Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021 số 3

Đề thi tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 có đáp án

Nằm trong bộ đề tuyển sinh lớp 6 môn Anh năm 2021 - 2022, đề thi thử môn tiếng Anh lên lớp 6 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh vào lớp 6 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 5 của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em ghi nhớ kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp trọng tâm hiệu quả.

* Xem thêm: Bộ 100 đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2021

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. A. cableB. stationC. answerD. latest
2. A. kitchenB. catchC. chemistryD. armchair
3. A. armchairB. kitchenC. catchD. chemistry

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. A. tableB. chairC. shelfD. street
5. A. cityB. get upC. brushD. wash

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. ‘Would you like some bread? ‘_____________. I’m full.’

A. Yes, please

B. All right

C. No, thanks

D. Never mind

7. ‘Hi, Tom. _____________?’ ‘Not bad. And you?’

A. How’s everything

B. What do you do

C. What’s everything

D. How do you do

8. My sister and I _____________ television in the living - room now.

A. am watching

B. are watching

C. is watching

D. watch

9. In the evening, all the family members _____________ in the living room to watch TV.

A. spend

B. come

C. gather

D. stand

10. You should not ride so _____________. You may have an accident.

A. carely

B. carelessly

C. carefully

D. careful

11. Were you absent _____________ school yesterday?

A. at

B. to

C. from

D. in

12. There are _____________ eggs in the fridge.

A. a lot

B. a few

C. a little

D. little

13. ‘_____________?’ ‘By bus.’

A. What did you take to get there

B. How did you get there

C. Did you get there by motorbike

D. How long did it take to get there

14. I am going _____________ Ha Long bay.

A. visiting

B. visit

C. visited

D. to visit

15. What about _____________ table-tennis?

A. to play

B. playing

C. plays

D. play

IV. Supply the correct form and tense of the verbs in the brackets.

16. If the Earth (be) warmer, the sea level (rise).

______________________________________

17. They (not do) their homework yet.

_____________________________________

18. My family (travel) to Da Nang by air last summer.

______________________________________

19. They (visit) Hoi An this summer vacation.

_____________________________________

20. Our football team (play) football on Sundays.

_____________________________________

V. In each line of the passage, there is a mistake. Find and correct it.

21. The collect (A) of stamps made (B) him become (C) famous in the country (D).

22. Let’s (A) practise listening (B) to English (C) programs in the radio (D).

23. What about (A) play tennis (B) in stead of (C) going to (D) the cinema?

24. Don’t turn on (A) the TV, please (B). I am so tired (C) to watch (D).

25. They turn in (A) the radio (B) to listen to (C) some news (D).

VI. Fill in the blank of the following passage with the words given in the box.

expensive - after - fun - temple - types - shop

vacation - bought - thought - like

Liz has just come back from her (26) __________ in Nha Trang. It was really wonderful. She
had a lot of (27) __________ For Liz, the people in Nha Trang were friendly and the food was delicious. But she thought that most things there weren’t cheap. They were quite (28) __________.

Her parents took her to see Cham (29) __________ and Tri Nguyen Aquarium. In Tri Nguyen
Aquarium they saw some sea animals (30) __________ sharks, dolphins and turtles. They also saw a lot of different (31) __________ of fish. Liz liked the colorful fish. She (32) __________ they were the most beautiful. They bought some things from the souvenir (33) __________ near the exit of the aquarium. Liz’s father (34) __________ her a cap with a picture of dolphin, and her mother bought a poster. Liz bought gifts for her friends. (35) __________ the trip Liz didn’t feel tired at all. She had a great time!

VII. Read the text and answer questions.

Tet holiday is celebrated on the first day of the Lunar New Year. Some weeks before the New
Year, the Vietnamese clean their house and paint the walls. New clothes are bought for the occasion.

One or two days before the festival, people make Banh Chung, which is the traditional cake, and other goodies. On the New Year’s Eve, the whole family gets together for a reunion dinner. Every member of the family should be present during the dinner in which many different kinds of dishes are served.

On the New Year morning, the young members of the family pay their respects to the elders. In return they receive lucky money wrapped in red tiny envelopes. Then people go to visit their neighbors, friends and relatives.

36. When do the Vietnamese celebrate Tet holiday?

→___________________________________

37. Do they make Banh Chung after the festival?

→___________________________________

38. What do they do on the New Year’s Eve?

→___________________________________

39. Who receives lucky money?

→___________________________________

40. Do they visit their neighbors, friend and relatives on the New Year morning?

→___________________________________

VIII. Finish the second sentence in such a way that it means the same as the sentence printed before.

41. It’s a good idea for me to stay at home.

→ I’d rather ___________________________

42. Mr James is a dangerous driver.

→ Mr James __________________________

43. Hurry or you’ll be late for the train.

→ If you _____________________________

44. Nobody in the group can play football as well as he can.

→ He is ____________________________

45. How heavy is the chicken?

→ What ___________________________

IX. Rearrange the words to make meaningful sentences.

46. in every class/ putting recycling bins/talk to/ at school about/ teachers/ students

→__________________________________

47. smart TV / house / I / my / super / have / will / a / in /.

→__________________________________

48. throwing them away/instead of/ last year clothes/ to charity/ give/.

→___________________________________

49. your teeth/ the dishes/turn the tap off/or wash/ when you brush/.

→___________________________________

50. more/there will be/if/ cycle/less air pollution/people/,/

→__________________________________

* Bộ đề do Thầy Bùi Văn Vinh biên soạn được VnDoc sưu tầm và reup với mong muốn mang đến cho thầy cô, các bậc phụ huynh nguồn tài liệu luyện thi lên lớp 6 môn tiếng Anh đa dạng và hữu ích.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1- C; 2 - C; 3 - D;

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4 - D; 5 - A;

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence

6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - C; 10 - B;

11 - C; 12 - B; 13 - B; 14 - D; 15 - B;

IV. Supply the correct form and tense of the verbs in the brackets

16. is – will rise

17. haven’t done

18. travelled

19. are going to visit 20. play

V. In each line of the passage, there is a mistake. Find and correct it.

21. A. collect -> collection

22. D. in the radio -> on the radio

23. B. play tennis -> playing tennis

24. C. so -> too

25. A. turn in -> turn on

VI. Fill in the blank of the following passage with the words given in the box.

26. vacation 27. fun 28. expensive 29. temple 30. like

31. types 32. thought 33. shop 34. bought 35. after

VII. Read the text and answer questions

36. The Vietnamese celebrate Tet holiday on the first day of the Lunar New Year.

37. No, they don’t. They make Banh Chung after the festival.

38. They get together for a reunion dinner on the New Year’s Eve.

39. The young members of the family receive lucky money wrapped in red tiny envelopes.

40. Yes, they do.

VIII. Finish the second sentence in such a way that it means the same as the sentence printed before

41. I’d rather stay at home.

42. Mr James drives dangerously.

43. If you don’t hurry, you’ll be late for the train.

44. He is the best football player in the group.

45. What is the weight of the chicken?

IX. Rearrange the words to make meaningful sentences.

46. Teachers talk to students about putting recycling bins in every class at school.

47. I will have a super smart TV in my house.

48. Give last year clothes to charity instead of throwing them away.

49. Turn the tap off when you brush your teeth or wash the dishes.

50. If people cycle more, there will be less air pollution

Download đề thi và đáp án tại: Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2021 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
20 5.337
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm