Đề thi thử vào lớp 6 môn tiếng Anh số 4

Đề thi tiếng Anh lên lớp 6 có đáp án

Đề ôn thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án trên đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh vào lớp 6 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 có đáp án với nội dung bám sát SGK tiếng Anh lớp 5 chương trình mới giúp các em học sinh lớp 5 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

* Bộ đề do Thầy Bùi Văn Vinh biên soạn được VnDoc sưu tầm và reup với mong muốn mang đến cho thầy cô, các bậc phụ huynh nguồn tài liệu luyện thi lên lớp 6 môn tiếng Anh đa dạng và hữu ích.

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. A. chemistry B. study C. primary D. apply

2. A. sky B. deny C. differently D. cry

3. A. city B. special C. bicycle D. center

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. A. weight B. height C. width D. heavy

5. A. nurse B. scales C. doctor D. student

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. ____________ straight across the road.

A. Don’t run

B. Not run

C. No run

D. Can’t run

7. I learn music __________ on Mondays and Fridays.

A. two times a week

B. once a week

C. one a week

D. twice a week

8. Which month is __________? May or June.

A. hottest

B. hotter

C. more hot

D. hot than

9. She doesn’t have __________ friends at school.

A. a

B. some

C. many

D. much

10. There are five __________ in one hand.

A. fingers

B. arms

C. toes

D. feet

11. What is your favourite food?

A. I favourite chicken

B. My favourite food chicken

C. Chicken favourite me

D. I like chicken best.

12. Linda __________ her hair every day.

A. washes

B. wash

C. clean

D. cleans

13. How many minutes are there in __________ hour?

A. a

B. an

C. the

D. these

14. Is he good __________ Physics and Math?

A. for

B. at

C. on

D. in

15. I can’t speak French but my brother __________.

A. can

B. can’t

C. does

D. doesn’t

IV. Give the correct form of the bold words in brackets.

16. Mr Hung has a very ________________ tooth. PAIN

17. Sugar is not an ________________ food because we need to live. HEALTH

18. The nurse wanted to know Ngan‘s ________________ HIGH

19. We take part in many different ________________ at recess. ACT

20. There are four ________________ in that pop music. MUSIC

V. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

21. I’ll be _____________ work until 5.30 but I‘ll be at home all evening.

22. Do you often help your parents _____________ the housework?

23. Thank you very much _____________ your help.

24. Long and Lien are _____________ vacation in China.

25. Remember to fill _____________ the medical form.

VI. Find the incorrect words in each sentence and correct them.

26. I don’t have some oranges, but I have some bananas.

_____________________________________________________________

27. How many homework does Lien have everyday?

_____________________________________________________________

28. What would you like buying at the canteen?

_____________________________________________________________

29. I go to Ha Long tomorrow.

_____________________________________________________________

30. The children play games usually in the afternoon.

_____________________________________________________________

VII. Fill each blank with ONE suitable word to complete the passage.

My name is Nam. Last weekend, I visited the countryside (31) __________ my classmates. The place is not very far (32) __________ our town. We came there by bus – a journey of two hours. On arriving there, we (33) __________ straight to our friend’s house. He is Trung whose parents (34) __________ farmers living in the countryside. We drank coconut milk and (35) __________ a lot of country pancakes. After that we went flying kites in a paddy (36) __________ then we went swimming in the river near Trung’s house. We played games together. Finally, in the afternoon we (37) __________ the countryside for the town and reached (38) __________ at about 6 P.M. We really had a (39) __________ of fun. The countryside is wonderful to me. It has (40) __________ beautiful and interesting places than in the town.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D. 

1. D; 2. C; 3. B;

II. Find the word which is not the same with the others in a group. 

4. D; 5. B;

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence. 

6. A; 7. D; 8. B; 9. C; 10. A;

11. D; 12. A; 13. B; 14. B; 15. A ;

IV. Give the correct form of the bold words in brackets.

16. Mr Hung has a very ______painful_______ tooth. PAIN

17. Sugar is not an ______healthy_____ food because we need to live. HEALTH

18. The nurse wanted to know Ngan‘s ________height____ HIGH

19. We take part in many different _____activities_____ at recess. ACT

20. There are four _________musicians _______ in that pop music. MUSIC

V. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

21. I’ll be _____at________ work until 5.30 but I‘ll be at home all evening.

22. Do you often help your parents ______with_______ the housework?

23. Thank you very much ______for_______ your help.

24. Long and Lien are _______on______ vacation in China.

25. Remember to fill ______in_______ the medical form.

VI. Find the incorrect words in each sentence and correct them.

26. some -> any;

27. many -> much;

28. buying -> to buy ;

29. go -> will go;

30. play games usually -> usually play games;

VII. Fill each blank with ONE suitable word to complete the passage. 

31. with; 32. from; 33. went; 34. are; 35. ate;

36. field ;37. left; 38. home; 39. lot; 40. more;

Trên đây là Đề thi thử môn tiếng Anh tuyển sinh lớp 6 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2023 các môn khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
29 6.486
Sắp xếp theo

    Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Xem thêm