Đề thi thử tiếng Anh vào lớp 6 trường Nguyễn Tất Thành, Hà Nội năm 2022

Đề thi thử vào lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án

Nằm trong bộ đề thi vào lớp 6 trường chuyên môn tiếng Anh năm 2022 - 2023, đề thi tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 trường Nguyễn Tất Thành có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh vào trường chuyên lớp 6 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh 5 khác nhau giúp các em ôn tập kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. A. character    B. school        C. teacher        D. chemistry

2. A. earth           B. earn           C. heart             D. heard

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

3. A. comedian  B. newsreader     C. film producer     D. programme

4. A. cartoon     B. world news      C. studio                 D. documentary

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

5. "Which __________ is Britain in?" - "Europe"

A. country

B. continent

C. city

D. area

6. That city is most famous __________ its fashion shops.

A. to

B. with

C. for

D. of

7. Nam plays sports very often, so he looks very __________.

A. sport

B. sports

C. sporty

D. sporting

8. Last summer, I __________ fishing with my uncle in the afternoon.

A. go

B. went

C. goes

D. going

9. They cancelled their picnic __________ the weather was bad.

A. because

B. when

C. but

D. or

10. __________ the programme is late, we will wait to watch it.

A. Because

B. Although

C. When

D. So

11. You can watch Harry Potter on TV __________ you can read it.

A. so

B. when

C. but

D. or

12. I __________ born on the first of May.

A. were

B. was

C. are

D. is

13. In team sports, the two teams __________ against each other in order to get the better score.

A. are

B. do

C. make

D. compete

14. __________ draw on the walls and tables, please.

A. Do

B. Don't

C. Should

D. Shouldn't

IV. Fill in the blank with although, and, because, but, or, since, so, unless, until, when.

15. She has not called __________ she left last week.

16. I saw him leaving an hour __________ two ago.

17. This is an expensive __________ very useful book.

18. We will go swimming next Sunday __________ it's raining.

19. I heard a noise __________ I turned the light on.

V. Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes

20. The children have put away their toys but they didn’t make their beds yet.

21. Would you mind waiting little minutes?

22. When we were on holiday, we spent too a lot of money.

23. Some flowers bought for his mother on her birthday yesterday.

24. A new high school builds in our town next year.

VI. Match the sentence halves, writing the answer in each blank.

25. I looked for the key,

a. and had to stay at home.

26. My friends were ill

b. because I studied very hard.

27. I got good marks on the test

c. so we couldn't be home by eleven.

28. The film started at ten,

d. so I couldn't buy anything.

29. She likes you a lot

e. but I just couldn't find it.

30. I lost my money,

f. because she thinks you are very intelligent.

VII. Supply the correct form of the words in parentheses.

31. We must (take) __________ an umbrella. It (rain) __________.

32. The weather is becoming (cold) __________.

33. He (stay) __________ there for two days when he comes there.

34. My best friend (write) __________ to me every week.

35. You can borrow my umbrella. I (not need) __________ it at the moment.

VIII. Read the article and then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Information about what happens in the world comes to us in many ways. Television and radio are two important ways of the news. They get the news out faster than the newspapers and magazines, and they don't have to be read. Television and radio stations broadcast the news several times each day. In America, there are the news programmes every hour. People can choose the favourite TV programmes, such as sports, films, fashion, news, etc. People who cannot read get the news from television or radio easily.

True False

36. There are only two ways of getting the news.

37. Television and radio get the news faster than other ways.

38. Television stations broadcast the news several times each day.

39. People cannot choose the TV programmes that they like.

40. Television can bring the news to people who cannot read.

IX. Make questions for the underlined part in each sentence.

41. We go to the zoo twice a month.

____________________________________________________________

42. We can meet in front of the theater at 7.30.

____________________________________________________________

43. Bob likes the comedy because it makes him laugh.

____________________________________________________________

44. Simon is in a lot of pain now because he has a toothache.

____________________________________________________________

45. I felt sick after eating that food.

____________________________________________________________

X. Write complete sentences, using the given cues.

46. not very far/ Ha Noi/ Noi Bai Airport

____________________________________________________________

47. Turn/all/light/every/time/leave/room

____________________________________________________________

48. I/ think/ skate/ more/ interesting/ mountain - climbing.

____________________________________________________________

49. when/ I/ ten/ begin/ play football.

____________________________________________________________

50. in/ future/ my father/ go abroad.

____________________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. C 2. D 3. D

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. D 5. C

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. B 7. C 8. C 9. B 10. A

11. B 12. D 13. B 14. D 15. B

IV. Fill in the blank with although, and, because, but, or, since, so, unless, until, when.

15. She has not called ____since______ she left last week.

16. I saw him leaving an hour _____or_____ two ago.

17. This is an expensive ______but____ very useful book.

18. We will go swimming next Sunday _____unless_____ it's raining.

19. I heard a noise ____so______ I turned the light on.

V. Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes

21. didn’t -> haven’t

22. little -> a few

23. a lot of -> much

24. bought -> were bought

25. builds -> will be built

Đáp án có trong file tải: Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 Nguyễn Tất Thành có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2022 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
3 5.668
Sắp xếp theo
    Thi lớp 6 trường Chuyên Xem thêm