Bộ đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 6 mới năm 2020

Nhằm phục vụ quá trình học tập, giảng dạy của giáo viên và học sinh, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều đề kiểm tra 1 tiết lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án khác nhau. Hy vọng đề kiểm tra tiếng Anh dưới đây sẽ là tư liệu ôn tập hữu ích, giúp các bạn hệ thống lại kiến thức đã học. Mời các bạn cùng tham khảo để chuẩn bị tốt cho kì thi sắp tới.

* Xem thêm: Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 6 số 1 năm 2020 - 2021 CÓ ĐÁP ÁN

I. Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh 6 lần 1 có đáp án

Chọn đáp án đúng hoàn thành câu.

1. Hoa ……………………………… television now .

A. watches

B. watching

C. is watching

D. are watching

2. ……………………………… eggs do you want ?

A. How much

B. How many

C. What

D. How

3. I am tired . I ‘d like ………………………………

A. a glass milk

B. some chicken

C. a kilo of apples

D. a glass of milk

4. I ……………………………… to school every afternoon .

A. go

B. is going

C. goes

D. go

5. ……………… is her hair ? _ It is brown .

A. What time

B. What color

C. How much

D. What

6. My favorite fruit is ……………………………

A. tomatoes

B. chocolate

C. coffee

D. apple

7. How do you feel ? _ I feel ………………………………

A. red

B. thirsty

C. oval

D. tall

8. He has …………………………

A. teeth white small

B. white small teeth

C. small white teeth

D. a small white teeth

9. …………………………any water in the glass ?

A. There are

B. There is

C. Is there

D. Are there

10. She is ………………………… . She ‘d like some bread .

A. hungry

B. thirsty

C. tired

D. cold

Điền từ thích hợp hoàn thành đoạn hội thoại.

some; How; thirty-nine; want; much; dozen; you; like;

Miss Nga : Can I help you ?

Lan : Yes. I ‘d like ………(1)…….… cooking oil, please .

Miss Nga : How …………(2)………… cooking oil do you want ?

Lan : A bottle , please .

Miss Nga : Do …………(3)………… want anything else ?

Lan : Yes. I ‘d ………(4)………… some eggs , please .

Miss Nga : How many eggs do you ……………(5)…………… ?

Lan : Half a ………………(6)………… , please .

Miss Nga : Here you are .

Lan : Thank you . ……………(7)………………… much are they ?

Miss Nga : They are …………(8)………… thousand dongs. Thanks .

Đặt câu hỏi cho từ gạch chân.

1. He would like some cooking oil .

………………………………………………………

2. A can of beer is seven thousand dongs .

………………………………………………………

3. They feel hungry.

……………………………………………………

Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.

1. What would she like ? (want)

………………………………………………………… ?

2. How much is a glass of coffee ? (cost)

……………………………………………………... ?

3. She has an oval face. (Her)

……………………………………………………... .

Đáp án

Chọn đáp án đúng hoàn thành câu.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - D; 5 - B;

6 - D; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - A;

Điền từ thích hợp hoàn thành đoạn hội thoại.

1 - some; 2 - much; 3 - you; 4 - like;

5 - want; 6 - dozen; 7 - How; 8 - thirty-nine;

Đặt câu hỏi cho từ gạch chân.

1 - What would he like?

2 - How much is a can of beer?

3 - How do they feel?

Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.

1 - What does she want?

2 - What does a glass of coffee cost?

3 - Her face is oval.

II. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 1 tiết lần 1 có đáp án

Question I. Find the word which has a different sound in the part underlined. (1pt)

1. A. waterproof B. good C. school D. door

2. A. teacher B. children C. lunch D. school

3. A. watches B. finishes C. lives D. misses

4. A. open B. doing C. going D. cold

Answers: 1. _________ 2. _________3. _________ 4. _________

Đáp án

1. D 2. D 3. C 4. B

Question II. Choose the best answer by circling A, B, C or D to complete the sentences. (1,25 pts)

1. "Look! The boys are ________ football in the playground."

A. dancing

B. playing

C. skipping

D. doing

2. Phong: "What are you doing this afternoon?"

Phuc: "I don't know, but I'd like to _________ swimming."

A. have

B. do

C. play

D. go

3. Trung wants to become a teacher. He thinks it is the _________ job in the world.

A. good

B. more good

C. better

D. best

4. There _________ two bedrooms in my house.

A. is

B. isn't

C. are

D. am

5. Sapa is __________ than Da Lat.

A. cool

B. cooler

C. coolest

D. the coolest

Answers: 1. _____ 2. _____ 3. _____ 4. _____ 5. _____

Đáp án

1. B 2. D 3. D 4. C 5. B

Question III. Match the questions 1 - 5 to the answers a - e to make a complete conversation: (1,25 pts)

1. Where do you want to go this weekend?

a. It’s the nicest waterfall in Da Lat.

2. Really? Where is it?

b. It’s to the west of Da Lat City.

3. What’s it like?

c. I want to go to Cam Ly Waterfall.

4. Oh, What is special about it?

d. I can ride a horse on the hills around it and watch its charming beauty.

5. What can you do there?

e. It is 30 metres high. In rainy season, the water flows very strongly and creates the marvelous Cam Ly Waterfall.

Answers: 1. _____ 2. _____ 3. _____ 4. _____ 5. _________

Đáp án

1. c 2. b 3. a 4. e 5. d

Question IV. Read the passage and tick True (T) or False (F). (1,25ps)

England is not a very large country. No town in England is very far from the sea, and many English families spend their summer holidays at the countryside. There are no high mountains in England, no very long rivers and no large forests.

There are many towns in England. The English seaside between the towns looks quite beautiful, especially in spring and summer. All the forests, the fields and the gardens are green, red, blue, yellow and white with flowers.

0. England is a very large country. F

1. Many English families spend summer holidays at the countryside.

2. In England, mountains are very high and rivers are very long.

3. There are no rivers and no forests in England.

4. The English seaside between the towns looks quite beautiful in spring and summer.

5. All the forests, the fields and the gardens are full of colors with flowers.

Đáp án:

1. T 2. F 3. F 4. T 5. T

Question V. Read the passage then answer the questions: (1,25 pts)

Ha Long Bay is in Quang Ninh Province. It has many islands and caves. The islands are named after things around us. In the bay you can find Rooster and Hen Island (Trong Mai Island) and even Man's Head Island (Dau Nguoi Island). You must take a boat ride around the islands- it's essential! Tuan Chau is the biggest island in Ha Long Bay. There you can enjoy great Vietnamese seafood. You can join exciting activities. Ha Long Bay is Vietnam's most beautiful natural wonder.

1. Where is Ha Long Bay?
________________________________________ _____________________________

2. Does it have many islands and caves?
________________________________________ ____________________________

3. What can you find in the bay?
__________________________________ ___________________________________

4. Is Tuan Chau the biggest island in Ha Long Bay?
________________________________________ ___________________________

5. What can you enjoy there?

________________________________________ ______________________

Đáp án

1. It is in Quang Ninh province.

2. Yes, it is.

3. I can find Rooster and Hen Island (Trong Mai Island) and even Man's Head Island (Dau Nguoi Island)

4. Yes, it is.

5. I can enjoy Vietnamese seafood.

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh 45 phút lớp 6 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
73 28.763
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh 6 Xem thêm