Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 21/03

Đề ôn tập tiếng Anh lớp 6 ngày 21/3 có đáp án

Phiếu bài tập ở nhà ngày 21/3 môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề bài tập tiếng Anh lớp 6 mới trong thời gian nghỉ phòng chống dịch Corona do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 6 có đáp án được biên tập bám sát SGK tiếng Anh 6 mới giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 7 - 9 hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Task 1. Put the words or phrases in the correct order.

1. our/ important/ an/ Sports and games/ in/ play/ lives/ part.

...........................................................................................................................................

2. players/ How/ match/ there/ in/ many/ are/ football/ a?

...........................................................................................................................................

3.to switch/ before/ go/ Don’t/ the TV/ off/ you/ forget/ to bed.

........................................................................................................................................

4.Sunday/ I/ usually/ friends/ swimming/ on/ go/ mornings/ with/ my

...........................................................................................................................................

5.match/ you/ on/ the/ Did/ television/ last night/ watch/ basketball/ the?

...........................................................................................................................................

Task 2. Choose the best item among A, B, C or D to complete the sentences.

1. Disney Channel is one of the most _____ channels _______ children.

A. good - for

B. exciting - of

C. popular - to

D. popular - for

2. My family enjoys watching game shows __________ they are very exciting and interesting.

A. because

B. so

C. but

D. and

3. VTV is a _________ television channel in Viet Nam, and it attracts millions of TV viewers in Viet Nam.

A. wide

B. local

C. international

D. national

4. "What is your ________ TV programme?" - "It's cartoons."

A. good

B. favourite

C. best

D. like

5.My brother wants to become a ________ to tell TV viewers what the weather is like.

A. newsreader

B. actor

C. weatherman

D. producer

6.TV ________ can join in some game shows through telephone or by mail.

A. people

B. weathermen

C. newsreaders

D. viewers

7.Are there any good programs ________ teenagers on TV tonight?

A. to

B. for

C. of

D. with

8.If you want to know what the weather is like tomorrow, watch the ________.

A. weather forecast

B. music show

C. game show

D. quiz show

9.My father works late tomorrow, so he will _______ the first part of the film on VTV1.

A. miss

B. lose

C. forget

D. cut

10."_____ is the weather forecast programme on?" - "At 7.30 pm every day."

A. What

B. How

C. When

D. Where

Task 3. Read the passage, and answer the questions.

HOW CAN WE KEEP OUR TEETH HEALTHY

Firstly, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist.

Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush and flouride tooth paste at least twice a day – once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal.

Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body such as milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables, and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay.

1. How often should we visit our dentist a year?

………………………………………………………………………………………….

2.What should we brush our teeth with?

………………………………………………………………………………………….

3.What else we can use to clean between our teeth after a meal?

……………………………………………….……………………..………………….

4.What kinds of food are good for our teeth?

……………………………………………………….………………………………….

5.What kinds of food are bad for our teeth?

……………………………………………………..…………………………………….

ĐÁP ÁN

Task 1. Put the words or phrases in the correct order.

1 - Sports and games play an important part in our lives.

2 - How many players in a football match?

3 - Don't forget to switch the TV off before you go to bed.

4 - I usually go swimming with my firiends on Sunday mornings.

5 - Did you watch the basketball match on television last night?

Task 2. Choose the best item among A, B, C or D to complete the sentences.

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - C;

6 - D; 7 - B; 8 - A; 9 - A; 10 - C

Task 3. Read the passage, and answer the questions.

1 - We should visit our dentist twice a year.

2 - We should brush our teeth with a toothbrush and flouride tooth paste.

3 - We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal.

4 - They are milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables, and fresh fruit.

5 - They are chocolate, sweets, biscuits and cakes.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Trên đây là Bài tập ở nhà môn tiếng Anh 6 ngày 21-03. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 875
Tiếng Anh 6 mới Xem thêm