Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS & THPT Nguyễn Tất Thành chính thức năm 2023

Bài kiểm tra đánh giá năng lực tuyển sinh lớp 6 trường THCS & THPT Nguyễn Tất Thành năm 2023 môn tiếng Anh chính thức có đáp án giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh Nguyễn Tất Thành ngày 4/6/2023

MÃ ĐỀ 123

Questions 1-13. Circle the letter A, B, C, or D to best complete the following sentences.

Question 1. Oxford is one of ____ oldest universities in Europe.

A. a

B. the

C. an

D. x

Question 2. Jane ________ up early on her trip to Hue last week.

A. is waking

B. wakes

C. woke

D. will wake

Question 3. Louise wrote the things she needed to buy for the meal on a _____ of paper.

A. piece

B. slice

C. part

D. loaf

Question 4." _______chocolate do you eat every day?"-"Two bars."

A. How many

B. How often

C. How big

D. How much

Question 5. She took an aspirin______ she wanted her headache to go away.

A. and

B. but

C.so

D. because

Question 6. Tom is very good at English. He always helps ______ do English exercises.

A. we

B. our

C. us

D. our

Question 7.The old sofa is __________the new one.

A. comfortable than

B. more comfortable than

C. more comfortable

D. comfortable

Question 8. You wear these over your ears. You connect them to a device, so you can listen to music. What are they?

A. glasses

B. headphones

C. masks

D. microphones

Question 9. After my grandmother gets up in the morning, she often _____ her bed.

A. makes

B. does

C. takes

D. has

Question 10. The elevators are out of _______, so you have to walk downstairs.

A. work

B. date

C. order

D. practice

Question 11. This summer holiday, Lan would like_______ to the beach with her family.

A. goes

B. go

C. to go

D. going

Question 12. We had a really exciting treasure _______ game in our last camping trip.

A. hunt

B. search

C. find

D. look

Question 13. Amex should not touch the beehive because the bees will _____ him.

A. bite

B. sting

C. kick

D. hit

Questions 14-15. Circle the letter A, B, C, or D to best complete the following exchanges between two students.

Question 14. Hanh: Can you give me my book?

Lan: _______you are.

A. That's a great idea!

B. No, thanks.

C. Sure. Here

D. Yes, you can.

Question 15. Peter: Whose eraser is this?

Amy: _____________________

A. Yes, this is an eraser.

C. It's in my pencil case.

B.I think it's David's.

D. No, it isn't mine.

Questions 16-17. Read the advertisements and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question.

Question 16.Which statement is TRUE?

Holiday Sports Club

27 London Road

July-August

for young people (10-18 years)

Play a different sport every day football, basketball, volleyball, tennis and baseball)

Price £25 a week

A. The club is for people of all ages.

B. You can play water sports in this club.

C. This club is open only in winter.

D. You will pay about £100 a month.

Question 17. What do students NOT need to bring _____

YOGA CLASS

Every Tuesday at 1.30 p.m.

Meeting room 7

$10 for four 30-minute classes

Bring comfortable clothes.

The class will provide the yoga mats.

A. clothes

B. money

C. yoga mats

D. food

Question 18. Read the message and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer.

Hi Jane,

Thank you for telling us again that Lee is moving to a new school next week. Art class is his favourite class, and I thought we could make a painting for him as a present. I do not have any paint at home, so I am going to the art store tomorrow. After that, we can work on the painting together. Lee's last day at our school is Friday, so we have to finish it before then. Let me know what you think.

David

Why does David write to Jane?

A. To tell her that Lee is moving

B. To thank her for a painting

C. To ask her to help with a painting

D. To ask her to go to the art store with him

Questions 19-21. Read the text and circle the letter A, B, C,or D to indicate the correct answer to each question.

If you enjoy cycling for pleasure, doing it in London can be a shock. There are not many lanes especially for bikes, and making your way through the traffic can be very dangerous. But if you have a great passion, cycling in London can be exciting, and it is an expensive way of keeping fit if you live there. Some cyclists don't mind spending a lot of money on expensive bikes. However, if you just want a basic bike, there are many cheap choices at bicycle markets. In most cases, cheap bikes still look good and are in good conditions. You should buy a cycling helmet if you want to cycle in London. Wearing a cycling helmet is not a must in Britain, but it is a good idea to wear one for protection.

Question 19. What is the text about?

A. bicycle markets

B. cycling helmets

C. cycling in London

D. cheap bicycle

Question 20. Which statement is NOT true according to the text?

A. There are not many lanes for bikes in London.

B. You can find cheap bikes in London.

C. For some cyclists, buying expensive bikes is not a problem.

D. People have to wear a helmet when cycling in Britain.

Question 21. What does the word "it" in line 3 refer to?

A. passion

B. excitement

C. doing exercise

D. cycling

Questions 22-24. Read the following text.

Jenny likes elephants very much. On Saturday and Sunday mornings, she often helps her uncle at the zoo. One Saturday, a small baby elephant called Tobi had a very bad cough. Jenny's uncle tried to give Tobi some medicine, but he couldn't. Jenny's uncle decided to take Tobi to the zoo hospital.

That week, Jenny had a holiday from school, so she helped her uncle with Tobi every day. After six days, the baby elephant was much better, so Jenny's uncle took Tobi home to his mother.

Jenny was sad when she had to say goodbye to Tobi. Jenny's uncle understood the problem. "When Tobi was ill in the hospital, he liked you because you helped him. He doesn't need you now because he's with his mother. But he's happy, isn't he?"

"You're right," said Jenny, "so I'll be happy, too."

Fill each blank in the following sentences with ONE word from the text.

The baby elephant Tobi needed some medicine because of a (22) _____

Tobi returned (23) _______ after about one week in hospital.

Jenny felt (24)_________ when Tobi left, but she became happy again after talking to her uncle.

Question 25. The following sentence has ONE word that is not correct. The correct word has the same pronunciation as the wrong one. Write the correct word in the box.

They saw a big white hair jumping in the forest.

Question 26.

In about 30-50 words, write about something good you want to do and why you want to do it.

Đáp án Đề thi chính thức vào lớp 6 môn tiếng Anh Nguyễn Tất Thành

Questions 1-13. Circle the letter A, B, C, or D to best complete the following sentences.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D; 5 - D; 6 - C; 7 - B;

8 - B; 9 - A; 10 - C; 11 - C; 12 - A; 13 - B;

Questions 14-15. Circle the letter A, B, C, or D to best complete the following exchanges between two students.

14 - C; 15 - B;

Questions 16-17. Read the advertisements and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question.

16 - D; 17 - C;

Question 18. Read the message and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer.

18 - C;

Questions 19-21. Read the text and circle the letter A, B, C,or D to indicate the correct answer to each question.

19 - C; 20 - D; 21 - D;

Questions 22-24. Read the following text.

Fill each blank in the following sentences with ONE word from the text.

The baby elephant Tobi needed some medicine because of a (22) __COUGH___

Tobi returned (23) ___HOME____ after about one week in hospital.

Jenny felt (24)___SAD______ when Tobi left, but she became happy again after talking to her uncle.

Question 25. The following sentence has ONE word that is not correct. The correct word has the same pronunciation as the wrong one. Write the correct word in the box. 

hair >> hare (thỏ rừng)

Trên đây là Đáp án Đề thi chính thức tuyển sinh lớp 6 Nguyễn Tất Thành môn tiếng Anh. VnDoc.com hy vọng rằng các em sẽ giúp đối chiếu đáp án hiệu quả.

Đánh giá bài viết
3 1.506
Sắp xếp theo

    Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Xem thêm