Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 trường THCS Ngoại Ngữ

Nằm trong bộ đề thi vào lớp 6 trường chuyên năm 2024 - 2025, đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Ngoại Ngữ có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi vào lớp 6 môn Anh trường Ngoại Ngữ có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới giúp các em nâng cao những kỹ năng tiếng Anh cơ bản.

Tham khảo thêm: Bộ 100 đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2023

I. Đề thi vào lớp 6 trường THCS Cầu Giấy môn tiếng Anh

A. READING

Part 1: Choose the correct word in the box and write them on the lines. You do not need to use all the words. There is one example:

Example: You use this to cover your body when you sleeping in cold weather. Blanket

cultural confidence impress standard demonstrate

select stranger appreciate offensive maintain

1. ___________: the feeling that you are sure about your own belief or abilities

2. ___________: connected with art, music, or literature

3. ___________: to enjoy or to understand the value of someone or something

4. ___________: to continue to have something; to keep something at the same level

5. ___________: unpleasant or insulting

6. ___________: a person you do not know

Part 2: Circle the letter A, B, C or D to complete each of the following sentences.

1. Dave ________ a student with her work now.

A. helped B. help C. is helping D. helping

2. “What ________?” “I don’t know. Look it up.”

A. does this word mean B. means this word

C. does mean this word D. is meaning this word

3. I usually go home ________ the weekend.

A. in B. when C. at D. of

4. Don’t worry about the baby. I’ll look ________ her while you’re out.

A. for B. with C. to D. after

5. I’ll be ready in ________ minutes.

A. a lot B. a little C. much D. a few

6. I’m looking forward ________ you again soon.

A. to see B. seeing C. to seeing D. see

7. The telephone ________ by Bell in 1876.

A. has invented B. is invented C. was invented D. invented

8. Wait here ________ I get back.

A. until B. before C. as soon as D. when

9. I’d like ________ glass of milk, please.

A. the B. a C. an D. x

10. Oxford is one of ________ oldest universities in Europe.

A. the B. x C. much D. more

Part 3: Complete the gaps in Pietro and Valerie conversation by using the phrases below. Write the correct letters in the spaces. There is an option that you do not need.

A. Oh yes, that's a good point.

B. I don't like them very much.

C. Yes they are, but maybe he won't need one because he'll have a teacher.

D. Would you like a dictionary or a textbook?

E. OK, then afterwards we can decide which one he should buy.

F. That's right, and he's got £20 to spend, so he can't buy all these things, can he?

G. Yes, I think he should buy one of those, because it's very useful if you don't know what words mean

Valerie: So, our friend wants to learn a new language?

Pietro: (1) ................................................

Valerie: No, he can't. Let's start by talking about which of them will be useful.

Pietro: (2) ................................................

Valerie: OK. Shall we start with this one, the dictionary?

Pietro: (3) ................................................

Valerie: Yes, I agree, and it's also good for checking spelling. But what about a textbook? They're useful too.

Pietro: (4) ................................................

Valerie: Possibly, or he may get one free when he pays for the course.

Pietro: (5) ................................................

Valerie: Then what do you think about these books? "Learning Spanish, 1 and 2 for beginner"?

Pietro: (6) ................................................

Part 4: Read the passage and choose a word from the box. Write the correct word next to the number. There is one example.

My life (0) __changed__ after I had my first smartphone.

rises ash liquid hole underground across

There are volcanoes all over the earth. They can be on land, (1) ___________, or under the sea. They can be dormant, which means they may erupt again, or they can be extinct, which means they will not erupt again. There are different types of volcanoes and some are more dangerous than others. Volcanoes become dangerous when they erupt. Volcanoes erupt when red-hot rock, called magma, (2) ___________ from inside in the earth and comes out of a (3) ___________ in the ground. Some of it flies into the air, along with black (4) ___________. You can see this from many kilometers away. When the rock comes out of the hole, it is called lava, and it is so hot it is (5) ___________. It can move (6) ___________ the land. Lava can destroy trees, roads and homes.

II. Đáp án Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 trường THCS Cầu Giấy

A. READING

Part 1: Choose the correct word in the box and write them on the lines. You do not need to use all the words. There is one example:

1. _____confidence______: the feeling that you are sure about your own belief or abilities

2. _____cultural______: connected with art, music, or literature

3. _____appreciate______: to enjoy or to understand the value of someone or something

4. _____maintain______: to continue to have something; to keep something at the same level

5. _____offensive______: unpleasant or insulting

6. _____stranger______: a person you do not know

Part 2: Circle the letter A, B, C or D to complete each of the following sentences.

1. C; 2. A; 3. C; 4. D; 5. D; 6. C; 7. C; 8. A; 9. B; 10.A;

Part 3: Complete the gaps in Pietro and Valerie conversation by using the phrases below. Write the correct letters in the spaces. There is an option that you do not need.

Valerie: So, our friend wants to learn a new language?

Pietro: (1) ..........F. That's right, and he's got £20 to spend, so he can't buy all these things, can he?.......

Valerie: No, he can't. Let's start by talking about which of them will be useful.

Pietro: (2) .......E. OK, then afterwards we can decide which one he should buy............

Valerie: OK. Shall we start with this one, the dictionary?

Pietro: (3) .......G. Yes, I think he should buy one of those, because it's very useful if you don't know what words mean..........

Valerie: Yes, I agree, and it's also good for checking spelling. But what about a textbook? They're useful too.

Pietro: (4) ...............C. Yes they are, but maybe he won't need one because he'll have a teacher...........

Valerie: Possibly, or he may get one free when he pays for the course.

Pietro: (5) ..............A. Oh yes, that's a good point..............

Valerie: Then what do you think about these books? "Learning Spanish, 1 and 2 for beginner"?

Pietro: (6) .....B. I don't like them very much........

(1) F; (2) E ; (3) G ; (4) C ; (5) A; (6) B

Part 4: Read the passage and choose a word from the box. Write the correct word next to the number. There is one example.

There are volcanoes all over the earth. They can be on land, (1) _____underground______, or under the sea. They can be dormant, which means they may erupt again, or they can be extinct, which means they will not erupt again. There are different types of volcanoes and some are more dangerous than others. Volcanoes become dangerous when they erupt. Volcanoes erupt when red-hot rock, called magma, (2) _____rises______ from inside in the earth and comes out of a (3) ____hole_______ in the ground. Some of it flies into the air, along with black (4) _____ash______. You can see this from many kilometers away. When the rock comes out of the hole, it is called lava, and it is so hot it is (5) _____liquid______. It can move (6) _____across______ the land. Lava can destroy trees, roads and homes.

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 Chuyên Ngoại Ngữ có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2024 các môn khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
21 13.684
Sắp xếp theo

    Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Xem thêm