Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 Unit 9 Cities of the world

Bài tập Unit 9 lớp 6 Cities Of The World có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 6 Unit 9 Cities of the world có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh 6 mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 6 mới Unit 9 có đáp án với nội dung bám sát kiến thức Ngữ pháp tiếng Anh trọng âm Unit 9 lớp 6 giúp các em học sinh lớp 6 vận dụng lý thuyết ngữ pháp đã học hiệu quả.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 Unit 9 có đáp án gồm 35 câu trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh khác nhau giúp các em hoàn thiện kỹ năng làm bài dạng bài Chọn đáp án đúng (Choose the correct answer to complete the sentence) hiệu quả.

Choose the best option for each sentence.

1. Young people _________ obey their parents.

a. must

b. may

c. will

d. ought to

2. Laura, you and the kids just have dinner without waiting for me. I _________ work
very hard today.

a. can

b. may

c. should

d. would

3. I _________ be delighted to show you round the factory.

a. ought to

b. would

c. might

d. can

4. Leave early so that you _________ miss the bus.

a. didn't

b. won't

c. shouldn't

d. mustn't

5. Jenny's engagement ring is enormous! It _________ have cost a fortune.

a. must

b. might

c. will

d. should

6. You _________ to write them today.

a. should

b. must

c. have

d. ought

7. I hope I _________ find it.

a. will

b. shall

c. could

d. must

8. Unless he runs he _________ catch the train.

a. will

b. mustn't

c. wouldn't

d. won't

9. _________ you be in Rome tonight?

a. Will

b. May

c. Might

d. Maybe

10. We _________ have time to help you tomorrow.

a. may

b. must

c. will

d. could.

11. “_________ you hand me that pair of scissors, please?”

a. May

b. Will

c. Shall

d. Should

12. Jeanette did very badly on the exam. She _________ harder.

a. must have studied

b. should have studied

c. could have studied

d. must studied

13. He was very lucky when he fell off the ladder. He _________ himself.

a. could have hurt

b. should have hurt

c. must have hurt

d. will have hurt

14. Marcela didn't come to class yesterday. She _________ an accident.

a. should have had

b. might have

c. must have

d. may have had

15. John still hasn't come out. He _________ everything for the trip now.

a. must have been preparing

b. will be preparing

c. must be preparing

d. will have prepared

16. Thomas received a warning for speeding. He _________ so fast.

a. shouldn't have driven

b. would have driven

c. should have

d. might have driven

17. The photos are black. The X-ray at the airport _________ them.

a. should have damaged

b. would damage

c. would have damaged

d. must have damaged

18. Tom didn't do his homework, so the teacher became very angry. He _________ his
homework.

a. must have done

b. should have done

c. might have

d. will have done

19. My car stopped on the high way. It _________ out of gas.

a. may run

b. may have run

c. must be

d. should have run

20. Robert arrived without his book. He _________ it.

a. could have lost

b. should have lost

c. would have lost

d. will have lost

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: There are seven ____________ in the world.

A. continents

B. palaces

C. creatures

D. landmarks

Question 2: London is one of the most interesting city I ____________.

A. ever visit

B. have ever visited

C. ever visited

D. will ever visit

Question 3: He sent me a ____________ of world’s heritages.

A. postcard

B. tower

C. symbol

D. design

Question 4: I have never seen such a strange ____________. It has green color and big eyes.

A. palace

B. continent

C. creature

D. time

Question 5: Vietnam is located in South East ____________.

A. Africa

B. America

C. Asia

D. Antarctica

Question 6: It is exciting to explore this ancient ____________.

A. palace

B. channel

C. competition

D. hobby

Question 7: Watching musicals is ____________ in this country.

A. happy

B. fantastic

C. terrible

D. popular

Question 8: Gustave Eiffel was well-known for ____________ Eiffel tower.

A. design

B. designing

C. to design

D. designed

Question 9: This is my first ____________ to Africa.

A. symbol

B. journey

C. award

D. tower

Question 10: What is the most famous ____________ in Ho Chi Minh city?

A. sports

B. neighbor

C. landmark

D. sky

Question 11: Bing ____________ five postcards to his friends in America since last month.

A. has sent

B. send

C. sent

D. will send

Question 12: It is common ____________ by car among Europe countries.

A. travelling

B. travel

C. travelled

D. to travel

Question 13: Angkor in Cambodia has been listed as a UNESCO World ____________.

A. Wonder

B. Common

C. Country

D. Heritage

Question 14: __________ you ever been to Holland?

A. Have

B. Do

C. Will

D. Are

Question 15: The most _________ drink in England is tea.

A. intelligent

B. shy

C. popular

D. terrible

ĐÁP ÁN

Choose the best option for each sentence.

1. a; 2. c; 3. b; 4. b; 5. a

6. c; 7. a; 8. d; 9. a; 10. c;

11. a; 12. b; 13. a; 14. d; 15. c;

16. a; 17. d; 18. b; 19. b; 20. a

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

1 - A 2 - B 3 - A 4 - C 5 - C
6 - A 7 - D 8 - B 9 - B 10 - C
11 - A 12 - D 13 - D 14 - A 15 - C

Trên đây là Bài tập Tiếng Anh 6 mới Unit 9 Grammar có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
10 3.454
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm