Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 5

Đề khảo sát chất lượng môn Anh vào lớp 6

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu thi vào lớp 6 môn Toánmôn Tiếng Việt. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. Music

B. Science

C. Chinese

D. lesson

2. A. generous

B. character

C. interesting

D. policeman

3. A. open

B. close

C. come

D. old

4. A. clock

B. class

C. city

D. come

5. A. afternoon

B. school

C. classroom

D. moon

Exercise 2: Choose the best answer A, B, C or D

1. ______ do you go to the movies? - Once a week

A. How

B. How often

C. When

D. When often

2. Jessica learns English by __________.

A. reading English comic books.

B. sing English songs

C. watch cartoons on TV

D. write email to his friends

3. They are good _____Literature

A. in

B. by

C. at

D. on

4. I ______ to music in my free time.

A. am usually listening

B. usually listen

C. listen usually

D. am going to listen

5. I hope the weather _____ sunny next week.

A. will be

B. will is

C. will being

D. will

6. When is Teacher’s Day? - It is ______ Tuesday.

A. with

B. at

C. in

D. on

7. Aladdin is _______ favorite character because he is clever.

A. Anna

B. Anna’s

C. she

D. hers

8. What ______ you _____ to do tonight?

A. are - going

B. will do

C. are - doing

D. will go

9. Most of us like ______ to the sea in the summer.

A. to go

B. to going

C. to be going

D. go

10. _____ are you looking for? - I am looking for John

A. What

B. Where

C. Who

D. Why

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. The teacher ____________ (read) the dialogue at the moment and we ____________ (listen) to her.

2. Ruby __________ (jog) every morning. She ___________ (jog) at the moment.

3. His uncle _________________ (travel) to Paris next week.

4. What your sister _____ (read) now? - Cinderella

5. Yesterday, the monkeys _______ (be) fun to watch because they _______ (jump) up and down quickly.

Exercise 4: Make questions for the underlined parts

1. She is reading comic books

___________________________

2. Teacher’s Day is on the twentieth of November

___________________________

3. Our classmates are going to play tennis on Sport Day

___________________________

Exercise 5: Read the following text and choose the best answer

Nest Tuesday (1) _______ our school Sport Day. The event will be take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of my classmates (2) ______ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) _____ it. Jack and Tony are going to play basketball. They are one of the best (4) ______ in the team. Anna is going to play volleyball and Bella is going to play table tennis. I am going to swim. (5) ______ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.

1. A. be will

B. will is

C. will be

D. will are

2. A. is preparing

B. are preparing

C. prepares

D. prepared

3. A. in

B. on

C. at

D. of

4. A. player

B. a player

C. players

D. the player

5. A. swimming

B. swim

C. to swim

D. swimming

Exercise 6: Reorder the words to make meaningful sentences

1. table/ play/ Linda/ is/ tennis/ to/ going/.

____________________________________

2. class/ against/ our/ play/ will/ class 5E.

____________________________________

3. hope/ we/ that/ we/ win/ will/ competitions/ the/./

____________________________________

Exercise 7: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. I saw a lot _______ peacocks at the zoo.

2. Elephants can spray water ______their trucks

3. The book is written _____ English.

-The end-

Đáp án đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 4

Exercise 1: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. A

2. D

3. C

4. C

5. C

Exercise 2: Choose the best answer A, B, C or D

1. B

2. A

3. C

4. B

5. A

6. D

7. B

8. A

9. A

10. C

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. The teacher ____is reading________ (read) the dialogue at the moment and we ____are listening________ (listen) to her.

2. Ruby ____jogs______ (jog) every morning. She ___is jogging________ (jog) at the moment.

3. His uncle ____will travel_____________ (travel) to Paris next week.

4.What is your sister ___reading__ (read) now? - Cinderella

5.Yesterday, the monkeys _were______ (be) fun to watch because they ___jumped____ (jump) up and down quickly.

Exercise 4: Make questions for the underlined parts

1. What is she reading?

2. When is Teacher’s Day?

3. Who are going to play tennis on Sport Day?

Exercise 5: Read the following text and choose the best answer

1. C

2. B

3. A

4. C

5. A

Exercise 6: Reorder the words to make meaningful sentences

1. Linda is going to play table tennis.

2. Our class will play against class 5E

3. We hope that we will win the competitions.

Exercise 7: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. of

2. with

3. in

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 6 hay như Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 3, Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 4 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
7 607
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm