Đề khảo sát chất lượng ngẫu nhiên lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Vĩnh Tường, Vĩnh Phúc năm học 2017-2018 có đáp án

Đề KSCL lớp 6 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề khảo sát chất lượng ngẫu nhiên lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Vĩnh Tường, Vĩnh Phúc năm học 2017-2018 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn tập dượt cũng như củng cố kiến thức trước kì thi học kì 2 sắp tới. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả!

PHÒNG GD&ĐT VĨNH TƯỜNG

(Đề thi có 02 trang)

ĐỀ KHẢO SÁT NGẪU NHIÊN CHẤT LƯỢNG LỚP 6

NĂM HỌC 2017-2018

Môn:Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề

A. PHONETICS.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of others by write corresponding letter A, B, C or D.

1. A. chalk B. cheap C. school D. chicken

2. A. like B. right C. rice D. thirsty

3. A. clock B. city C. country D. cool

4. A. know B. brown C. how D. town

5. A. books B. lips C. sits D. pens

B. VOCABULARY AND GRAMMAR.

I. Choose the best answer among A,B,C or D

6. My mother goes to the supermarket________foot.

A. by B. on C. in D. at

7. There is a backyard______ my house.

A. between B. behind C. on D. at

8. I have a lot of homework, so I ____go with you.

A. can’t B. should C. isn’t D. can

9. ____ do Nga and her family travel to HCM city? - By plane.

A. How often B. How C. What D. Which

10. His mother is a doctor. She works in a ____ .

A. hospital B. post office C. restaurant D. cinema

11. It is twenty-five past____ .

A. eighty B. a quarter C. eight o’clock D. eleven

12. ____ do you work? I work in a factory.

A. Why B. Where C. When D. What

13. Joanna often ___ at 6:00 and ____breakfast at 7:00.

A. gets up/ has B. get up/ has C. get up/ have D. getting/ have

14. Is this her___?

A. a pen B. pens C. an eraser D. eraser

15. We are_____ to Hue on Sunday.

A. going B. go C. to go D. goes

16. My brother is_____football now.

A. plays B. playing C. play D. to play

17. Your father_____waiting for a bus.

A. is B. are C. do D. does

18. How many____are there in your new house?

A. room B. roomed C. rooms D. roomes

19. My best friend________the letter to me every week.

A. writing B. writes C. write D. to write

20. Which word has three syllables?

A. accident B. soccer C. farm D. traffic

II. There is a mistake in each sentence. Find and write corresponding letter A, B, C or D

21. How often does you learn English? A B C D

22. Are there any tree in your school yard? A B C D

23. How do your mother travel to Hong Kong? A B C D

24. My parents are farms and they have a big rice paddy A B C D

25. My friends are go to visit me next week. A B C D

C. READING.

I. Read and answer the questions by write corresponding letter A, B, C or D.

In Vietnam, there are four seasons in a year. They are : spring, summer, fall and winter. In summer, the weather is very hot and sometimes it rains. There are many fruits in summer. The days are long and nights are short. People often go on holiday in this season. But in the winter, it’s usually very cold. The days are short and the nights are long.

26. How many seasons are there in a year?

A. four B. three C. two D. one

27. What is the weather like in summer?

A. hot B. cool C. cold D. warm

28. Are the nights long in summer?

A. No, they are B. No, they aren’t C. Yes, they are D. Yes, they aren’t

29. Which is the season of fruits?

A. Spring B. Summer C. Fall D. Winter

30. What do people often do in summer?

A. Go shopping B. Go swimming C. Go on holiday D. Go fishing

II. Read the passage and write corresponding letter A, B, C or D to complete passage.

Books play a very (31)___part in your life. It’s true that every family (32)__ books. We can (33)__books every where. We can (34)___ many things from books. Today, there are a lot of public(35)____in our country and all people can go there and use them.

31. A. important B. beautiful C. lovely D. unimportant

32. A. have B. has C. having D. haves

33. A. watch B. listen C. read D. speak

34. A. learn B. learned C. learning D. learns

35. A. schools B. museums C. post office D. libraries

D. WRITING.

I. Rewrite the second sentence so that it has the same meaning to the first and write corresponding letter A, B, C or D .

36. The hotel is behind the hospital.

A. The hospital is behind the hotel. C. The hospital is in front of the hotel.

B. The hospital is behinds the hotels D.The hospital is front of the hotel.

37. My sister often drives to work.

A. My sister often goes to work motorbike. C. My sister often going to work by bicycle.

B. My sister often go to work by motorbike. D. My sister often goes to work by car.

38. How many classrooms are there in your school?

A. How many classrooms does your school has?

B. How many classrooms does your school have?

C. How many classrooms do your school have?

D. How many classroom do your school has?

39. Mr Nam enjoys listening to music.

A. Mr Nam is interested in listening to music C. Mr Nam like listening to music.

B. Mr Nam are keen on listening to music. D. Mr Nam is fond in listening to music.

40. Which sentence is correct?

A. What is Ha doing now? C. What Ha is doing now?

B. What Ha doing now? D. Now Ha is doing what?

The end!

Đáp án Đề KSCL môn tiếng Anh lớp 6

Tổng toàn bài :40 câu = 10 điểm

0,25 điểm/ 1 câu đúng

1.C 2.D 3.B 4.A 5.D 6.B 7.B 8.A 9.B 10.A

11.D 12.B 13.A 14.D 15.A 16.B 17.A 18.C 19.B 20.A

21.C 22.C 23.B 24.B 25.B 26A 27.A 28.B 29.B 30.C

31.A 32.B 33.C 34.A 35.D 36.C 37.D 38.B 39.A 40.A

----------

Mời các bạn vào tham khảo Đề cương ôn thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 để nắm chắc toàn bộ kiến thức ngữ pháp trọng điểm cần thiết cho kì thi chính thức sắp tới.

Đánh giá bài viết
1 2.259
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm