Đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh 8 có đáp án (Số 2)

Đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh 8 có đáp án

Đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh 8 có đáp án (Số 2) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây bao gồm 6 dạng bài bao quát được khá đầy đủ kiến thức từ vựng cũng như ngữ pháp tiếng Anh các bạn được thầy cô trang bị trong học kì vừa rồi, rất hữu ích cho các bạn ôn tập, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi sắp tới của mình.

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. tiger B. fire C. stripe D.prince

2. A. graze B. past C. tale D. name

3. A. folder B. cover C. mobile D. wardrobe

4. A. drug B. cupboard C. sure D. buffalo

5. A. looked B. happened C. appeared D. tied

II. Choose the best answer to complete the sentences.

6. Mark__________ long hair when he was a teenager.

A. had B. have C. has D. was having

7. Many people wear new clothes__________ Easter too.

A. in B. at C. on D. when

8. I ___________ gardening, but I don’t have time for it now.

A. use to enjoy B. use to enjoying C. used to enjoy D. used to enjoying

9. Look!Namis playing very well. He ____________

A. is winning B. is going to win C. will win D. wins

10. He spends most of his time___________ charity work.

A. did B. do C. doing D. does

11. We’ll organize a party ____________ May 27th.

A. between B. in C. on D. at

12. I had a great time. I really enjoyed ____________

A. me B. meself C. myselves D. myself

13. InBritain, people drive ________the left____________ the street.

A. to/ of B. on/ in C. in/ in D. in/ of

14. She isn’t used to ___________part in social activities.

A. take B. taking C. took D. takes

15. Who ____________ the telephone?

A. invention B. inventor C. inventing D. invented

16. Your son isn’t tall ____________ to be a good basketball player.

A. too B. very C. so D. enough

17. You must put all dangerous objects out of children’s ___________.

A. hands B. reach C. place D. fingers

18. Nammust___________ his mother do the housework.

A. to help B. helped C. help D. helping

19. Would you like____________ to the theatre tonight?

A. to go B. go C. go to D. going

20. Namenjoys____________ soccer after school.

A. play B. to play C. plays D. playing

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

21. Late at (A) Christmas Eve, Santa comes (B) down the chimney and (C) puts (D) presents under the tree.

22. My sister uses to play (A) tennis a lot but (B) she doesn’t (C) play very often (D) now.

23. How could (A) you be so (B) cruel with (C) someone who never did (D) you any harm?

24. Mozart start (A) composing (B) at the age of five (C) and wrote (D) more than 600 pieces of music.

25. I used (A) to live on (B) the farm when (C) I am (D) a small boy.

IV. Complete the passage below by using the words in the box.

shop, get, help, parents, flowers

I (26)_______up at 6 every morning and help my dad. He has a flowers (27)_______ so he has to be at the flower market by four. Then when he comes we unload all the (28) _______into the shop. I usually take telephone orders for him so he knows what he has to deliver that day. Then I make a cup of tea for my mum while she’s still in bed, get my breakfast and go to school. On the weekend I work in the shop on Saturday and (29) _______my mother and arrange the flowers in the church on Sunday. Then on Sunday I go to church in the morning and the evening with my (30) ________

V. Read the following passage and choose the item (A, B, C, or D) that best answers each of the questions about it.

Once upon a time, there is a girl called Little Red Riding Hood, because of the red hood she always wears. The girl walks through the woods to give her grandmother some food. A wolf wants to eat the girl but is afraid to do so in public (sometimes there are woodcutters watching). So, he suggests the girl to pick some flowers, which she does. After that, he goes to the grandmother’s house. He eats the grandmother, and waits for the girl, disguised as the grandmother. When the girl arrives, he eats her too. A woodcutter, however, comes to the house and cuts the wolf open. Little Red Riding Hood and her grandmother come out unharmed.

hood (n):mũ trùm đầu

woodcutter (n):

tiều phu wolf (n): con sói

disguise (v): cải trang

Once upon a time: Một ngày nọ

31.Why is the girl called Little Red Riding Hood?

A. Because she likes red. B. Because she always wears a red hood.

C. Because she is little. D. no information

32. What does the phrase “in public” in line 4 mean?

A. in the woods B. immediately

C. when other people are there D. soon

33. What does the word “He” in line 5 refer to?

A. the woodcutter B. the wolf

C. the girl’s grandfather D. no information

34. Little Red Riding Hood ____________ .

A. walks through the woods B. wants to give her grandmother some food

C. picks some flowers D. all are correct

35. Which of the following is not true?

A. The wolf gives Little Red Riding Hood some flowers.

B. Sometimes, there are woodcutters in the wood.

C. A woodcutter saves the girl and her grandmother.

D. The girl and her grandmother are not dead.

VI. Arrange the following words into a complete sentence.

36. We/ study/ ought/ harder/ to.

……………………………………………………………………………………….

37. The weather/ enough/ fine/ is/ for them/ a picnic/ to have/ in the countryside.

……………………………………………………………………………………….

38. MrNam/ in/ now/ his office/ is.

……………………………………………………………………………………….

39. They/ going/ to/ are/ see/ a movies/ tonight.

………………………………………………………………………………………..

40. Alexander Graham Bell/ in 1876/ introduced/ the telephone

……………………………………………………………………………………….

Đáp án

I.

1.D

2.B

3.B

4.C

5.A

II.

6A

7B

8C

9B

10C

11C

12D

13A

14B

15D

16D

17B

18C

19A

20D

III.

21A

22A

23C

24A

25D

IV.

26. get

27. shop

28. flowers

29. help

30. parents

V.

31. B

32. C

33. B

34. D

35. A

VI.

36. We ought to study harder.

37. The weather is fine enough for them to have a picnic in the countryside.

38. Mr Nam is in his office now.v

39. They are going to see a movies tonight.

40. Alexander Graham Bell introduced the telephone in 1876.

Đánh giá bài viết
2 3.718
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm