Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 trường Cầu Giấy số 2 năm 2023

Đề tiếng Anh thi vào lớp 6 THCS Cầu Giấy có đáp án

Nằm trong bộ đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh trường chuyên, đề ôn thi vào lớp 6 trường THCS Cầu Giấy Hà Nội môn Anh có đáp án dưới đây đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh vào trường chuyên lớp 6 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 5 mới nâng cao khác nhau giúp các em nâng cao kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Đề thi tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 có đáp án với nội dung kiến thức gói gọn trong chương trình học tiếng Anh lớp 5 mới giảm tải của bộ GD&ĐT giúp các em ôn tập lại những chuyên đề Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm ôn thi tuyển sinh lớp 6 hiệu quả.

Tham khảo thêm: Bộ 100 đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2023

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. A. city B. center C. country D. cigarette

2. A. helped B. wanted C. sounded D. suggested

3. A. hotel B. photo C. move D. pagoda

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. A. walk B. compass C. plaster D. sleeping bag

5. A. forest B. mountain C. lake D. city

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. Please turn __________ the lights. The room is so dark.

A. with

B. at

C. in

D. on

7. Can you __________ the tables and chairs __________ the next room? There are some
more students.

A. move – to

B. take – in

C. move – in

D. take – on

8. I am having a math lesson but I forgot my __________. I have some difficulty.

A. calculator

B. bike

C. pencil case

D. pencil sharpener

9. __________ you like a cup of tea?

A. Would

B. Will

C. What

D. does

10. __________ Mai and Lan are interested in listening to music.

A. because

B. both

C. neither

D. so

11. The book is __________ the adventure of three close friends.

A. on

B. from

C. at

D.

about12. They invite special __________ to appear in the show.

A. character

B. guests

C. foxes

D. audiences.

13. "What is your __________. TV programme?" - "It's cartoons"

A. good

B. favourite

C. best

D. like

14. "__________ do you like the Modern English programme?

- Because it helps me with my English.

A. What

B. How

C. When

D. Why

15. My father works late tomorrow, so he will __________ the first part of the film on VTV1.

A. miss

B. lose

C. forget

D. cut

IV. Complete the following sentences with the words in the box.

and but so because although

16. Children love cartoons __________ they make them feel happy.

17. __________ the newsreader speaks really fast, my father can hear everything.

18. The animal programme is so late __________ I can’t wait for it.

19. Some game shows are popular, __________ I never watch them

20. My sister is a weatherwoman, __________ my father is a newsreader.

V. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

21. I’m not familiar __________ that book. Who it?

22. John’s thermos bottle is full __________ coffee.

23. Kathy was absent __________ lass yesterday.

24. Are you ready __________ the test?

25. The school cafeteria only opens __________ lunchtime.

VI. Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

26. London is a expensive city.

____________________________________________________________

27. The party was such boring that I decided to leave early.

____________________________________________________________

28. My father’s office are on the second floor.

____________________________________________________________

29. Peter earned many money last year

____________________________________________________________

30. How long does it take you getting to school?

_________________________________________________________

VII. Give the correct form of the words in brackets.

31. The shop __________ showed me a lot of new models. (assist)

32. If you want to get more __________, please contact Mr. Phong. (inform)

33. It’s a good restaurant; the food there is very __________. (taste)

34. He fell off the bike, but his __________ were not serious. (injure)

35. You shouldn’t talk about her character only through her __________. (appear)

VIII. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Last month Lan's father (36) __________ her to a glass factory. They visited the recycling workshop where the broken glass was smashed (37) __________ small pieces, and the glass was washed with a particular detergent liquid. After that, it was dried up and mixed (38) __________ some chemicals. The mixture was put into a very(39)__________ temperature furnace to melt into liquid. The workers in the factory used long pipes (40) __________ the liquid into a variety of shapes. All the glassware looks nice. Lan was very impressed by the journey.

36. A. asked B. took C. told D. gave

37. A. under B. into C. in D. on

38. A. in B. of C. up D. with

39. A. high B. strong C. low D. weak

40. A. change B. to make C. to blow D. to have

IX. Finish the second sentence in such a way that it means the same as the sentence printed before.

41. I accomplished this task in three months.

It took ____________________________________________________

42. The café has a lot of tables.

There ____________________________________________________

43. New York has more billionaires than Tokyo.

Tokyo ____________________________________________________

44. Mr Lam lived in the country when he was a child.

Mr. Lam used ______________________________________________

45. You forgot to turn off the T.V last night, didn't you?

You didn't remember ________________________________________?

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. C 2. A 3. C

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. A 5. D

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. D 7. A 8. A 9. A 10. B

11. D 12. B 13. B 14. D 15. A

IV. Complete the following sentences with the words in the box.

and but so because although

16. Children love cartoons ___because_______ they make them feel happy.

17. ______although____ the newsreader speaks really fast, my father can hear everything.

18. The animal programme is so late ____so______ I can’t wait for it.

19. Some game shows are popular, ____but______ I never watch them

20. My sister is a weatherwoman, _____and_____ my father is a newsreader.

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi vào lớp 6 trường Cầu Giấy có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2023 các môn khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
81 26.957
Sắp xếp theo

    Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Xem thêm