Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 Unit 7 My neighborhood có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 7 My neighbourhood có đáp án

Nằm trong bộ đề Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 8 theo từng Unit, bài tập tiếng Anh Unit 7: Neighborhood lớp 8 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 8 Unit 7 My neighbourhood có đáp án có nhiều dạng câu hỏi hay, bao quát được kiến thức của đơn vị bài học Unit 7 My neighbourhood. Khi luyện tập với các dạng bài này, các em sẽ nhanh chóng nắm và ghi nhớ nội dung bài học như: từ vựng, các điểm ngữ pháp,... Chúng tôi tin đây sẽ là tư liệu hữu ích, hỗ trợ tích cực cho việc học của các em. Chúc các em ngày càng tiến bộ trong môn tiếng Anh.

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. a. notice b. surface c. contact d. effect

2. a. humid b. airmail c. discuss d. pancake

3. a. area b. comfort c. market d. concern

4. a. customer b. delicious c. grocery d. resident

5. a. organize b. discussion c. restaurant d. neighbor

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Born in Slovakia, she has lived in Switzerland______ many years.

a. since b. for c. as d. when

7. Anna was excited and happy_____the baby.

a. at b. on c. of d. about

8. Can you send me the money possible, please?

a. as soon as b. so soon as c. so soon so d. as soon so

9. Ann’s grade is the same________mine.

a. like b. as c. to d. Ø

10. Coffee is Brazil’s main _____.

a. product b. production c. produce d. productive

11. What awful weather! You must _____ cold, Ann.

a. be b. is c. are d. were

12. ______is it like studying at a Japanese university?

a. What b. How c. Which d. When

13. Please contact______ me if you have any question.

a. with b. to c. for d. Ø

14. Thirteen-year-old Ronnie Segal has loved Math __________ he was a little boy.

a. since b. for c. as d. when

15. Nobody really noticed_______ the changes

a.of b. about c. to d.ø

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. It is too late (A) to going (B) to (C) the (D) cinema.

17. Tennis has been (A) the (B) most important (C) thing to her for (D) she was a little girl.

18. ‘Have something (A) to eat (B). You have (C) to be hungry (D).’

19. This job is (A) a lot (B) different with (C) what I’m used to (D).

20. Martina hasn’t (A) attended school for (B) 1994, and (C) she has played tennis for (D) years.

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Dear Simon,

This (21) _____ my first letter to you from my new home. We (22)_____here since March 19th and I've been at my new school (23)____3 weeks. I've got some new friends here, Dan and Emily. I've (24) _____ them for 14 days. I (25)__ the school basketball team. I've been in the team (26)_____April 14th. I've got a new bike now. I've only had it for 2 days.

Love,

Helen

PS: Your last letter to me (27) _____ on February 21st. I (28) ______from you for two months!

21.a. is b. is being c. has d. was

22.a. are b. were c. are being d. have been

23.a. sine b. for c. from d. already

24.a. know b. knowing c. knew d. know

25.a. have joined b. have taken part in

c. have participated in d. all are correct

26. a. since b. for c. on d. in

27. a. was b. were c. is being d. has been

28. a. don’t hear b. didn’t hear c. haven’t hear d. won’t hear

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Japan's cities also have a mix of traditional and modern characteristics. There are tall office and apartment buildings as well as traditional wooden houses. Many people prefer to live near the center of cities, but because houses there are expensive, they often commute from suburbs. Traffic, pollution, and crowds are problems.

However, there is little crime, and even very crowded cities have many parks and gardens.

characteristic (n): tính chất commute (v): đi làm xa crime (n): tội ác

29. Japan’s cities _______.

a. is ancient b. is modern

c. is old d. is not only traditional but also modern

30. Most people________.

a. don’t like to live near the center of the city

b. live near the center of the city

c. prefer to live in the suburbs

d. live in the suburbs

31. What does the word ‘they’ in line 4 refer to?

a. cities b. characteristics c. buildings d. people

32. What are the bad things about Japan’s cities?

a. They have a mix of traditional and modern characteristics.

b. They have many tall office and apartment buildings.

c. They have many wooden houses.

d. They have heavy traffic, pollution and crowds.

33. What are the good things about Japan’s cities?

a. There is little crime there b. They are very crowded cities.

c. There are many parks and gardens. d. a & c are correct

Đáp án Trắc nghiệm Unit 7 lớp 8 My neighbourhood

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1 - d; 2 - c; 3 - d; 4 - b; 5 - b; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - b; 7 - d; 8 - a; 9 - b; 10 - a; 

11 - a; 12 - a; 13 - d; 14 - a; 15 - d; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - b; 17 - d; 18 - c; 19 - c; 20 - b; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - a; 22 - d; 23 - b; 24 - d;

25 - d; 26 - a; 27 - a; 28 - c; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - d; 30 - d; 31 - d; 32 - d; 33 - d; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 7 My neighbourhood có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
2 5.075
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm