Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 Unit 8 Sports and Games

Bài tập Unit 8 tiếng Anh lớp 6 phần Ngữ pháp có đáp án gồm nhiều 33 câu trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh khác nhau với nội dung bám sát SGK tiếng Anh 6 mới Unit 8 giúp các em học sinh lớp 6 kiểm tra kiến thức trọng tâm hiệu quả, đồng thời nâng cao kỹ năng làm bài hiệu quả.

Tiếng Anh Unit 8 lớp 6: Sports and Games

Nằm trong bộ đề bài tập tiếng Anh 6 mới theo từng Unit, đề ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh Unit 8: Sports and Games có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 tổng hợp những kiến thức ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm trong Unit 8 lớp 6 giúp các em ôn tập hiệu quả.

Exercise 1. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: Last weekend, my friends and I _________ a football match.

A. watch

B. watching

C. watched

D. watches

Question 2: My __________ sports are badminton and basketball.

A. fantastic

B. favorite

C. exhausted

D. sporty

Question 3: You should buy a new __________ to play badminton.

A. pedal

B. table

C. racket

D. shoe

Question 4: __________ is a running race of over 26 miles.

A. marathon

B. weightlifting

C. boxing

D. athletics

Question 5: Annie love doing sports. She’s ___________.

A. hungry

B. happy

C. funny

D. sporty

Question 6: It’s fantastic to ___________ gymnastics.

A. have

B. make

C. get

D. do

Question 7: The sports ____________ lasted for 2 weeks in London.

A. compete

B. competition

C. competing

D. competitive

Question 8: – What ____________ do we need to go swimming? – A swimsuit and goggles.

A. equipment

B. skateboard

C. baseball

D. regatta

Question 9: They ____________ the fencing competition last year.

A. win

B. won

C. wins

D. will win

Question 10: He adores __________ football with his friends.

A. doing

B. making

C. playing

D. getting

Question 11: Table tennis is ____________ difficult for him to play.

A. too

B. so

C. enough

D. such

Question 12: __________ games such as chess is a good exercise for our brain.

A. indoor

B. outdoor

C. healthy

D. easy

Question 13: Yesterday, he _________ judo for 3 hours.

A. went

B. did

C. got

D. played

Question 14: Please stop ___________ noise.

A. make

B. made

C. making

D. to make

Question 15: Playing sports is _________ good way to stay away from stress.

A. a

B. an

C. the

D. x

Exercise 2. Choose the best options to complete the following sentences.

1. He started his ________ when he was 20 years old.

A. congratulation

B. athlete

C. career

D. achievement

2. Tiger Woods is ________ as one of the most famous golf players.

A. regarded

B. looked

C. become

D. thought

3. ________! You've passed the exam.

A. Thank you

B. Never mind

C. Congratulations

D. You're welcome

4. She was totally ________ after finishing her performance.

A. exhausted

B. fantastic

C. exciting

D. stressful

5. Doing morning exercise keeps us ________ every day.

A. tired

B. fat

C. fit

D. bored

6. They have joined many activities like sailing, cycling, fishing and football. They are very ________.

A. sporty

B. strange

C. crazy

D. helpless

7. Many football competitions are held at My Dinh ________.

A. Square

B. House

C. Building

D. Stadium

8. Don't forget to bring your ________ to climb a mountain.

A. bat

B. sport shoes

C. sandals

D. goggles

9. The children are playing blind man's bluff in the ________.

A. court

B. pool

C. playground

D. roof

10. France was ________ to hold the UEFA Euro 2016.

A. elected

B. spent

C. brought

D. thought

Exercisec 3. Choose the best options to complete the following sentences.

1. I often practise ________ in the gym four times a week.

A. boxing

B. fishing

C. driving

2. It's snowy outside. We can go ________.

A. tennis

B. skiing

C. football

3. He sometimes goes ________ with his father at weekends.

A. badminton

B. table tennis

C. swimming

4. The ________ has attracted many famous athletes this year.

A. sports competition

B. Game Show

C. music event

5. I like playing ________. It makes me more intelligent.

A. aerobics

B. gym

C. chess

6. In a ________ match, players will try to kick the ball to the other team's goal to score.

A. basketball

B. football

C. volleyball

7. Why don‟t you do ________? It can help you protect yourself.

A. cycling

B. karate

C. skateboarding

8. Boys often play ________ in the schoolyard at break time.

A. aerobics

B. cycling

c. marbles

Đáp án:

Exercise 1. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

1 - C2 - B3 - C4 - A5 - D
6 - D7 - B8 - A9 - B10 - C
11 - A12 - A13 - B14 - C15 - A

Exercise 2. Choose the best options to complete the following sentences.

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - D; 8 - B; 9 - C; 10 - A;

Exercise 3. Choose the best options to complete the following sentences.

1. A; 2. B; 3. C; 4. A;

5. C; 6. B; 7. B; 8. C;

Trên đây là Bài tập Tiếng Anh 6 mới Unit 8 Grammar có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
11 4.785
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm