Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 Unit 7 Television

Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 Unit 7 Television có đáp án

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 Unit 7 Television Ngữ pháp (Grammar) có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 Global Success theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh 6 liên quan đến nhiều chủ điểm Ngữ pháp, cấu trúc tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 6 nhắc lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: A ____________ is a short funny film with drawn characters.

A. documentary

B. honor

C. cartoon

D. news

Question 2: My family and I often spend time ____________ television in the evening.

A. seeing

B. watching

C. looking

D. viewing

Question 3: The comedy was so interesting that all ____________ clapped their hands.

A. audiences

B. viewers

C. people

D. students

Question 4: VTV1 and VTV3 are all ____________ channels

A. local

B. national

C. educational

D. creational

Question 5: What’s going to be ____________ TV tonight?

A. in

B. of

C. at

D. on

Question 6: The reporter is talking about the ____________ for the fire.

A. reason

B. manner

C. series

D. event

Question 7: Children should watch ____________ programs.

A. remote

B. national

C. educational

D. clumsy

Question 8: The ____________ will announce tomorrow’s weather on TV at 7:30 tonight.

A. weatherman

B. newsreader

C. comedian

D. MC

Question 9: We will go to the cinema to see a ____________.

A. game

B. film

C. show

D. racing

Question 10: She uses the ____________ control to change the channel.

A. local

B. musical

C. remote

D. main

Question 11: His mother enjoys ____________ this series on television.

A. watching

B. going

C. doing

D. having

Question 12: We check the schedule ____________ we want to see the time of the game show.

A. so

B. because

C. but

D. although

Question 13: The cartoon has ____________ characters.

A. musical

B. fine

C. high

D. cute

Question 14: Which ____________ is the documentary on?

A. channel

B. universe

C. manner

D. character

Question 15: It’s funny __________ the comedy.

A. watch

B. watching

C. to watch

D. watched

II. Use but, and, so, because, although to complete sentences.

1. I didn’t go to school yesterday…………………I was ill.

2. My close friend likes English very much…………………I am not.

3. ………….it rained very hard this morning, we went to school on time.

4. My brother……………..I like watching cartoons.

5. VTV3………………VTV6 are my favorite channels.

6. My brother is good at Math…………..I am not. I am good at Literature.

7. I am thirsty……………… I will buy a bottle of mineral water.

8. ……………I preferred going to the cinema, I stayed at home and watched TV.

9. I will go to bed early today………… I can get up early to go to the picnic with my friends tomorrow.

10. I like watching the Disney channel……………..there are a lot of interesting movies on it.

III. Choose the correct answer. 

1. That TV programme is not only interesting it also teaches children many things about family and friendship.

A. and B. so C. because D. but

2. ___________ is the weather forecast programme on? - At 7.30 pm every day.

A. what B. how C. when D. where

3. ________the newsreaders on BBC One reads very fast. My brother can hear everything in the news.

A. But B. Although C. When D. where

4. I like watching TV, ________ I watch it in my free time

A. so B. when C. but D. or

5. __________ do you watch TV a day ?- Twice a day.

A. How often B. How far C. How many D. How much

6. __________ hours a day do you watch TV ?

A. How often B. How far C. How many D. How much

7. Are there any good programmes __________ teenagers on TV tonight ?

A. to B. of C. with D. for

8. Children can participate__________ a TV competition for a game show or quiz show.

A. in B. at C. to D. for

9. Disney channel is one of the most _________ channels __ children.

A. good – for B. exciting – of C. popular – to D. popular – for

10. Most programmes__________ TV are interesting

A. on B. of C. with D. for

Give the correct form of the verbs.

1. How many languages Hoa (speak) ________? - Well, two languages.

2. She always (borrow) ________my bike.

3. My English class (start) ________at 7.15.

4. Look! Somebody (climb) ________up the tree.

5. You (like) ________music?

6. He must (get up) ________early.

7. Nam (not do) ________his homework now.

8. My mum is going to (be) ________here tomorrow.

9. How often you (take) ________a shower? - I take a shower every day.

10. They (be)________ staying at home now.

V. Write complete sentences using the cues given.

1. Who/ you/ go/ the cinema/ with?

_______________________________________

2. How often/ she/ watch/ this programme?

_______________________________________

3. Why/ you/ want to check/ the TV schedule ?

_______________________________________

4. Where/ those reporters/ get/ the news?

_______________________________________

5. Which/ cartoon/ be/ funnier,/ Doraemon or Pokémon?

_______________________________________

6. What/ be/ the weather like/ your place?

_______________________________________

7. How many/ buttons/ the remote control/ have .

_______________________________________

8. Where / your/ elder brother/go/ every weekend?

_______________________________________

Đáp án

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

1 - C 2 - B 3 - A 4 - B 5 - D
6 - A 7 - C 8 - A 9 - B 10 - C
11 - A 12 - B 13 - D 14 - A 15 - C

II. Use but, and, so, because, although to complete sentences.

1. I didn’t go to school yesterday…………because………I was ill.

2. My close friend likes English very much…………but………I am not.

3. ……Although…….it rained very hard this morning, we went to school on time.

4. My brother……and………..I like watching cartoons.

5. VTV3………and………VTV6 are my favorite channels.

6. My brother is good at Math……but……..I am not. I am good at Literature.

7. I am thirsty………so……… I will buy a bottle of mineral water.

8. ……Although………I preferred going to the cinema, I stayed at home and watched TV.

9. I will go to bed early today……so…… I can get up early to go to the picnic with my friends tomorrow.

10. I like watching the Disney channel………because……..there are a lot of interesting movies on it.

III. Choose the correct answer. 

1 - D; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - A;

6 - C; 7 - D; 8 - A; 9 - D; 10 - A; 

IV. Give the correct form of the verbs.

1. How many languages does Hoa (speak) __speak______? - Well, two languages.

2. She always (borrow) _____borrows___my bike.

3. My English class (start) ____starts____at 7.15.

4. Look! Somebody (climb) ___is climbing_____up the tree.

5. Do You (like) _____like___music?

6. He must (get up) ___get up_____early.

7. Nam (not do) __isn't doing______his homework now.

8. My mum is going to (be) ____be____here tomorrow.

9. How often do you (take) __take______a shower? - I take a shower every day.

10. They (be)_____are___ staying at home now.

V. Write complete sentences using the cues given.

1. Who/ you/ go/ the cinema/ with?

___________Who do you go to the cinema with?___________

2. How often/ she/ watch/ this programme?

___________ How often does she watch this programme?___________

3. Why/ you/ want to check/ the TV schedule ?

___________ Why do you want to check the Tv schedule?___________

4. Where/ those reporters/ get/ the news?

___________ Where do the reporters get the news ?___________

5. Which/ cartoon/ be/ funnier,/ Doraemon or Pokémon?

___________ Which cartoon is funnier, Doraemon or Pokémon?___________

6. What/ be/ the weather like/ your place?

___________ What is the weather like in your place?___________

7. How many/ buttons/ the remote control/ have .

___________ How many buttons does the remote control have ?___________

8. Where / your/ elder brother/go/ every weekend?

___________ Where does your elder brother go every weekend?___________

Trên đây là Bài tập Tiếng Anh 6 mới Unit 7 Television Grammar có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Xem thêm: Soạn tiếng Anh lớp 6 unit 7 Television đầy đủ nhất 

Đánh giá bài viết
21 7.359
Sắp xếp theo

Tiếng Anh phổ thông

Xem thêm