the earthquake (destroy)___had destroyed___ hundreds of houses.

2. Great Britain (make) ___is made___ up of England, Scotland and Wales.

Trên đây là Đề thi giữa kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh có file nghe và đáp án. VnDoc.com hy vọng rằng tài liệu tiếng Anh trên đây giúp các em ôn tập hiệu quả.

*** Tham khảo thêm: 19 đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 2 năm 2024 có đáp án

Đánh giá bài viết
14 19.083
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 8

    Xem thêm