Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 Unit 3 My Friends

Bài tập tiếng Anh 6 Unit 3 My Friends có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 6 mới Unit 3 phần Ngữ pháp có đáp án nằm trong bộ đề trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6 chương trình mới theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung bài học giúp các em học sinh củng cố kiến thức Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 3 hiệu quả.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 3 SGK tiếng Anh 6 mới tại:

Tiếng Anh 6 Unit 3 My friends

Bài 1. Chọn đáp án đúng.

1. Why ___________ we go to the movie? - Good idea.

A. do

B. don’t

C. are

D. aren’t

2. My grandfather ___________ fishing in his free time.

A. does

B. do

C. goes

D. go

3. ___________ your friend like hot drinks?

A. Do

B. Does

C. Is

D. Will

4. What ___________ your favourite sport?

A. do

B. does

C. is

D. are

5. They are ___________ aerobics now.

A. play

B. playing

C. doing

D. do

6. Lan and Nam ___________ tennis on the playground.

A. plays

B. are playing

C. is playing

D. play

7. They ___________ fishing in the winter.

A. not go

B. don’t go

C. doesn’t go

D. aren’t going

8. He usually ___________ in the morning.

A. is jogging

B. jog

C. jogs

D. jogging

9. We ___________ the news at the moment.

A. watch

B. is watching

C. are watching

D. watches

10. The weather ___________ fine today. The sun ___________

A. is / is shining

B. to be / shining

C. are / shines

D. am / shine

Bài 2. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: My friend, Ping is a ___________ student. She always finishes homework on time.

A. hard-working

B. confident

C. shy

D. reliable

Question 2: – What are you doing tomorrow? – I ___________ to my friend’s birthday party.

A. go

B. am going

C. goes

D. went

Question 3: What does your best friend look like?

A. He is funny

B. He is kind

C. He is clever

D. He is handsome

Question 4: It’s very _________ of you to help me.

A. talkative

B. active

C. nice

D. confident

Question 5: Would you like __________ to the hospital to visit my mother?

A. to go

B. going

C. go

D. will go

Question 6: ___________ you __________ an English class tomorrow?

A. Do….have

B. Are…having

C. Will…having

D. Is…have

Question 7: What’s your classmate like?

A. She’s patient

B. She’s beautiful

C. She’s tall

D. She’s thin

Question 8: Steve can deal with difficult exercises. He’s a __________ boy.

A. creative

B. intelligent

C. sporty

D. kind

Question 9: Please be ___________ when you have to use fire to cook.

A. handsome

B. clever

C. careful

D. reliable

Question 10: We should brush our ____________ twice a day.

A. feet

B. teeth

C. hair

D. toe

Question 11: She is so ___________ that she doesn’t talk much to strangers.

A. reserved

B. clever

C. active

D. smart

Question 12: The part between the head and the body is the _________.

A. leg

B. neck

C. knee

D. shoulder

Question 13: That girl has yellow hair. She has __________ hair.

A. black

B. wavy

C. blonde

D. curly

Question 14: Peter __________ a straight nose and fair skin.

A. goes

B. comes

C. does

D. has

Question 15: I’m not very ___________ at Math. I love English instead.

A. free

B. friendly

C. clever

D. boring

Đáp án

Bài 1. Chọn đáp án đúng.

1 - B; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - A;

Bài 2. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

1. A 2. B 3. D 4. C 5. A 6. B 7. A 8. B
9. C 10.B 11. A 12. B 13. C 14. D 15. C  

Trên đây là Trắc nghiệm Unit 3 lớp 6 My Friends có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
4 3.453
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm