Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh năm học 2022 - 2023

Đề thi đầu vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề tiếng Anh thi vào lớp 6 năm 2023 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lên lớp 6 có đáp án có cấu trúc giống với đề thi chính thức giúp học sinh lớp 5 ôn tập kiến thức đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi sắp tới.

Xem thêm: Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2022 - 2023 MỚI

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. Bộ đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2022 - 2023

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 có đáp án dưới đây được VnDoc.com đăng tải với mong muốn giúp các em ôn tập kỹ năng làm bài thi hiệu quả cũng như kiểm tra kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Xem thêm:

Bộ đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2022 - 2023 FULL

Tổng hợp đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2022-2023

Lưu ý: Bạn đọc nhấp vào từng link để tham khảo & download từng đề thi & đáp án chi tiết.

II. Đề thi lên lớp 6 môn tiếng Anh năm 2023 - Đề 1

I. Em hãy điền động từ “to be” thích hợp để hoàn thành những câu sau.

1. We are school children. We____________ thirteen years old.

2. – “How__________ you, John?” – “I ______________ fine, thanks.”

3. Those new desks___________ in their classroom.

4. My mother___________ cooking the meal in the kitchen now.

5. The students__________ camping yesterday so today they_________tired.

II. Em hãy điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn chỉnh đoạn văn sau.

Hello! My name is Frankie. I live in Brisbane, Australia. I am twelve (1)___________ old. I am a school girl. This is (2)_____________ school. It is in the suburb(3)__________ the city. There are 24 (4)_______________ in our school. The school has a garden, and there are many (5)______________ in it. Our school is very nice. We like our school very much.

III. Em hãy viết danh từ số nhiều của những từ sau.

1. factory foot

2 . foot

3.tomato

4. bookshelf

5. glass

1. __________

2. __________

3. __________

4. _________

5. __________

IV. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C, hoặc D để hoàn thành những câu sau đây.

1. Our class is_______ the first floor.

A. On

B. at

C. in

D. to

2. The bookstore is_______ the movie theater.

A. near to

B. next

C. opposite

D. in front

3. My father _______ breakfast at half past six every morning.

A. Have

B. has

C. get

D. gets

4. Do _______play soccer in spring?

A. Children

B. girl

C. boy

D. student

5. - “_______ does your teacher live?”

– “He lives in the center of the town.”

A. What

B. Who

C. When

D. Where

6. _______ boys and girls are there in your class?

A. How old

B. How much

C. How many

D. How far

7. Martin_______ a dog and he likes to take it for long walks.

A. Gets

B. has got

C. get

D. have got

8. – “Hello, Nam. _______are you today?”

– “Hi, Nga. I’m fine, thanks.

A. How

B. What

C. Why

D. Which

9. Oh, I’m sorry. There isn’t any bread________ the fridge.

A. On

B. at

C. into

D. in

10. – “_______ sugar do you want for your orange juice?” – “Only a little.”

A. How much

B. How many

C. What

D. How

V. Hãy sắp xếp các từ sau thành câu có nghĩa hợp lí.

1. many / there / family / How / are / your / people / in?

____________________________________________

2. down / please / your / books / Sit / open /and.

____________________________________________

3. in / factory / works / father / a / My.

____________________________________________

4. This / houses / are / my / their / and / those / is / house

_________________________________________________

5. tall / are / There / trees / around / the / house.

__________________________________________________

VI/ Đọc và lựa chọn đáp án đúng nhất

A young man from Germany named Levi Strauss arrived in California in 1850. He went there to sell things to the miners. He saw that the miners needed strong pants, so he began to make them. He used cloth that people make tents from. He put rivets on the pockets to make them strong because the man put rocks in their pockets. These pants were very strong and lasted a long time. The pants became very popular immediately.

Later Mr. Strauss started making jeans from cotton cloth from Nimes, France. People called this cloth denim. Christopher Columbus used denim for the sails of his ships. Sailors in Genoa, Italy, wore denim pants. The word “jeans” comes from the word “Genoa”. Mr. Strauss made the first jeans in the United States, but the idea and the kind of cloth came from Europe. The names came from France and Italy.

1. Why did Levi Strauss go to California?

…………………………………………………………………

2. What did the miners in California need?

………………………………………………………………

3. Where were the first jeans made by Mr. Strauss?

………………………………………………………

4. Rivets ______.

A. make good sails

B. make tents strong

C. come from Genoa

D. make the pockets of jeans strong

5. The word denim comes from the name of a city in ______.

A. France

B. India

C. Italy

D. Germany

VII/ Lựa chọn từ gạch chân có phát âm khác với những từ còn lại

1. A. Music

B. Science

C. Chinese

D. lesson

2. A. generous

B. character

C. interesting

D. policeman

3. A. open

B. close

C. come

D. old

4. A. clock

B. class

C. city

D. come

5. A. afternoon

B. school

C. classroom

D. moon

Đáp án đề thi tiếng Anh lên lớp 6 năm 2023 - 2023 - Đề 1

I. Em hãy điền động từ “to be” thích hợp để hoàn thành những câu sau.

1. are

2. are – am

3. are

4. is

5. went / are

II. Em hãy điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn chỉnh đoạn văn sau.

(1) years

(2) my / our

(3) of

(4) classes

(5) trees/ flowers

III. Em hãy viết danh từ số nhiều của những từ sau.

1. factories

2. feet

3. tomatoes

4. bookshelves

5. glasses

IV. Em hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D để hoàn thành những câu sau đây.

1. A; 2. C; 3. B; 4. A; 5. D;

6. C; 7. B; 8. A; 9. D; 10. A;

V. Hãy sắp xếp các từ sau thành câu có nghĩa hợp lí.

1. How many people are there in your family?

2. Sit down and open your books, please.

3. My father works in a factory.

4. This is my house and those are their houses.

5. There are tall trees around the house

VI/ Đọc và lựa chọn đáp án đúng nhất

1 - Because he wanted to sell things to the miners.

2 - They needed strong pants.

3 - Nimes, France was.

4 - B;

5 - A;

VII/ Lựa chọn từ gạch chân có phát âm khác với những từ còn lại

1. A

2. D

3. C

4. C

5. C

III. Đề luyện thi vào lớp 6 môn Tiếng An có đáp án - Đề 2

I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. accident

B. climb

C. knife

D. hiking

2. A. chess

B. forest

C. lemon

D. leg

3. A. opposite

B. orange

C. potato

D. coconut

II/ Choose the odd one out

1. A. grapes

B. bananas

C. oranges

D. chicken

2. A. weather

B. cold

C. hot

D. warm

3. A. pagoda

B. history

C. museum

D. temple

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. What’s summer _____________ in Hanoi?

A. likes

B. liking

C. like

D. to like

2. What would you like ____________? - A hamburger, please.

A. eats

B. eat

C. eating

D. to eat

3. Which one is __________, Vietnam or America?

A. big

B. bigger

C. the bigger

D. biger

4. _________ your family _________ the trip yesterday? - Yes, we did

A. Does/ enjoy

B. Did/ enjoyed

C. Do/ enjoy

D. Did/ enjoy

5. What do you ____________ Ha Long Bay?

A. think of

B. thinks of

C. thinking of

D. to think of

6. ____________ eggs does Mary eat every week? - She eats four a week

A. How much

B. How many

C. How long

D. How far

IV/ Read and complete

smaller

beautiful

of

visited

than

I’m back Da Lat, a city in the centre (1) __________ Vietnam. Let me tell you about the wonderful time I had there with my dad and my mum last week.

Da Lat is a beautiful city. It’s (2) __________ than Hanoi. It’s more peaceful, too. We (3) __________ some interesting places such as Langbiang Peak, Prenn Waterfall, Valley of Love and Truc Lam Monastery. The weather was fine. In Da Lat, it was cooler and drier (4) __________ in Hanoi. The food was delicious and cheap. But the clothes were more expensive.

We stayed there for five days before (5) __________ than I expected.

Bye,

Nam

V/ Make questions to the underlined parts

1. The restaurant is next to the park .

__________________________________

2. I’d like a glass of orange juice, please .

__________________________________

3. They will get to Nha Trang by plane .

__________________________________

VI/ Reorder these words to have correct sentences

1. cheaper/ life/ Life/ Hanoi./ in/ Da Nang/ is/ in/ than/

__________________________________

2. bottles of water/ three/ Linda/ every day./ drinks/

__________________________________

VII/ Read the passage below and write True (T) or False (F)

It is a custom in Britain and in most European countries to celebrate a person’s birthday. Members of the family and close friends are supposed to be present at the party. If they can’t come, they may send a gift by post. At the birthday party, the person who gives birthday party opens all the gifts in front of all the people present and thank them for the gifts.

The mother usually makes a birthday cake, or if she can’t, she may order one from a cake-shop. A number of candles are placed on the top of the cake and they will be lit when the party starts. The number of the candles is also the age of that person. After the light is out, the sing of the song “Happy birthday to you!” then play some games or sing or dance together.

Statements

True or False

1. Celebrating a person’s birthday is a custom in many countries

2. If the guests can’t come, they may send a gift by post

3. The person who gives birthday party shouldn’t open the gifts in front of all the people at the party

4. The number of the candles on the cake means the number of the family members

Đáp án đề luyện thi Tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 2

I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A

2. B

3. B

II/ Choose the odd one out

1. D

2. A

3. B

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. D

3. B

4. D

5. A

6. B

IV/ Read and complete

1. of

2. smaller

3. visited

4. than

5. beautiful

V/ Make questions to the underlined parts

1. Where is the restaurant?

2. What would you like to drink?

3. How will they get to Nha Trang?

VI/ Reorder these words to have correct sentences

1. Life in Da Nang is cheaper than life in Hanoi.

2. Linda drinks three bottles of water every day.

VII/ Read the passage below and write True (T) or False (F)

1. T

2. T

3. F

4. F

IV. Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án số 3

I/ Choose the word that has the different stress

1. A. noodles

B. carton

C. packet

D. ahead

2. A. vitamin

B. papaya

C. delicious

D. banana

II/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

3. A. dry

B. stormy

C. foggy

D. cloudy

4. A. exciting

B. interesting

C. expensive

D. bridge

5. A. than

B. with

C. that

D. thin

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

6. He was in his room __________ his mother was in the kitchen.

A. and

B. so

C. because

D. but

7. Look! He ____________ the apple tree.

A. climb

B. climbing

C. climbs

D. is climbing

8. What do you do in your ________ time, An? - I listen to music.

A. home

B. busy

C. free

D. good

9. We don’t go camping because we don’t have a ___________.

A. tent

B. house

C. home

D. room

10. Your brother likes drawing, ____________?

A. does he

B. doesn’t he

C. don’t he

D. isn’t he

11. Many years ago, there __________ a very beautiful princess.

A. were

B. was

C. are

D. is

12. What is the matter _________ you?

A. on

B. with

C. without

D. about

IV/ Find the mistake in each sentence

13. We (A) often go (B) to school (C) in (D) bus.

14. Phong likes (A) drawing pictures (B) and play (C) chess (D).

15. How oftens (A) do you read (B) folk tales? - Once (C) a week (D).

V/ Read and complete the text with the words in the box

important

eating

tea

bowls

because

My name is Huong. I am from Vietnam. I like sports and I am a healthy girl. I like (16) ___________ rice with chicken or beef. I usually have four (17)___________ of rice every day. I love vegetables, too. Vegetables are very (18) ___________ because they have lots of necessary vitamins. I don’t like fast food (19) ___________ they are too fatty. I don’t like coke and pepsi either. I often drink (20) ___________ after breakfast. What about you?

VI/ Read the text and answer the questions

My name is Tracy. I comes from England. Now I live with my parents in Hanoi, Vietnam. Hanoi is very busy and beautiful. There are four seasons in Vietnam. They are spring, summer, autumn and winter. It’s rainy and cold in spring. It’s rainy and hot in summer. I love summer because I can go swimming and go fishing. It’s cool and cloudy in autumn. The last season is winter. It’s cold in winter. I often stay at home and read books in winter.

21. Who does Tracy live with in Hanoi?

____________________________________________

22. How many seasons are there in Vietnam?

____________________________________________

23. What’s the weather like in spring?

____________________________________________

24. Does she like summer? Why?

____________________________________________

25. What does she often do in winter?

____________________________________________

VII/ Reorder these words to have correct sentences

26. father/ football/ watches/ on TV/ My/ ./

____________________________________________

27. for/ forest./ and Phong/ are/ going/ picnic/ a/ Lan/ in the/

____________________________________________

28. Tom?/ your/ What’s/ season,/ favorite/

____________________________________________

29. going/ to/ visit/ her/ She/ her grandparents./ is/ hometown/ to/

____________________________________________

30. cheaper/ life/ Life/ Hanoi./ in/ Da Nang/ is/ in/ than/

____________________________________________

V. Đề thi vào lớp 6 tiếng Anh có đáp án số 4

Circle the odd one out

1. bowl

Cup

cake

plate

2. pear

fish

orange

apple

3. rice

chicken

pork

beef

4. cabbage

broccoli

carrot

sweet

5. milk

Bottle

tea

juice

Choose the best answer A, B, C or D.

1/ How……..students ae there in your class?

A. much B. often C. many D. far

2/………..is the last day of the week.

A. Monday B. Friday C. Saturday D. Sunday

3/ It is very ……….in the winter.

A. cool B. cold C. warm D. hot

4/ "Are there any pens in you bag?” “………..”

A, Yes ,there is. B. Yes, there are. C. Yes, they are. D. No, there are

5/ I am writing a letter ………..my pen friend.

A.to B.in C.at D. for

6/ Would you like some milk ………..?

A. to drink B. drinking C. drink D. drinks

7/ Mary is from England . She is………….

A. American B. English C. Vietnamese D. Chinese

8/ How……….is it from Hanoi to Hai Phong?

A. often B. much C. far D. old

9/ They are going ……some photos.

A. take B. to take C. make D. to make

10/ Which one is………………., city or countryside?

A. noisier B. more noisy C. noisyer D. most noisy

Reorder the words to make meaningful sentences.

1. eat? / What / do / fruits / you / usually

…………………………………………………………

2. to / drink / I'd / of / a / glass / like / please./ lemonade,

…………………………………………………………………

3. much / every day? / How / rice / do / eat / you

…………………………………………………

4. vegetables / She'd / a lot of / to / eat / fruits / and / every day. / like

………………………………………………………………

5. apples / How / do / many / eat / you/ every day?

……………………………………………………

ĐÁP ÁN

Circle the odd one out

1 - cake; 2 - fish; 3 - rice; 4 - sweet; 5 - bottle;

Choose the best answer A, B, C or D.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4- B; 5 - A; 6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

Reorder the words to make meaningful sentences.

1. eat? / What / do / fruits / you / usually

……………What fruits do you usually eat?………

2. to / drink / I'd / of / a / glass / like / please./ lemonade,

………I'd like to drink a glass of lemonade, please.…………

3. much / every day? / How / rice / do / eat / you

………How much rice do you eat every day?………

4. vegetables / She'd / a lot of / to / eat / fruits / and / every day. / like

………She'd like to eat fruits and vegetables every day.…………

5. apples / How / do / many / eat / you/ every day?

………How many apples do you eat every day?…………

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh vào lớp 6 chất lượng cao năm 2022 - Đề 1 MỚI

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi tuyển sinh vào lớp 6 môn Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi tuyển sinh lớp 6 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
646 277.149
13 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Ngọc Hân
    Ngọc Hân

    (◍•ᴗ•◍)

    Thích Phản hồi 26/05/21
    • Chou Châu
      Chou Châu

      Khá là khó đấy các bác nhỉ , có ai làm đc không? 🤔

      Thích Phản hồi 13/06/21
      • Phung Vykim
        Phung Vykim

        duoc

        Thích Phản hồi 18/06/21
        • NGUYỄN ĐÌNH CƯƠNG
          NGUYỄN ĐÌNH CƯƠNG

          😕có vẻ khó đấy



          Thích Phản hồi 19/06/21
          • Nam Vũ
            Nam Vũ

            dễ mà không khó đâu


            Thích Phản hồi 13/07/21
            • 21 Mai Tùng Lâm 10B2
              21 Mai Tùng Lâm 10B2



              Thích Phản hồi 21:14 06/05
              • Đào Minh Đăng
                Đào Minh Đăng

                mình thấy bình thường :v

                Thích Phản hồi 09:34 20/06
                • Long Nguyễn
                  Long Nguyễn

                  đề dễ và cực kì ezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz luôn


                  Thích Phản hồi 11:45 26/06
                  • Lam Tuệ
                    Lam Tuệ

                    Dễ ẹt

                    Thích Phản hồi 06/08/21
                    • Loan Thịnh
                      Loan Thịnh

                      tất cả các bài trên nghe có vẻ dễ ẹc nên khi làm rất khó🤣🤣

                      Thích Phản hồi 14/08/21
                      Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm