Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 Unit 5 Natural Wonders Of The World

Với mong muốn giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 chương trình mới hiệu quả, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập ngữ pháp tiếng Anh 6 theo từng Unit khác nhau. Tài liệu tiếng Anh Unit 5 lớp 6 dưới đây được biên tập bám sát nội dung bài học giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập kiến thức Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh lớp 6 tham khảo, download tài liệu.

Xem thêm: Soạn Tiếng Anh 6 Unit 5 Natural wonders of the world đầy đủ nhất

Trắc nghiệm Unit 5 lớp 6 Natural Wonders Of The World có đáp án

Đề luyện tập ngữ pháp tiếng Anh Unit 5 lớp 6 Natural wonders of the world có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 Global Success theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh unit 5 lớp 6 Natural wonders of the world gồm 30 câu trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 6 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: The Sahara is ____________ desert in the world.

A. bigger

B. more big

C. the biggest

D. big

Question 2: If you travel to a forest, you should bring a tent, a torch and a ___________.

A. sleeping bag

B. waterfall

C. mountain

D. valley

Question 3: We use ____________ to cover the pain.

A. compass

B. plaster

C. forest

D. computer

Question 4: ____________ is essential when you go to the beach.

A. sun scream

B. pain killer

C. sleeping bag

D. walking boots

Question 5: I think Son Doong Cave is by far ____________ cave in Vietnam.

A. beautiful

B. the most beautiful

C. more beautiful than

D. most beautiful than

Question 6: Ha Long Bay is one of the Seven ____________ of the world.

A. beauties

B. cuisines

C. agents

D. wonders

Question 7: To climb that mountain is a ____________ experience.

A. thrilling

B. diverse

C. essential

D. traditional

Question 8: No country in the world is ____________ than Russia.

A. more big

B. bigger

C. biggest

D. most big

Question 9: ____________ is a low area of land between hills or mountains.

A. a river

B. a desert

C. a cave

D. a valley

Question 10: We can see ice, penguins, and polar bears when visiting ____________.

A. Asia

B. Europe

C. Antarctica

D. Oceania

Question 11: My brother went to the ____________ to book tickets for his honeymoon.

A. travel agent

B. walking boots

C. black board

D. sleeping bag

Question 12: This is ____________ mountain I have ever seen in my life.

A. high

B. higher

C. the highest

D. more high

Question 13: What is the longest river __________ the world.

A. in

B. on

C. at

D. for

Question 14: Many people love ___________ when going to the beach.

A. gardening

B. sleeping

C. windsurfing

D. wondering

Question 15: In order not to get lost, we need a ____________.

A. scissors

B. painkiller

C. backpack

D. compass

Đáp án:

1. C2. A3. B4. A5. B6. D7. A8. B
9. D10. C11. A12. C13. A14. C15. D

Choose the correct answer. 

1. You must ________ your room now.

A. clean

B. cleaning

C. to clean

D. is cleaning

2. I'm afraid you ________ enter this area. It is dangerous.

A. must

B. mustn't

C. must to

D. to must

3. Nga must ________ home by 10 p.m. every day.

A. is

B. be

C. are

D. am

4. You ________ tell him about this now because it's very important.

A.to mustn’t

B. mustn't

C. to must

D. must

5. It's rainy and very cold there, so _______ must _______ a waterproof coat.

A. he – take

B. she – takes

C. they – taking

D. you _ taking

6. Ayres Rock is not the highest mountain _______ Australia.

A. at

B. in

C. on

D. of

7. Tuan Chau is one _______ the largest islands.

A. of

B. to

C. at

D. in

8. You can see spectacular scenery _______ the falls.

A. in

B. on

C. from

D. at

9. It’s rain in Hue, so remember _______ bring an umbrella!

A. of

B. with

C. to

D. from

10. You should take a trip _______ the Perfume River.

A. in

B. on

C. at

D. to

11. Hue is the ............................city in central Viet Nam.

A. oldest

B. old

C. the oldest

D. older

12. Mount Everest is the ...............................mountain in the world.

A. the highest

B. highest

C. higher

D. high

13. Ba Be Lake is the........................lake in Viet Nam.

A. large

B. larger

C. largest

D. the largest

14. The Sahara is the ..................... desert in the world.

A. hotter

B. hottest

C. the hottest

D. hot

15. You must................................on time.

A. are arriving

B. to arrive

C. arrives

D. arrive

Đáp án

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - A;

6 - B; 7 - A; 8 - D; 9 - C; 10 - B;

11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - B; 15 - D;

Trên đây là Bài tập Ngữ pháp tiếng Anh Unit 5 lớp 6 Natural wonders of the world kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 6.070
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Ngo Duc Quy
    Ngo Duc Quy được đấy
    Thích Phản hồi 04/01/21
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm