Ôn thi học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh (Thí điểm) có đáp án

Ôn thi học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh chương trình mới

VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn Ôn thi học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh (thí điểm) có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây bao gồm các dạng bài minh họa sát với chương trình học giúp các bạn tập dượt và thử sức rất hiệu quả. Bên cạnh đó cũng là nguồn tài liệu ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh để có kì thi đạt kết quả cao nhất.

REVISION – Anh 7 thi diem – HK1

I. Choose the best answer by circling A, B, C or D:

1. -“What would you like to drink now?” - “_______________.”

A. No, thanks B. Yes, please C. I like to do nothing D. Orange juice, please

2. All of us enjoy _______ to classical music.

A. listen B. listens C. listening D. listened

3. She worked very hard, _______she passed all her exams.

A. because B. and C. so D. but

4. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has _______

A. flu B. sunburn C. spots D. stomachache

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more B. less C. much D. fewer

6. I ............... playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find B. think C. say D. tell

7. -“ Would you like me to turn off your computer?

- “ ______________. I’ll do it myself”

A. No, thanks B. Yes, please C. Don’t do it D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting things. B. playing sports C. dancing D. board games

9. I …………….. Nha Trang when I was a child.

A. visit B. visited C. will visit D. have visited

10. He …………… to the USA so far.

A. is B. was C. will be D. has been

11. Americans eat a lot of junk food, ………….junk food causes obesity.

A. but B. and C. so D. because

12. Tim: I feel itchy and my nose is running. Doctor: ………………………..

A. Wash your hair more. B. I think you have the flu.

C. Drink more water. Eat less meat D. I think you have a stomachache.

13. Pick out the word whose main stress is placed differently from the others.

A. allergy B. headache C. temperature D. obesity

14. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

A. cold B. curly C. ocean D. clothes

II. Choose the best answer to complete the passage:

Headache is a very common disease. The symptoms (1)…….. a headache are various. People may (2)……….. pains only one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have a headache (3) …………. they work too hard or they are too nervous about something. (4)……….. can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their (5)…………… or simply by going to bed.

1. A. on B. in C. of D. at

2. A. be B. have C. happen D. take

3. A. when B. but C. so D. and

4. A. Medicine B. Doctor C. Sport D. Fruit

5. A. life B. lifestyles C. hobbies D. working

III. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I didn’t go to school because I was sick.

-> I was sick, so ………………………………….

2. It will be good if you eat less meat and more vegetables.

-> You should …………………………………………………

3. He likes playing computer games in his free time.

-> His hobby is ……………………………………………

4. I am interested in watching TV in the evening.

-> I enjoy……………………………………

5. I think that learning English is important.

-> I find …………………………………………..

6. My brother enjoys coffee very much.

-> Coffee ……………………………..………………..

7. What is the price of a plate of fried rice?

-> How ……………………………………………..

8. This food has some meat and tofu.

-> There …………………………………….……………...

9. Chicken is my sister’s favorite food. (likes)

->……………………………………………….....

10. There is sugar in many kinds of food. (have)

-> ……………………………………………….

III. Use the wordsgiven to write a paragraph about Huong’s hobby.

Huong/ be/ student/ class 7A/ Quang Trung school. Collect glass bottles/ be/ one of /favorite hobbies. She/ start/ hobby/ when/ ten years old. She often/ share/ hobby/ sister. She/ find/ hobby/ interesting/ useful. She/ feel/ happy/ when/ look at/ beautiful flower vases/ make/ them. She/ continue/ hobby/ future/ because it/ help/ save/ environment.

IV. Use the wordsgiven to write a paragraph about Kien’s hobby.

Kien/ be/ student/ class 7B/ Le Loi school. Play football/ be/ one of/ favorite hobbies. He/ start/ hobby/ when/ six years old. He often/ share/ hobby/ his friends. He/ find/ hobby/ interesting/ relaxing. He/ feel/ healthier/ when/ play football/ every day. He/ continue/ hobby/ future because it/ help/ keep fit.

V. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box.

hobby improve when taught writes

because ending might myself cultures

My name is Sara. My favourite (1) _________ is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it (2)________I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers (3)_________ me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy (4) _________. I was thrilled when I read a detective story. I enjoy reading (5) _______ I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who (6) ___________ “ Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further (7) __________my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different (8) _______ and customs of other countries in the world too. I read at least one hour every day. I read books by (9) ______. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it (10) ______ be very challenging.

REVISION 3 – Anh 7 thi diem – HK1 - KEYS

I. Choose the best answer by circling A, B, C or D:

1. D

2. C

3. C

4. B

5. B

6. A

7. A

8. D

9. B

10. D

11. A

12. B

13.D

14.C

II. Choose the best answer to complete the passage:

Headache is a very common disease. The symptoms (1)…….. a headache are various. People may (2)……….. pains only one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have a headache (3) …………. they work too hard or they are too nervous about something. (4)……….. can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their (5)…………… or simply by going to bed.

1. A. on B. in C. of D. at

2. A. be B. have C. happen D. take

3. A. when B. but C. so D. and

4. A. Medicine B. Doctor C. Sport D. Fruit

5. A. life B. lifestyles C. hobbies D. working

III. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I didn’t go to school because I was sick.

->I was sick, so I didn’t go to school.

2. It will be good if you eat less meat and more vegetables.

-> You should eat less meat and more vegetables.

3. He likes playing computer games in his free time.

-> His hobby is playing computer games.

4. I am interested in watching TV in the evening.

-> I enjoy watching TV in the evening.

5. I think that learning English is important.

-> I find learning English important

6. My brother enjoys coffee very much.

-> Coffee is my brother’s favorite drink.

7. What is the price of a plate of fried rice?

-> How much is a plate….. (does a plate … cost)?

8. This food has some meat and tofu.

-> There is some meat and tofu in this food.

9. Chicken is my sister’s favorite food. (likes)

->My sister likes chicken very much.

10. There is sugar in many kinds of food. (have)

-> Many kinds of food have sugar.

IV. Use the wordsgiven to write a paragraph about Huong’s hobby.

Huong/ be/ student/ class 7A/ Quang Trung school. Collect glass bottles/ be/ one of /favorite hobbies. She/ start/ hobby/ when/ ten years old. She often/ share/ hobby/ sister. She/ find/ hobby/ interesting/ useful. She/ feel/ happy/ when/ look at/ beautiful flower vases/ make/ them. She/ continue/ hobby/ future/ because it/ help/ save/ environment.

Huong is a student in class 7A at Quang Trung school. Collecting glass bottles is one of her favorite hobbies. She started her hobby when she was 10 years old. She often shares her/ the hobby with her sister. She finds her hobby interesting and useful. She feels happy when she looks at beautiful flower vases made from them. She will continue her hobby in the future because it helps save the environment.

V. Use the wordsgiven to write a paragraph about Kien’s hobby.

Kien/ be/ student/ class 7B/ Le Loi school. Play football/ be/ one of/ favorite hobbies. He/ start/ hobby/ when/ six years old. He often/ share/ hobby/ his friends. He/ find/ hobby/ interesting/ relaxing. He/ feel/ healthier/ when/ play football/ every day. He/ continue/ hobby/ future because it/ help/ keep fit.

Kien is a student in class 7B at Le Loi school. Playing football is one of his favorite hobbies. He started his hobby when she was 6 years old. He often shares his/ the hobby with his friends. He finds his hobby interesting and relaxing. He feels healthier when he plays football every day. He will continue his hobby in the future because it helps him keep fit.

VI. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box.

1. hobby

2. when

3. taught

4. ending

5. because

6. writes

7. improve

8. cultures

9. myself

10. might

My name is Sara. My favourite (1) _________ is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it (2)________I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers (3)_________ me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy (4) _________. I was thrilled when I read a detective story. I enjoy reading (5) _______ I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who (6) ___________ “Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further (7) __________my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different (8) _______ and customs of other countries in the world too. I read at least one hour every day. I read books by (9) ______. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it (10) ______ be very challenging.

Mời các bạn vào tham khảo Đề cương ôn tập học kì 1 lớp 7 (thí điểm) môn tiếng Anh năm học 2017-2018 để có kì thi học kì 1 có kết quả tốt nhất.

Đánh giá bài viết
5 8.084
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm