Đề thi thử tiếng Anh vào lớp 6 trường Nguyễn Tất Thành, Hà Nội năm 2020 số 4

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu tiếng Anh THCS - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh THCS và nhóm: Tài liệu ôn tập lớp 6 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 6 các môn năm 2020 - 2021.

Đề thi tiếng Anh tuyển sinh lớp 6 có đáp án

Đề thi tiếng Anh lên lớp 6 Nguyễn Tất Thành có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi vào lớp 6 trường chuyên môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới khác nhau giúp các em ôn tập kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Choose the correct answer.

1. Let’s go to our country. It looks beautiful ____________ spring.

A. for

B. in

C. on

D. at

2. An extinct animal is __________.

A. an animal that was a dinosaur

B. an animal that no longer lives on Earth

C. an animal that is still alive

D. an animal that lives underwater

3. What is a food chain?

A. A way to show what different animals eat, and how energy moves through a habitat

B. A way to show how two or more food chains connect

C. A way to show which animals need the most water in a habitat

D. A way to show where different plants and animals live

4. I know him ____ than you do.

A. better

B. more well

C. good

D. the best

5. A _____ is an area of knowledge or study, especially one that you study at school, college, or university.

A. degree

B. subject

C. level

D. vacancy

6. Air ________ is one of the most serious problems that many countries in the world have to face nowadays.

A. sewage

B. fume

C. pollution

D. smoke

7. My brother has collected a lot of _________ bottles since he was ten.

A. old lovely glass

B. glass lovely old

C. old glass lovely

D. lovely old glass

8. English is an important _____ that is required in several national examinations.

A. language

B. test

C. evaluation

D. subject

9. It is an electric appliance used in a building. It is often used in winter to make the air hotter inside the building. What is it?

A. A heater

B. An air conditioner

C. A refrigerator

10. Make exercise a part of your daily _______.

A. regularity

B. chore

C. routine

D. frequency

11. Water polo is a team water game, with six field players and one goalie in each team. The winner of the game is the team that scores more _____.

A. nets

B. goals

C. plays

D. balls

12. Tet is a ______ which occurs in late January or early February.

A. festival

B. meeting

C. party

D. activity

13. Use a _____ to check up the words you want to know about.

A. magazine

B. newspaper

C. dictionary

D. reference

14. Boy: “I’m taking my English test tomorrow.”

Girl: “_______________”

A. Congratulations!

B. Good luck!

C. Don’t mention it!

15. Catherine: “Thank you for your nice gift, David!”

David: “_________”

A. In fact, I myself dislike it.

B. You’re welcome.

C. Do you know how much it cost?

16. - How was your holiday in New York?

- _____________.

A. Really

B. Absolutely right

C. Awesome

D. Sure

Read the text and answer the questions.

Our Class Won

There are four first grade classes at our school. The teachers decided to have a contest. Every day each student would take a book home to read with their Mom or Dad. Their parents sent a note saying they had read the book. The class who read the most books would win.

The contest lasted two weeks. Our class really wanted to win the contest. Everyone took home a book each afternoon and read it with their Mom or Dad at night.

There are twenty kids in my class. We read ten books each. That made two hundred books! We won the contest. We beat the next class by only three books.

We were so happy to win. Our classroom got a new red bookcase as a prize. Now we have a place to put all our books.

Adapted from littleworksheets.com

17. How long did the contest last?

A. two weeks

B. a month

C. all year

D. two months

18. What was the prize for winning the contest?

A. a pizza party

B. no homework for a week

C. a new car

D. a new red bookcase

19. Which of the following words has the same meaning as “beat” in the story?

A. lost

B. did better than

C. fought

D. took

20. What is NOT TRUE, according to the story?

A. The parents sent a note to say that their child had read a book.

B. The class whose students read most books at the school library would win.

C. The author's class won the contest with two hundred books read at home.

D. The author's class use the prize to put their books at the class.

Read the description and write the correct word in the box.

21. You must buy this before you travel on a train (6 letters):

22. People carry their clothes in this when they go on holiday (8 letters):

23. If you sit next to this, you might see some great views when you travel by plane. (6 letters):

Fill in the missing word to complete the English proverb

24. “There's no smoke _____ fire.” (7 letters):

ĐÁP ÁN

1 - B; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - B;

6 - C; 7 - D; 8 - D; 9 - A; 10 - C;

11 - B; 12 - A; 13 - C; 14 - B; 15 - B; 16 - C;

17 - A; 18 - D; 19 - B; 20 - B;

21 - ticket; 22 - suitcase; 23 -window; 24 - without; 

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi vào lớp 6 môn Anh Nguyễn Tất Thành có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2020 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
8 5.547
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi lớp 6 trường Chuyên Xem thêm