Đề kiểm tra 45 phút số 3 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 9

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề kiểm tra 45 phút số 3 học kì 2 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn ôn tập, chuẩn bị kiến thức tốt nhất trước khi bước vào kì thi quan trọng sắp tới. Chúc các bạn học tập hiệu quả!

I. LISTENING

Listen carefully and choose the best answer from A, B, C or D to fill in the blank.

Are you looking for a cheap, clean, effective (1)______ of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy (2)_____ our Sun. At present, most of our electricity comes from the use of coals, and gas, oil or nuclear power. This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough to provide power for the (3) _____ population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun’s energy is used (4) _________ water. The energy can be stored for a number of days; so on (5)_________ days you can use solar energy, too.

1. A. source B. kind C. type D. way

2. A. in B. from C. of D. above

3. A. all B. recent C. total D. enormous

4. A.heat B. to heat C. heating D. heated

5. A. cloudy B. cloudless C. sunny D. beautiful

II. USE OF ENGLISH:

1. Choose A, B, C, or D which best completes the sentences:

1. We should use energy – saving bulbs to save…………………………

A. energy B. garbages C. water D. power

2. I think we ………….. turn off the TV after 10 o’clock in the evening.

A. may B. should C. can D. shall

3. Tom suggested _________ to eat.

A. go out B. going out C. to going out D. went out

4. I think we should _________ energy in order to save money.

A. waste B. turn C. use D. save

5. Our environment is extremely _________ .

A. wasted B. ended C. polluted D. covered

6. My Dad is alway go to the library. He loves_________________.

A. read B. to read C. reads D. reading

7. If you are busy, we____________this by ourselves.

A. would do B. did C. will do D. doing

8. If we go on _________ the water, there will be a shortage of fresh water in the near future.

A. pollute B. pollution C. polluting D. polluted

9. In a few years’ time, our houses will be heated by _________ energy.

A. nuclear B. solar C. coal D. natural

10. We will be late for school _________ the bus is late.

A. because B. so C. however D. but

11. The teacher divided the students _________ four groups.

A. in B. into C. on D. onto

12. The cost of living in Vietnam is low compared _________ Singapore.

A. as B. with C. of D. than

13. He forgot his umbrella_________ he got wet.

A. so B. because of C. since D. but

14. My students can speak English very _________ .

A. fluently B. fluent C. fluence D. fluenting

15. The fact is that a _________ faucet can waste 500 litre of water a month.

A. drip B. dripping C. drips D. dripped

2. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses:

1. We shouldn’t ____________ the garbages. (litter)

2. We are looking forward to___________ from her. (hear)

3. Her grandpa used to ________________ his living by catching fish. (make)

4. We ______________ an ideal place to live if we keep our neighborhood clean. (have)

5. In the future solar energy _____________ to replace fossil energy. (use)

III. READING

1. Read the passage carefully the passage then check true (T) or false (F):

Many people still believe that natural recources will never be used up. Actually, the world’s energy recources are limited. Nobody knows exactly how much fuel is left. However, we also should use them economically and try to find out alternative sources of power. According to Professor Marvin Burnham of the New England Institue of Technology, we have to conserving coal, oil and gas before it is too late; and nuclear power is the only alternative.

However, many people do not approve of using nuclear power because it’s very dangerous. What would happen if there was a serious nuclear accident? Radioactivity causes cancer and may badly affect the future generations.

The most effective thing is that we should use natural recources as economical as possible.

True or False

………... 1. Many people think that natural recources will never run out.

………... 2. We don’t know exactly how much fuel is left.

………... 3. According to Mr Burnham, there is no substitution for coal, gas and oil.

………... 4. All people agree to use nuclear power as an alternative energy.

………... 5. Natural recources should be used as economically as possible.

2. Read the passage carefully then answer the questions:

SAVE THE EARTH

People are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is too much smoke in the air that is unhealthy to live in many of the world’s cities. In big cities, poisonous gases from cars pollute air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks. We have cut down so many trees and as a result, there are floods, droughts every year. Wild animals are in danger, too, because there is no environment for them. Some of them even disappeared. However, it is not only talking about the problem. We must save the world. This is an important duty nowadays.

Questions:

1. Who are destroying the earth?

->…………………………………………………………………………………

2. Are the seas and rivers clean enough to swim in?

->…………………………………………………………………………………

3. Why are there floods and droughts?

->…………………………………………………………………………………

4. What must we do nowadays?

->…………………………………………………………………………

IV. WRITING

1. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence:

1. I think we should use solar energy to save our environment.

- I suggest…………………………………………..…………………………

2. My friend failed his exam because of his laziness.

- My friend failed his exam because he …………..……………………………………..

3. People have polluted the environment.

- The environment………………………………………………………………

4. Wild annimals are in danger because we destroy their environment.

- If we…………………………………………………………………………… .

5. Ride your bike carefully or you will cause accident.

If you……………………………………………………………………

2. Write a speech about How to save energy in the kitchen.

ĐÁP ÁN

II. USE OF ENGLISH:

1. Choose A, B, C, or D which best completes the sentences:

1 - D; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

6 - D; 7 - C; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

11 - B; 12 - B; 13 - A; 14 - A; 15 - B;

2. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses:

1 - litter; 2 - hearing; 3 - make; 4 - will have; 5 - will be used;

III. READING

1. Read the passage carefully the passage then check true (T) or false (F):

1 - T; 2 - T; 3 - F; 4 - F; 5 - T

2. Read the passage carefully then answer the questions:

1 - People.

2 - No, they aren't.

3 - Because they have cut down so many trees.

4 - We must save the world.

IV. WRITING

1. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence:

1 - I suggest using solar energy to save our environment.

2 - My friend failed his exam because he was lazy.

3 - The environment have been polluted by people.

4 - If we destroy wild animal's environment, they will be in danger.

5 - If you don't ride your bike carefully, you will cause accident.

Trên đây là Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh 9 mới lần 1 học kì 2 có đáp án. Mời các bạn vào tham khảo Đề cương ôn thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 9 để có kiến thức ngữ pháp hệ thống trọng điểm cho kì thi học kì 2 diễn ra đạt kết quả tốt nhất. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả!

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
1 3.050
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh 9 mới Xem thêm