Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 11/03

Phiếu ôn tập ở nhà lớp 6 môn tiếng Anh

Bài tập tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch bệnh COVID-19 ngày 11/03 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Ôn tập tiếng Anh 6 mới năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 6 có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 6 chương trình mới giúp các em ghi nhớ kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Fill in the blanks with simple past tense.

1. Denis _______________ (sleep) ten hours yesterday. He __________(be) very tired.

2. Mai _______________ (get) up late this morning.

3. Huong _______________ (give) a present to her best friend.

4. Manh _______________ (do) his best to win the race.

5. My sister _______________ (wake) me up this morning.

6. We _______________ (have) a comfortable car last year but we _______________ (sell) it.

7. I _______________ (buy) a green hat.

Choose the word (A, B, C, or D) that best fits the blank in the following text.

For many young people in Britain, sport is a popular part (1) ________ school life and being (2) ________ one of the school teams and playing in matches is very important. If someone is (3) ________ a team, it means a lot of extra practice and often spending Saturday and Sunday away (4) ________ home, as many matches are played then.

It can also involve travelling (5) ________ other towns to play against other school teams and then staying on after the match (6) ________ a meal or a drink.

Sometimes parents, friends and other students will travel (7) ________ the team to support their own side.

When a school team wins a match, it is the whole school that feels proud, not only the players. It can also mean that the school becomes well-known (8) ________ being good (9) ________ certain sports, and the students from that school may end up playing (10) ________ national and international teams so that the school has some really famous names associated (11) ________ it!

1. a. of b. in c. with d. on
2. a. with b. for c. from d. in
3. a. for b. to c. in d. with
4. a. on b. at c. to d. from
5. a. at b. to c. by d. for
6. a. for b. to c. away d. by
7. a. down b. with c. up d. on
8. a. in b. for c. with d. by
9. a. at b. in c. for d. on
10. a. in b. with c. by d. for
11. a. for b. at c. in d. with

Make questions for the underlined parts.

1. I often play soccer with my friends in the school yard.

……………………………………………………………………………

2. John goes swimming three times a week in the summer.

……………………………………………………………………………

3. Our teacheris a big fan of Manchester United football team.

……………………………………………………………………………

4. I like cycling and swimming in the countryside.

……………………………………………………………………………

5. My father taught me to swim when I was a child.

……………………………………………………………………………

Reorder the words to make a correct sentence.

1. in/ we/ tennis/ often/ table/ summer/ do/ play/ aerobics/ and.

……………………………………………………………………………

2. weekend/ sometimes/ go/ at/ with/ I/ my/ the/ swimming/ friends.

……………………………………………………………………………

3. very/ like/ am/ don’t/ I/ because/ basketball/ playing/ short/ I.

……………………………………………………………………………

4. Vietnam/ in/ different/ school/ are/ in/ from/ sports/ America/ at/ sports.

……………………………………………………………………………

5. be/ should/ people/ healthy/ young/ sports/ to/ play.

……………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

Fill in the blanks with simple past tense.

1 - Slept - was;

2 - got;

3 - gave;

4 - did;

5 - woke;

6 - had;

7 - bought

Choose the word (A, B, C, or D) that best fits the blank in the following text.

1 - a; 2 - d; 3 - c; 4 - d; 5 - b;

6 - a; 7 - b; 8 - b; 9 - a; 10 - d; 11 - d

Make questions for the underlined parts.

1 - Where do you often play soccer with your friends?

2 - How often does John go swimming in the summer?

3 - Who is a big fan of Manchester United football team?

4 - Who do you like doing in the country?

5 - Who taught you to swim when you were a child?

Reorder the words to make a correct sentence.

1 - We often play table tennis and do aerobics in summer.

2 - I sometimes go swimming with my friends at the weekend.

3 - I don’t like playing basketball because I am very short.

4 - Sports at school in Vietnam are different from sports in America.

5 - Young people should play sports to be healthy.

* Tham khảo thêm phiếu bài tập ở nhà ngày 12/03:

Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 12/03

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Trên đây là Bài tập ở nhà môn tiếng Anh 6 ngày 11-03. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 2.253
Tiếng Anh 6 mới Xem thêm