Đề khảo sát tiếng Anh vào lớp 6 trường Archimedes Academy năm 2020 - 2021

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 trường Archimedes có đáp án

Đề thi vào lớp 6 trường THCS Archimedes Academy môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh 5 mới giúp các em nhắc lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Question 1: Which word has the part in CAPITAL LETTERS pronounced differently from the
rest?

A. CHildren

B. riCH

C.CHange

D. CHemistry

Question 2: Which word has the part in CAPITAL LETTERS pronounced differently from the
rest?

A. wishES

B. practicES

C.activitiES

D. beachES

Question 3: Odd one out

A. correct

B. accurate

C.true

D. wrong

Question 4: Odd one out

A. harbour

B. station

C.bridge

D. airport

Question 5: Peter’s father _______, but Bill’s father ______ smoke.

A. Smokes/don’t

B. smokes/doesn’t

C. smoke/don’t

D. smoke/isn’t

Question 6: Max didn’t _____ yesterday afternoon, he ____ at home.

A. Go out/stayed

B. Go out/stays

C. went out/ stayed

D. went out/ stay.

Question 7: Jessica is as tall _____ her mother.

A. as

B. like

C.than

D. more

Question 8: Shop assistants work __________, but they don’t earn

much money.

A. harder

B. hardly

C. hard

D. hardest

Question 9: You ____ come with me If you don’t want to. I’ll go on my own.

A. must

B. should

C. may

D. don’t have to

Question 10: There are many good ______ in our body to help us digest and break down food.

A. viruses

B. cells

C. bacteria

D. disease

Question 11: When you sneeze, you first ______ air into your body quickly.

A. exhale

B. shrink

C.live

D. inhale

Question 12: Jack used his ______ cup to drink tea this morning.

A. New, china, coffee

B. new, coffee, china

C. coffee, new, china

D. china, new, coffee

Question 13: He bought a ______ sweater for his mom’s birthday.

A. British, red, woolen

B. British, red, grey

C. Red, woolen, British

D. Red, British, woolen.

Question 14: When I arrived at the party, there were many people there. First, I saw Bill _____
near the bar. Beyonce was with some friends and was singing her latest song.

A. talked to some men in Spanish

B. who was drinking a bottle of vodka

C. drank a glass of red wine

D. and were chatting about our next party.

Question 15: Mrs Knowles and her three sons were driving from Perth to Adelaide one morning.
When she was a light flashing on the road ahead, she slowed down___________ . Suddenly, a
strange light seemed to be on the top of the car, sucking it up off the road before dropping it
down again.

A. agreeing to inspect the old car.

B. thinking that the driver must have been tired

C. feeling scared and under control

D. thinking that it was a traffic signal

Correct each word in parentheses ( ) for spelling and in quotions marks “ ” for grammar.

Ben was afraid (16) “to” going to school because of Brad. Brad was a school (17) (buly). He often (18) (terrrified) the other students at school. Ben was much (19) “small”, so Brad picked (20) “to” him. Ben (21) (consirdered) telling his teacher, but he was afraid that Brad would become really (22) “anger” with him. Ben’s mother was (23) (fuwroius) when she knew about this. She (24) “gone” to school with Ben to see his principal. Brad was (25) “surprising” to see Ben’s mother, he didn’t think Ben would dare tell his mom. In the principal’s office. Brad (26) (appolorgizered) and promised he (27) “won’t” do it again.

Here are these examples:

Ex1: (Ysesterdya)  Yesterday

Ex2: “make” made

Correct each word in parentheses ( ) for spelling and in quotions marks “ ” for grammar.

Every (28) “children” (29) “liked” to watch a clown. This is because clowns look (30) “amuse” in (31) “his” costumes, an (32) (ernormos) wig and the (33) (sinagtrue) red nose. Peals of laughter are (34) (otfen) heard (35) (whenervor) a clown is around. A clow’s (36) (fatial) expressions never (37) “fails” to lift a child’s spirit. However, some children don’t like clowns because they may sometimes (38) “looks” scary. Nowadays, clowns even (39) (apeer) in (40) (horer) movies.

Here are these examples:

Ex1: (Ysesterdya)  Yesterday

Ex2: “make” made

ĐÁP ÁN

1 - D; 2 - C; 3 - D; 4 - C; 5 - B;

6 - A; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

11 - D; 12 - A; 13 - D; 14 - B; 15 - D;

16 - of; 17 - bully; 18 - terrified; 19 - smaller;

20 - on; 21 - considered; 22 - angry; 23 - furious;

24 - went; 25 - surprised; 26 - apologized; 27 - wouldn’t;

28 - child; 29 - would like; 30 - amusing;31 - their;

32 - enormous; 33 - signature; 34 - often; 35 - whenever;

36 - facial; 37 - fail; 38 - look; 39 - appear; 40 - horror;

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh trường Archimedes có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2020 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
7 3.845
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm