The designs of Bau Truc pottery reflect the life of local people.
Trắc nghiệm Đọc hiểu Unit 1 lớp 9 Local Community
Ôn tập Đọc hiểu tiếng Anh 9 Unit 1
Tài liệu Trắc nghiệm Đọc hiểu Unit 1 lớp 9 Local Community cung cấp các dạng bài bám sát nội dung trên trường kèm lời giải chi tiết.
Bài đọc
Bau Truc pottery items are made from clay from the Quao River mixed with sand. Clay is collected from the river only once a year, each lasting for half a month. Clay is taken more or less depending on the ability of each person. In the clay collecting season, local people try to take as much clay as they can to store, for use in the entire year.
Currently, people in Bau Truc pottery village still make pottery items in the traditional way. They do not use the wheel, but the craftsmen have to turn around the products. The potters shape their products by skillful hands and feet around a pole-round pillar, rather than on the wheel. From this step, the silky clay block initially gradually forms a smooth rounded hollow block, then the formation of flower vases, or water pots.
Bau Truc’s craftsmen use wet cloths to make the product surface smooth. These items are decorated with seashells, snails or hand-made paintings featuring the daily life of Bau Truc’s people.
- Bài kiểm tra này bao gồm 8 câu
- Điểm số bài kiểm tra: 8 điểm
- Xem lại kỹ lý thuyết trước khi làm bài
- Chuẩn bị giấy và bút để nháp trước khi bắt đầu
-
Câu 1:
Thông hiểu
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
-
Câu 2:
Nhận biết
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
The craftsmen’s skills can make the blocks of clay become lively and useful.
-
Câu 3:
Thông hiểu
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
Craftsmen use simple ways to make the product surface smooth.
-
Câu 4:
Thông hiểu
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
The pots nowadays are shaped on the potter’s wheel.
Gợi ý:Thông tin: They don't use the potter's wheel.
-
Câu 5:
Thông hiểu
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
Craftsmen shape the pottery items only with their hands and feet.
Gợi ý:Thông tin: Also with a pole-round pillar.
-
Câu 6:
Nhận biết
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
People still make the pottery in the traditional way.
-
Câu 7:
Nhận biết
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
Bau Truc pottery is famous because people only use fine clay to make their products.
Gợi ý:Thông tin: Bau Truc pottery is famous because people in Bau Truc pottery village still make pottery items in the traditional way.
-
Câu 8:
Nhận biết
Read the passage, and decide whether the following statements are true (T), or false (F)
Clay can be collected from the Quao River all year round.
Gợi ý:Thông tin: Clay is collected from the river only once a year, each lasting for half a month.
Chúc mừng Bạn đã hoàn thành bài!
-
Nhận biết (50%):
2/3
-
Thông hiểu (50%):
2/3
- Thời gian làm bài: 00:00:00
- Số câu làm đúng: 0
- Số câu làm sai: 0
- Điểm số: 0
- Điểm thưởng: 0