Bài tập tiếng Anh 6 Unit 2 My home

Bài tập tiếng Anh Unit 2 lớp 6 My home

Nằm trong bộ tài liệu Bài tập tiếng Anh lớp 6 theo từng Unit, Bài tập Unit 2 My home SGK tiếng Anh 6 mới có đáp án được biên tập với nội dung bám sát Unit 2 My home giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 2 SGK tiếng Anh 6 mới tại:

Soạn tiếng Anh 6 Unit 2 My home

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1/ A. Maps

B. Clothes

C. clocks

2/ A. Rooms

B. Vases

C. watches

3/ A. Hotels

B. Rooms

C. apartments

4/ A. Flowers

B. Trees

C. plants

5/ A. Dishes

B. Chopsticks

C. cups

II. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1/ A. Cousin

B. Uncle

C. niece

D. principle

2/ A. Bedroom

B. Toilet

C. Library

D. kitchen

3/ A. Cook

B. Television

C. Fridge

D. cooker

4/ A. Calculator

B. Pillow

C. Blanket

D. bed

5/ A. Apartment

B. Park

C. Villa

D. slit house

6/ A. Sofa

B. Chair

C. Toilet

D. table

7/ A. Cooker

B. Desk

C. Dishwasher

D. fridge

8/A. Bed

B. Lamp

C. Fan

D. villa

9/ A. Aunt

B. Uncle

C. Grandmother

D. teacher

10/ A. Cousin

B. Mother

C. Father

D. brother

III. Complete each sentence so it means the same as the sentences above.

1. I don't have a bookshelf in my bedroom.

There ......

2. We have a sink, a fridge, a cooker and a cupboard in our kitchen.

There ......

3. The notebook is on the book.

The book ......

4. The dog is in front of the microwave.

The microwave ......

5. My favourite room in the house is the living room.

I like ......

IV. Fill each blank in the following passage with a suitable word from the box.

untidy are not near next on his bag

An's bedroom is big but messy. There ...(1)... clothes on the floor. There is a big desk ...(2)... the window, there are dirty bowls and chopsticks ...(3)... it. He usually puts his school ...(4)... under the desk. His bed is ...(5)... to the desk, and it is also ...(6).... There is a cap, some CDs and some books on the bed. An's Mum is ...(7)... happy with this, and how An is tidying up ...(8)... room.

V. Read the passage and choose the best word (A, B or C) to put in each space.

I am a ...(1)... in a house. Every day, members in the family take a ...(2)... in me. They brush their teeth, wash their ...(3)..., and ...(4)... dressed every morning. I usually get wet on my floor. Who I am? I am a ...(5)....

1/ A. Corner

B. Box

C. room

2/ A. break

B. bath

C. rest

3 A. eyes

B. faces

C. teeth

4/ A. put

B. Take

C. get

5/ A. Bedroom

B. kitchen

C. bathroom

VI. Read the email and choose the best answer (A, B or C) to each question.

From: nhipham@hotmail.com

To: peter@coldmail.com

Subject: Summer Trip

Dear Peter,

We are having a great summer trip in Da Lat. This is a nice city. The weather is cool in the morning and quite cold at night. I really love this kind of weather. We rent a villa instead of staying in a hotel. It is big and a little bit scary because there are just few people here. The view, however, is totally wonderful. There is a small garden with roses and I love it a lot. Wish you were here with us. You will love it for sure. We will go back to Ho Chi Minh City tomorrow. I will miss Da Lat so much. How about your summer, peter? I hope to hear from you soon.

From Viet Nam with love,

Nhi Pham

1. What season is it?

A. Spring

B. Summer

C. Fall

2. What is the weather like?

A. Hot in the morning - cold at night

B. Cold in the morning - hot at night

C. Cool in the morning - cold at night

3. What is NOT TRUE about the letter?

A. Nhi's family is staying in a hotel

B. Nhi loves the weather in Da Lat so much

C. Da Lat is a beautiful city

4. Why is the villa scary?

A. Because it is big

B. Because the weather is really cold

C. Because not many people live here

5. Who is Nhi writing to?

A. Nhi's sister

B. Nhi's friend

C. Nhi's father

VII. Choose the correct word A, B or C to fill each blank in the following conversation.

Mum: We are moving to the new apartment next month. Do you want to have a new bed?

Mi: No, I don't, Mum. I ......(1)...... my old bed. It's so comfortable. But can I ......(2)...... a new poster?

Mum: You have three posters already. You can put them ......(3)...... the wall in your new room.

Mi: Yes, Mum. I want to have a family photo on my desk. There ......(4)...... only a lamp on it now.

Mum: That's a good idea. Oh, where do you want to put your desk?

Mi: ......(5)...... to my bed, Mum. I also want a small plant in my room.

Mum: That's fine. It can go ......(6)...... the bookshelf and the desk.

1/ A. hate

B. love

C. dislike

2/ A. sell

B. buy

C. give

3/ A. in

B. near

C. on

4/ A. is

B. are

C. isn't

5/ A. Near

B. Behind

C. Next

6/ A. next to

B. Between

C. in front of

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - A;

II. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - B;

6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - D; 10 - A;

III. Complete each sentence so it means the same as the sentences above.

1 - There isn't any bookshelf in my bedroom.

2 - There is a sink, a fridge, a cooker and a cupboard in our kitchen.

3 - The book is under the notebook.

4 - The microwave is behind the dog.

5 - I like the living room.

Còn tiếp ...

Trên đây là Bài tập Unit 2 tiếng Anh 6 mới có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
14 10.820
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm