Bài tập câu so sánh trong tiếng Anh

Tổng hợp bài tập về câu so sánh có đáp án

Bài tập câu so sánh trong tiếng Anh do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây nằm trong chuyên đề Ngữ pháp tiếng Anh,  tổng hợp các dạng bài bám sát chương trình của Bộ GD&ĐT, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh học tập tốt hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập câu so sánh trong tiếng Anh

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Give the correct form of adjectives

Adj

Comparative

Superlative

Adj

Comparative

Superlative

1. cheap

6. long

2. young

7. noisy

3. hard

8. good

4. happy

9. short

5. small

10. big

Exercise 2: Give the opposite adjective

1. black

6. big

2. heavy

7. front

3. strong

8. noisy

4. expensive

9. late

5. tall

10. wide

Exercise 3: Give the correct form of adjectives in brackets

1. Rivers are (big)___________ than lakes.

2. The Mekong River is (long) ___________ than the Red River.

3. My mother is (young) ___________ than my father.

4. A dictionary is (thick) ___________ than a notebook.

5. The Great Wall is the (long) ___________ structure in the world.

6. I have never met a (rich) ___________ woman than this one.

7. The winter is the (cold) ___________ season in a year.

8. Lan is the (happy) ___________ student in my class.

9. The Amazon River is the (deep) ___________ river in the world.

10. Our parents are the (good) ___________ people.

Exercise 4: Rewrite the sentences without changing their meaning

1. Lan is taller than Hoa.

Hoa is ____________________________.

2. My father is heavier than me.

I am ______________________________.

3. Jane cooks better than me.

I cook _____________________________.

4. No river in the world is longer than the Nile.

The Nile ___________________________.

5. He works much. He feels tired.

The more __________________________.

6. As he gets older, he wants to travel less.

The older __________________________.

7. The apartment is big. The rent is high.

The bigger _________________________.

8. The black dress is more expensive than the white one.

The white dress _____________________.

Exercise 5: Choose the correct answer

1. You’re not a safe driver! You should drive ______________.

A. careful

B. careless

C. more carefully

D. most carefully

2. As she did so, her parents became ______________.

A. the angriest

B. the most angry

C. the more angry

D. angrier and angrier

3. I was disappointed as the film was ____________ than I had expected.

A. as entertaining

B. less entertaining

C. more entertaining

D. few entertaining

4. The last exhibition was not ____________ this one.

A. as interesting

B. so interesting than

C. so interesting as

D. more interesting

5. You must drive more slowly in built up areas ____________ you drive in the city, it is _____________ that you will have an accident.

A. the faster and faster/ the more

B. the faster/ the more probable

C. the more and more fast/ the more and more probable

D. the more fastly/ the probable

6. French is a ___________ language to learn than English is.

A. difficult

B. more difficult

C. most difficult

D. more and more difficult

7. The party was _________________ I had expected

A. more a hundred times funny than

B. a hundred times funny more than

C. a hundred times funnier than

D. a hundred times more funny than

8. He finds physics ______________ other science subjects.

A. far more difficult than

B. many more difficult than

C. too much more difficult than

D. more much difficult than

9. Your city is developing _______________ my city

A. so fast

B. so fast as

C. faster than

D. the fastest

10. Let’s take this road. It is _____________ way to the city.

A. the shortest

B. a shortest

C. the shorter

D. both A & B

11. She is ______ singer I’ve ever meet

A. worse

B. bad

C. the worst

D. badly

12. She sings ______ among the singers I have known.

A. the most beautiful

B. the more beautiful

C. the most beautifully

D. the more beautifully

13. My house is ______ hers.

A. cheap than

B. cheaper

C. more cheap than

D. cheaper than

14. Tom is _______ than David.

A. handsome

B. more handsome

C. the more handsome

D. the most handsome

15. My sister dances _____ than me

A. gooder

B. weller

C. better

D. more good

16. My bedroom is _____ room in my house

A. tidier than

B. the tidiest

C. the most tidy

D. more tidier

17. He drives __________ his brother.

A. more careful than

B. more carefully

C. more carefully than

D. as careful as

18. It was _____ day of the year.

A. the colder

B. the coldest

C. coldest

D. colder

19. The English test was _______ than I thought it would be.

A. the easier

B. more easy

C. easiest

D. easier

20. A boat is _______ than a plane.

A. slower

B. slowest

C. more slow

D. more slower

-The end-

Đáp án bài tập câu so sánh trong tiếng Anh

Exercise 1: Give the correct form of adjectives

Adj

Comparative

Superlative

Adj

Comparative

Superlative

1. cheap

cheaper

the cheapest

6. long

longer

the longest

2. young

younger

the youngest

7. noisy

noisier

the noisiest

3. hard

harder

the hardest

8. good

better

the best

4. happy

happier

the happiest

9. short

shorter

the shortest

5. small

smaller

the smallest

10. big

bigger

the biggest

Exercise 2: Give the opposite adjective

1. black

white

1. big

small

2. heavy

light

2. front

behind

3. strong

weak

3. noisy

quiet

4. expensive

cheap

4. late

early

5. tall

short

5. wide

narrow

Exercise 3: Give the correct form of adjectives in brackets

1. Rivers are (big)_____bigger______ than lakes.

2. The Mekong River is (long) _____longer______ than the Red River.

3. My mother is (young) _____younger______ than my father.

4. A dictionary is (thick) _____thicker______ than a notebook.

5. The Great Wall is the (long) _____longest______ structure in the world.

6. I have never met a (rich) ____richer_______ woman than this one.

7. The winter is the (cold) ____coldest_______ season in a year.

8. Lan is the (happy) _____happiest______ student in my class.

9. The Amazon River is the (deep) ____deepest_______ river in the world.

10. Our parents are the (good) _____best______ people.

Exercise 4: Rewrite the sentences without changing their meaning

1. Hoa is shorter than Lan

2. I am weaker than my father.

3. I cook worse than Jane.

4. The Nile is is the longest river in the world.

5. The more he works, the more tired he feels.

6. The older he gets, the less he wants to travel.

7. The bigger the apartment is, the higher the rent is.

8. The white dress is cheaper than the black one.

Exercise 5: Choose the correct answer

1. C

2. D

3. B

4. C

5. B

6. B

7. C

8. A

9. C

10. A

11. C

12. C

13. D

14. B

15. C

16. A

17. C

18. B

19. D

20. A

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập câu so sánh trong tiếng Anh. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập hay như Cách dùng in, on, at trong Tiếng Anh, Danh từ số ít và số nhiều trong Tiếng Anh.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Tiếng Anh THCS

Đánh giá bài viết
6 2.526
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Ngữ pháp tiếng Anh thực hành - Grammar in Use Xem thêm