Bài tập trắc nghiệm Gerund và Infinitive phần 2

Bài tập trắc nghiệm Gerund và Infinitive phần 2

Như các em đã biết, Gerunds (danh động từ) nói cho dễ hiểu và dễ nhớ như chính tên gọi của nó là động từ thêm "ing" để biến thành danh từ. Sau khi chuyển thành danh từ, Gerunds có thể được dùng làm chủ ngữ (Learning English is necessary), tân ngữ hoặc bổ ngữ (I like swimming) hoặc dùng sau đại từ sở hữu làm chức năng tân ngữ (Please forgive my coming late!). Dưới đây là bài tập so sánh Gerund và Infinitive phần 2. Mời các em tham khảo.

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để tham khảo thêm nhiều tài liệu nhiều tài liệu tiếng Anh hay tại: Tiếng Anh THCS

Bài tập trắc nghiệm Gerund và Infinitive phần 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Choose the correct answer A, B, C or D

1. My students enjoy ____________ English very much.

A. learn

B. learnt

C. learning

D. to learn

2. Some parents are thinking of banning children from ________ the computer.

A. to using

B. to use

C. use

D. using

3. You should avoid __________ too much TV. It’s not good for your eyes.

A. watch

B. to watch

C. watching

D. watches

4. How much time do you spend _______ TV every day?

A. watch

B. to watch

C. watching

D. in watching

5. Jane prefers _______ music than to listen to it.

A. playing

B. play

C. to play

D. played

6. I would love _______ to your party! Thank you for inviting me.

A. come

B. coming

C. to come

D. came

7. Could you help me _______ the kitchen? It’s a real mess!

A. tidy

B. tidied

C. tidying

D. with tidying

8. Your child needs _______ some weight. Tell him _______ less junk food and more exercise.

A. to lose - eat

B. to lose - to eat

C. losing - to eat

D. losing - eat

9. I’d hate _______ the exams, so I’m doing my best.

A. failing

B. to fail

C. fail

D. failed

10. She _________ him when he called her.

A. pretended not hear

B. pretended she heard not

C. pretended not to hear

D. did not pretended hear

11. My father usually helps me ________ English.

A. to learn

B. learn

C. learning

D. both A and B

12. John is too stupid __________ understand this.

A. to

B. not to

C. to not

D. for

13. Try ________ so many mistakes.

A. not to make

B. not make

C. to make not

D. make not

14. I taught _________________.

A. how mending a shirt

B. him how to mend a shirt

C. how mend a shirt

D. him how mend a shirt

15. She told Mary ________ up hope.

A. not give

B. do not give

C. not to give

D. to give not

16. The superintendent promised to tear down and ___________ the fire damaged school building.

A. rebuild

B. to rebuild

C. rebuilding

D. to rebuilding

17. The mechanic needs ___________ a new muffler on your car.

A. to put

B. putting

C. to be put

D. to putting

18. Mow that were finished painting the house, there’s nothing left ___________.

A. done

B. did

C. to do

D. for doing

19. When will he be allowed to go home? When will they ________?

A. let him go

B. let to go

C. leave him to go

D. leave him

20. Do you want _________ by the doctor?

A. to examine

B. to be examined

C. being examined

D. being to examine

21. Mis Brown told Mary ___________ down.

A. sit

B. to sit

C. sitting

D. sat

22. Micheal Faraday wrote a letter to Sir Humphry Davy __________ for work.

A. asked

B. to ask

C. so to ask

D. in order to asking

23. Do you know ___________ to play that game now?

A. way

B. what

C. if

D. how

24. My father has decided _____________ a new house.

A. find

B. to find

C. finding

D. him find

25. John wanted me _______ him.

A. to be helping

B. help

C. to help

D. I help

-The end-

Đáp án bài tập trắc nghiệm Gerund và Infinitive phần 2

1. C

2. D

3. C

4. C

5. C

6. C

7. A

8. B

9. B

10. C

11. D

12. A

13. A

14. B

15. C

16. A

17. C

18. C

19. A

20. B

21. B

22. B

23. D

24. B

25. C

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập trắc nghiệm Gerund và Infinitive phần 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu ngữ pháp Tiếng Anh hay hay như Bài tập câu phức trong Tiếng Anh - Complex sentences, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 277
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Ngữ pháp tiếng Anh cơ bản Xem thêm