Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021 - 2022

Đề thi môn tiếng Anh tuyển sinh lớp 6 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh do VnDoc.com sưu tầm và biên tập đáp án. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 khác nhau giúp các em học sinh lớp 6 cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

Xem thêm: Tổng hợp đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020-2021

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu tiếng Anh THCS - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh THCS và nhóm: Tài liệu ôn tập lớp 6 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 6 các môn năm 2021 - 2022.

A. Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 - Đề 1

Circle the words have differently pronunciation:

1/ A. myB. hungryC. cryD. fly
2/ A. thisB. thatC. brotherD. think
3/ A. singB. seafoodC. sugarD. science
4/ A. doorB. foodC. schoolD. good
5/ A. seafoodB. headacheC. meatD. please
6/ A. visitedB. wantedC. playedD. needed
7/ A. hiB. hisC. finishD. six
8/ A. FebruaryB. neverC. sevenD. she
9/ A. tableB. tennisC. timeD. tired
10/ A. hourB. heC. hiD. hungry

Rearrange the words to make right sentences:

1. have /a /I /fever /.

…………………………………….

2. is /you /What / the / with /matter /?

…………………………………………

3. you / what’d / to be / the / like / future / in ?

………………………………

4. which / would / like / visit / you / to / ?

……………………………………………………

5. go / Did / last / to / year / you / Ha Long Bay / ?

…………………………………………………………

6. my / football / with / I / playing / friends / am / now / .

……………………………………………………………

7. Don’t / with / play / knife / !

…………………………………………………………….

8. do / do / you / your / free time / What / in / ?

………………………………………………………………

9. Which / more / expensive / is / , / Hanoi / Vinh / or / city / .

………………………………………………………….

10. Ha Long / more / Bay / beautiful / is / .

……………………………………………………………

Read and answer questions:

My name’s Nam. I live in Ha Noi. I have two friends, Lan and Minh. Lan lives in Da Nang. Minh lives in Can Tho. The weather in our places is not the same. This weekend, it will be cold and dry in Ha Noi, but it will be cool and sunny in Da Nang, and it will be hot and cloudy in Can Tho. The seasons are different, too. There are four seasons in Ha Noi: spring, summer, autumn and winter. But there are only two seasons in Da Nang and Can Tho: the dry season and the rainy season.

0. What’s his name?

a. His name is Nam

b. His name’s Minh

c. Her name is Lan

1. How many seasons are there in Can Tho?

a. 2

b. 3

c. 4

2. What are they?

a. the dry season and the sunny season

b. the dry season and the windy season

c. the dry season and the rainy season

3. What will the weather be like in Hanoi this weekend?

a. cold and dry

b. cool and sunny

c. hot and cloudy

4. What will the weather be like in Da Nang this weekend?

a. cold and dry

b. hot and cloudy

c. cool and sunny

5.What will the weather be like in Can Tho this weekend?

a. cold and dry

b. hot and cloudy

c. cool and sunny

Choose the best answer:

1. What....... the matter with you?

A. are

B. were

C. is

2................. are you going tomorrow?

A. What

B. Where

C. Who

3. Did you clean the floor last Sunday? - ….. did

A. Yes, I

B. Yes, he is

C. No, I

4. You should............... some aspirins.

A. take

B. to take

C. taking

5. What........ you do tomorrow?

A. is

B. are

C. will

6. What do you usually do.................... spring?

A. to

B. on

C. in

7. What are you go next week? - I will ................... on the beach

A. write

B. build

C sunbathe

8. Last Sunday he......... fishing.

A. went

B. goes

C. going

Look at the picture to write right words in the passage:

Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Circle the differently words:

1. A. went

B. wrote

C. played

D. clean

2. A. museum

B. place

C. shop

D. school

3. A. spring

B. going

C. doing

D. skipping

4. A. fever

B. headache

C. stomachache

D. letter

5. A. cool

B. hot

C. weather

D. cold

6. A. stadium

B. yesterday

C. tomorrow

D. today

7. A. is

B. she

C. they

D. we

8. A. for

B. he

C. in

D. on

9. A. watch

B. listen

C. were

D. read

10. A. went

B. played

C. cooked

D. talked

Use the words to write in the dialogue:

Linda: Where were you (1)............ summer, Peter?

Peter: I (2)......... at the seaside.

Linda: Where did you (3)...........?

Peter: I went to Phu Quoc (4)...............

Linda: What did you do?

Peter: I (5)............. a boat trip.

Linda: What was the trip (6)............?

Peter: It was great.

Linda: What’s that?

Peter: It’s a (7)............. of my trip.

Like; photo; was; go; last; took; island;

ĐÁP ÁN

Circle the words have differently pronunciation:

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - A; 5 - B; 6 - C; 7 - A; 8 - D; 9 - B; 10 - A

Rearrange the words to make right sentences:

1 - I have a fever.

2 - What is the matter with you?

3 - What’d you like to be in the future?

4 - Which would you like to visit?

5 - Did you go to Ha Long Bay last year?

6 - I am playing football with my friends now.

7 - don’t play with knife.

8 - What do you do in our free time?

9 - Which city is more expensive, Ha Noi or Vinh?

10 - Ha long bay is more beautiful.

Read and answer questions:

1 - a; 2 - c; 3 - a; 4 - c; 5 - b

Choose the best answer:

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - A; 5 - C; 6 - C; 7 - C; 8 - A

Look at the picture to write right words in the passage:

1 - doctor; 2 - hospital; 3 - seven o’clock; 4 - ten o’clock; 5 - play football; 6 - family

Circle the differently words:

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - D; 5 - C; 6 - A; 7 - A; 8 - B; 9 - C; 10 - A

Use the words to write in the dialogue:

1 - last; 2 - was; 3 - go; 4 - island; 5 - took; 6 - like; 7 - photo

B. Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 - Đề 2

Exercise 1: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. Music

B. Science

C. Chinese

D. lesson

2. A. generous

B. character

C. interesting

D. policeman

3. A. open

B. close

C. come

D. old

4. A. clock

B. class

C. city

D. come

5. A. afternoon

B. school

C. classroom

D. moon

Exercise 2: Choose the best answer A, B, C or D

1. ______ do you go to the movies? - Once a week

A. How

B. How often

C. When

D. When often

2. Jessica learns English by __________.

A. reading English comic books.

B. sing English songs

C. watch cartoons on TV

D. write email to his friends

3. They are good _____Literature

A. in

B. by

C. at

D. on

4. I ______ to music in my free time.

A. am usually listening

B. usually listen

C. listen usually

D. am going to listen

5. I hope the weather _____ sunny next week.

A. will be

B. will is

C. will being

D. will

6. When is Teacher’s Day? - It is ______ Tuesday.

A. with

B. at

C. in

D. on

7. Aladdin is _______ favorite character because he is clever.

A. Anna

B. Anna’s

C. she

D. hers

8. What ______ you _____ to do tonight?

A. are - going

B. will do

C. are - doing

D. will go

9. Most of us like ______ to the sea in the summer.

A. to go

B. to going

C. to be going

D. go

10. _____ are you looking for? - I am looking for John

A. What

B. Where

C. Who

D. Why

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. The teacher ____________ (read) the dialogue at the moment and we ____________ (listen) to her.

2. Ruby __________ (jog) every morning. She ___________ (jog) at the moment.

3. His uncle _________________ (travel) to Paris next week.

4. What your sister _____ (read) now? - Cinderella

5. Yesterday, the monkeys _______ (be) fun to watch because they _______ (jump) up and down quickly.

Exercise 4: Make questions for the underlined parts

1. She is reading comic books

___________________________

2. Teacher’s Day is on the twentieth of November

___________________________

3. Our classmates are going to play tennis on Sport Day

___________________________

Exercise 5: Read the following text and choose the best answer

Nest Tuesday (1) _______ our school Sport Day. The event will be take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of my classmates (2) ______ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) _____ it. Jack and Tony are going to play basketball. They are one of the best (4) ______ in the team. Anna is going to play volleyball and Bella is going to play table tennis. I am going to swim. (5) ______ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.

1. A. be will

B. will is

C. will be

D. will are

2. A. is preparing

B. are preparing

C. prepares

D. prepared

3. A. in

B. on

C. at

D. of

4. A. player

B. a player

C. players

D. the player

5. A. swimming

B. swim

C. to swim

D. swimming

Exercise 6: Reorder the words to make meaningful sentences

1. table/ play/ Linda/ is/ tennis/ to/ going/.

____________________________________

2. class/ against/ our/ play/ will/ class 5E.

____________________________________

3. hope/ we/ that/ we/ win/ will/ competitions/ the/./

____________________________________

Exercise 7: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. I saw a lot _______ peacocks at the zoo.

2. Elephants can spray water ______their trucks

3. The book is written _____ English.

Đáp án đề thi tiếng Anh vào lớp 6

Exercise 1: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. A

2. D

3. C

4. C

5. C

Exercise 2: Choose the best answer A, B, C or D

1. B

2. A

3. C

4. B

5. A

6. D

7. B

8. A

9. A

10. C

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. The teacher ____is reading________ (read) the dialogue at the moment and we ____are listening________ (listen) to her.

2. Ruby ____jogs______ (jog) every morning. She ___is jogging________ (jog) at the moment.

3. His uncle ____will travel_____________ (travel) to Paris next week.

4.What is your sister ___reading__ (read) now? - Cinderella

5.Yesterday, the monkeys _were______ (be) fun to watch because they ___jumped____ (jump) up and down quickly.

Exercise 4: Make questions for the underlined parts

1. What is she reading?

2. When is Teacher’s Day?

3. Who are going to play tennis on Sport Day?

Exercise 5: Read the following text and choose the best answer

1. C

2. B

3. A

4. C

5. A

Exercise 6: Reorder the words to make meaningful sentences

1. Linda is going to play table tennis.

2. Our class will play against class 5E

3. We hope that we will win the competitions.

Exercise 7: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. of

2. with

3. in

Đáp án có trong file tải: Đề thi thử vào lớp 6 môn Anh kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2020 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
41 17.462
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm