2 Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Nguyễn Tất Thành năm 2021

VnDoc.com xin gửi đến thầy cô và các bạn 2 Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Nguyễn Tất Thành có đáp án sau đây nằm trong bộ đề Luyện thi vào lớp 6 trường chuyên năm 2020 - 2021 mới nhất trên VnDoc.com. Đề kiểm tra chất lượng đầu vào lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 5 của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em nhắc lại những chuyên đề Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm đã học.

1. Đề thi thử vào lớp 6 môn Anh NTT có đáp án số 1

Question 1. He _____ the guitar since he was twelve years old.

A. played

B. plays

C. has played

D. was playing

Question 2. If we _____ wasting water, there will be a shortage of freshwater in a few decades.

A. turn on

B. look for

C. look after

D. go on

Question 3. My best friend's birthday is _____ 16th September.

A. on

B. in

C. at

D. since

Question 4. Asian people eat rice. Rice _____ in many parts of Asia.

A. grown

B. is grown

C. have grown

D. has grown

Question 5. She didn't pass her exam _____ she studied lazily.

A. so

B. although

C. because

D. but

Question 6. Children shouldn't be allowed _____ time ______ computer games.

A. waste - to play

B. wasting - playing

C. to waste - to playing

D. to waste - playing

Question 7. Most people believe that school days are the _____ days of their life.

A. better

B. best

C. more best

D. good

Question 8. We _____ a big party for Debbie's birthday.

A. annoyed

B. arranged

C. arrived

D. appeared

Question 9. I think scientists should not be allowed to perform _____ on animals. It's cruel.

A. experiences

B. duties

C. experiments

D. miracles

Question 10. Jennifer was _____ when she realised that there was a hole in her pants.

A. embarrassed

B. depressed

C. confident

D. pleasant

Read the text and answer the questions below.

The Shoemaker

Bill Bird is a shoemaker who cannot make shoes fast enough for his growing number of customers - and he charges more than £300 for a pair! Customers travel hundreds of kilometers to his London shoe clinic or to his workshop in the countryside to have their feet measured. He makes shoes for people with feet of unusual sizes: large, very small, very broad or very narrow. The shoes are at least as fashionable as those found in ordinary shops.

Mr. Bird says: ‘My problem is that I cannot find skilled workers. Young people all seem to prefer to work with computers these days. We will lose the necessary skills soon because there are fewer and fewer shoemakers nowadays. I am 45, and now I want to teach young people everything I know about making shoes. It’s a good job, and a lot of people want to buy beautiful shoes specially made for them.’

He started in the business 19 years ago and now he employs three other people. His customers pay about £500 for their first pair of shoes. He says: ‘Our customers come because they want comfortable shoes which are exactly the light size.’ Extra pairs of shoes cost between £320 and £450, as it takes one employee a whole week to make just one shoe.

Question 17. What is the writer trying to do in the text?

A. describe where Mr. Bird finds his staff.

B. encourage people to wear comfortable shoes.

C. advertise a job selling expensive shoes.

D. show Mr. Bird’s worries about his trade.

Question 18. What can readers find out from this text?

A. how many customers Mr. Bird has.

B. how to make shoes like Mr. Bird.

C. how to get to Mr. Bird’s London shop.

D. how much Mr. Bird's shoes cost.

Question 23. Read the description and write the correct word in the blank.

A fixed amount of money that you earn each month or year from your job. (6 letters):

Question 24. Fill in the missing words to complete the English proverb:

"Haste makes _____." (5 letters): 

ĐÁP ÁN

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - C; 

6 - D; 7 - B; 8 - B; 9 - C; 10 - A; 

11 - A; 12 - D; 13- A; 14 - D; 15 - D; 16 - D; 

17 - D; 18 - D; 19 - C; 20 - B

21. baseball

22. advertisement

23. salary

24. waste

2. Đề thi thử tuyển sinh lớp 6 2021 môn tiếng Anh có đáp án số 2

Question 1: …………………………………is good for your body and can keep you healthy.

A. Regular exercise

B. Oversleeping

C. Eating junk food

Question 2: ……………………….can be used to heat food very quickly by using waves of energy.

A. A blender

B. A coffee maker

C. A microwave

D. A dishwasher

Question 3: These types of food made from milk are ……………………………………

A. cleaning products

B. frozen products

C. farming products

D. dairy products

Question 4: Which of the following energy sources is unclean and limited?

A. sunlight

B. wind

C. coal

D. water power

Question 5: The sister of your father or mother or the wife of your uncle is called …………... in English.

A. mother

B. grandmother

C. aunt

D. sister

Question 6: Nguyen Tat Thanh School was founded ………………..July 4th 1998.

A. at

B. in

C. on

D. with

Question 7: Many foreign tourists say that Ho Chi Minh city is ………………than Hanoi.

A. exciting

B. more exciting

C. excited

D. more excited

Question 8: Hanoi is the ………………….of the Vietnam.

A. biggest city

B. capital

C. district

D. smallest province

Question 9: In her dream she ………..over the sea and waved to the people on boats below.

A. flied

B. flown

C. flies

D. flew

Question 10: Our grandparents live in …………………….in the countryside.

A. a big old beautiful house

B. a big beautiful old house

C. an old big beautiful house

D. a beautiful big old house

Question 11: Whales are …………………….. They are warm-blooded and breathe air through a pair of lungs.

A. fish

B. amphibians

C. mammals

D. Reptiles

Question 12: Which of the following activities can help save electricity at home?

A. Turn off the lights and the fans when you don’t need them.

B. Plug electric appliances like fridges, lights when they are not in use.

C. Only do laundry or dishes when you have a full load.

D. A and C are correct.

Question 13:……….is the flesh of a cow or bull used as food and has a source of high quality protein and nutrients.

A. Beef

B. Chicken

C. Lamb

D. Pork

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 14: Debbie: “Would you like to go to the cinema tonight?” Becky: “………………………………..”

A. I’ d love to.

C. I’ d want to.

B. I’m fine. And you?

D. Let’s go. I’m afraid.

Question 15: Daisy: “What do you do for a living?”

Tom: “…………………”

A. I work as a teaching.

B. I work as a chef.

C. I’m a direct.

D. I’m a cooker.

Question 16: Student A: “May I borrow your pen?”

Student B: “………………………….”

A. Yes, you may.

B. No, you can.

C. Yes, of course.

D. No, here you are.

Question 17 - 20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

My name’s Tom and yesterday it was my birthday. I was nine and I got a lot of presents. Mum took pictures when I opened my presents. I got a red football and a blue sweater, my favorite colour! But my favorite present was a new bike. It’s great. My old bike was small so I didn’t like it. After school I went to the swimming pool with three friends. When we were there, we didn’t want to swim at first because the water was very cold, but when we did we had great fun. Then Mum shouted “Time to go home!” so we had a shower and got dressed quickly.

Question 17: What was Tom’s favorite present?

A. a red football

B. a blue sweater

C. a new bike

D. pictures

Question 18: Which of the following words has the same meaning as “presents” in the passage?

A. now

B. gifts

C. moment

D. Wishes

Question 19: What is NOT TRUE, according to the passage?

A. Tom’s old bike was not large so he disliked it.

B. Tom and his friends swam and they had a good time.

C. Mum took pictures when Tom opened his presents.

D. One of Tom’s presents was a red sweater.

Question 20: How old was Tom?

A. 9 years old

B. 8 years old

C. 19 years old

D. 10 years old

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: People who are related to you by blood or marriage. (9 letters)

Question 22: If you want a book, but you don’t want to buy one, you can get one from this place. (7 letters)

Question 23: Someone who plays a musical instrument especially as a job. (8 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Where there’s a .................., there’s a way.” (4 letters)

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question:

What do you want to be when you grow up? Why?

Đáp án Đề thi thử tuyển sinh lớp 6 2021 môn tiếng Anh

1 - A 2 - C 3 - D 4 - C 5 - C
6 - C 7 - B 8 - B 9 - D 10 - D
11 - C 12 - D 13 - A 14 - A 15 - B
16 - C 17 - C 18 - B 19 - D 20 - A
21 - Relatives 22 - library 23 - musician 24 - will  

25: Viết câu trả lời (ít nhất 25 từ) trả lời câu hỏi:

Em muốn làm nghề gì khi em lớn lên? Tại sao?

Hướng dẫn:

Em muốn làm nghề gì trong tương lai? - Ghi ngành nghề mà em yêu thích như: Giáo viên, Phi công, Lái xe, ...

Tại sao em muốn làm ngành nghề đó? - Ghi rõ lý do vì sao.

VÍ dụ: Em muốn làm nghề giáo viên tiếng Anh vì em thích học tiếng Anh, em thích được tìm hiểu rõ về văn hóa các nước nói tiếng Anh, hay vì em yêu trẻ em, ...

Ngoài ra các em có thể viết thêm cách Làm thế nào để có thể làm được ngành nghề đó.

Ví dụ: Để có thể trở thành giáo viên tiếng Anh, em cần phải học thật giỏi môn tiếng Anh, ...

Ngoài Đề luyện thi vào lớp 6 trường THCS Nguyễn Tất Thành môn tiếng Anh, mời các em tham khảo thêm các tài liệu tiếng Anh lớp 5 khác trên VnDoc.com và làm thêm các đề luyện thi vào lớp 6 để củng cố lại các kiến thức đã được học, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi tuyển sinh vào lớp 6 sắp tới.

Đánh giá bài viết
56 24.921
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm