Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bộ đề thi giữa học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2022 - 2023

5 Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 2 có đáp án

Bộ đề thi môn tiếng Anh 8 giữa học kì 2 dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa học kì 2 lớp 8 năm học 2022 - 2023 do VnDoc.com biên tập và đăng tải. Bộ đề thi thử Tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 8 có đáp án gồm 5 đề thi khác nhau được biên tập bám sát nội dung Unit 7 8 9 Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới của bộ GD - ĐT, giúp học sinh lớp 8 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Tham khảo: Bộ 6 đề thi giữa học kì 2 tiếng Anh lớp 8 năm 2022 có đáp án

I. Đề thi giữa học kì 2 tiếng Anh lớp 8 có đáp án số 1

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. wanted B. washed C. worked D. stopped

2. A. goes B. watches C. misses D. brushes

3. A. come B. mother C. open D. some

4. A. mention B. question C. action D. education

5. A. who B. when C. where D. what

Question II. Find the word which has different stress pattern from the others.

1.A. person B. father C. teacher D. enjoy

2. A. prefer B. enjoy C. mother D. agree

3.A. doctor B. father C. picture D. fancy

4.A. pollution B. visit C. listen D. open

5.A. depend B. advise C. affect D. listen

Question III. Choose the best answer. (A,B, C or D )

1. I like ______________ back my home village on holiday.

A. comes B. come C. came D. coming

2. If the factory ________________ dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

A. continues B. to continue C. continued D. will continue

3.Water ________________ in the lake has made the fish die.

A. pollution B. pollute C. polluted D. polluting

4. Mi and Nick like ______________ back Mi’s home village on holiday.

A. comes B. come C. came D. coming

5. If the factory continues dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals ________________.

A. die B. to die C. dead D. will die

6. Water pollution is the ________________ in the lake has made the fish die.

A. contaminating B. contaminate C. contaminated D. contamination

7. If we ______________ water carefully, more people will have fresh water.

A. will use B. would use C. using D. use

8. If the factory continues dumping poison ________________ the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

A. into B. to C. about D. in

Question IV Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D.

Environmental pollution is a term that (1)______ to all the ways by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air with (2)______ gases and smoke, (3)_____ the water with chemicals and other substances, and damages the (4)_____ with too many fertilizers and pesticides. Man also pollutes his surroundings (5)_____ various other ways. For example, people ruin natural beauty by (6)_____ junk and litter on the land and in the water.

Environmental pollution is one of the most serious problems facing mankind today. Air, water and soil are necessary to the (7)_____ of all living things. Badly polluted air can cause illness, and (8)_____ death. Polluted water kills fish and other (9)_____ life. Pollution of soil reduces the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution also brings ugliness to man’s (10)_____ beautiful world.

1. A. means B. refers C. provides D. reduces

2. A. thick B. natural C. exhaust D. influent

3. A. purifies B. pumps C. sprays D. poisons

4. A. soil B. forests C. streets D. beaches

5. A. on B. in C. by D. with

6. A. spoiling B. leaving C. scattering D. gathering

7. A. survival B. environment C. development D. growth

8. A. so B. ever C. too D. even

9. A. animal B. marine C. human D. plant

10. A. nature B. natural C. naturally D. natured

Question V. Combine the sentences in each pair into a new sentence that shows a cause/effect relationship. Use the words in brackets.

1. Many rivers and lakes are poisoned. Factories produce waste and pour it into rivers and lakes. (because)

___________________________________________________________________

2. The environment is polluted. Birds leave their habitats and plants die. (make)

___________________________________________________________________

3. Plastic bags are a major source of waste. We should not throw plastic bags everywhere. (so).

___________________________________________________________________

4. The food is contaminated. People’s health is poor. (results in)

___________________________________________________________________

5. Factories release fumes. The air breathe gets polluted. (due to)

___________________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1 - A; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

Question II. Find the word which has different stress pattern from the others.

1 - D; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - D;

Question III. Choose the best answer. (A,B, C or D )

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - D;

5 - D; 6 - D; 7 - D; 8 - A;

Question IV Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D.

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - B;

6 - C; 7 - A; 8 - D; 9 - B; 10 - C;

Question V. Combine the sentences in each pair into a new sentence that shows a cause/effect relationship. Use the words in brackets.

1. Many rivers and lakes are poisoned. Factories produce waste and pour it into rivers and lakes. (because)

___Many rivers and lakes are poisoned because factories produce waste and pour it into rivers and lakes.________

2. The environment is polluted. Birds leave their habitats and plants die. (make)

___The environment is polluted, which makes birds leave their habitats and plants die._____

3. Plastic bags are a major source of waste. We should not throw plastic bags everywhere. (so).

____Plastic bags are a major source of waste, so we should not throw plastic bags everywhere._____

4. The food is contaminated. People’s health is poor. (results in)

____The food is contaminated, which results in people's health._____

5. Factories release fumes. The air breathe gets polluted. (due to)

____Due to fumes released from factories, the air people breathe gets polluted.____

* Xem thêm: Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 2 năm 2021 - 2022 số 2

II. Đề thi tiếng Anh 8 giữa học kì 2 có đáp án số 2

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. sun B. fun C. put D. unhappy

2. A. mind B. bike C. tradition D. tidy

3. A. my B. happy C. hobby D. factory

4. A. health B. team C. tea D. beach

5. A. listened B. opened C. wanted D. lived

Question II. Find the word which has different stress pattern from the others.

1. A. affect B. father C. teacher D. picture

2. A. prefer B. enjoy C. mother D. affect

3. A. affect B. happen C. pollution D. fancy

4. A. pollution B. picture C. village D. factory

5. A. illustrate B. believe C. affect D. village

Question III. Put the verbs in brackets into the correct form.

1. If we (recycle) ________ more, we will help the Earth.

2. Factories (not dump) ______________waste into rivers if the government fines themheavily.

3. If people travel to work by bus, there (be) ______________fewer car fumes.

4. We (save) ________________thousands of trees if we don’t waste paper.

5. If we use water carefully, more people (have) ______________fresh water.

6. If the factory ( continue) ________________ dumping poison into the lake, all thefishand other aquatic animals will die.

7.If we recycle more, we (help) ________________ the Earth.

8. If people (travel)________________to work by bus, there will be fewer car fumes.

9. We will save thousands of trees if we (not waste)_______________ paper.

10. Factories won’t dump waste into rivers if the government ( fine) _______________them heavily.

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi tại đây: Bộ đề thi giữa học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2022 - 2023 có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác nhau. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
11
Sắp xếp theo

    Gợi ý cho bạn

    Xem thêm

    Tiếng Anh lớp 8

    Xem thêm