Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề ôn thi vào lớp 6 môn tiếng Anh số 3

Đề thi tiếng Anh tuyển sinh lớp 6 có đáp án

Đề thi thử vào lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án trên đây nằm trong bộ đề thi tuyển sinh lớp 6 môn Anh mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 có đáp án với nội dung kiến thức bám sát chương trình học tiếng Anh lớp 5 chương trình mới giúp các em ôn tập lạ những chuyên đề Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

* Bộ đề do Thầy Bùi Văn Vinh biên soạn được VnDoc sưu tầm và reup với mong muốn mang đến cho thầy cô, các bậc phụ huynh nguồn tài liệu luyện thi lên lớp 6 môn tiếng Anh đa dạng và hữu ích.

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. A. stopped B. washed C. studied D. looked

2. A. machine B. armchair C. children D. watch

3. A. classes B. lakes C. cages D. houses

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. A. town B. city C. country D. house

5. A. travel B. bike C. bus D. car

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. ___________ sports do you play?

A. How B. Who C. Which D. What’s

7. My mother wants a good pair of shoes because she often goes ___________

A. jogging B. fishing C. sailing D. swimming

8. He often ___________ his kite when he’s not busy.

A. does B. plays C. goes D. flies

9. How ___________ kilos of beef does she want?

A. many B. much C. any D. about

10. Why don’t we go to the cinema tonight?

A. Because we don’t like film B. That’s a good idea

C. You are right D. Thank you very much

11. “Would you like some noodles, Mai?” - “No, ___________ I’m full. Thanks.”

A. I wouldn’t B. I don’t C. I’m not D. I don’t like

12. There is ___________ oil in this bottle. We should buy some more.

A. a few B. few C. little D. a little

13. Can I help you? - ___________, please. I need a kilo of beef.

A. Sorry B. Yes C. Can D. No

14. Manh ___________ likes fish and beef.

A. isn’t B. don’t C. doesn’t D. never

15. ___________ are you going to spend your summer vacation?

A. Where B. Which C. What D. Who

IV. Write the correct form of the words given in capital letters:

16. There are about two hundred _________________ in this company. EMPLOY

17. Is Mrs Ha a _________________? BUSINESS

18. We are all _________________ about going to the zoo next weekend. EXCITE

19. We mustn’t be _________________ when we cross busy streets. CARE

20. Mai is _________________ at math than me. GOOD

V. Put the verbs in the brackets into correct tense or form:

21. Keep silent, please. Our teacher (explain) _________________ the lesson.

22. We (be) _________________ students for four years.

23. I will send him the message as soon as he (return) _________________

24. Thanks for (invite) _________________ me to the birthday party.

25. Peter couldn’t read until he (be) _________________ eight years old.

VI. Find the incorrect words in each sentence and correct them.

26. Peter didn’t buy that computer because of he had too little money.

_____________________________________________________________

27. Measles are one of the infectious diseases that children get.

_____________________________________________________________

28. Each students has answered the first three questions.

_____________________________________________________________

29. My brother are working in the city.

_____________________________________________________________

30. Mr Minh rides his bike to work at the moment.

_____________________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. C 2. A 3. B

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. D 5. A

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. C 7. A 8. D 9. A 10. B

11. A 12. C 13. B 14. D 15. A

IV. Write the correct form of the words given in capital letters:

16. There are about two hundred _______employees __________ in this company. EMPLOY

17. Is Mrs Ha a _______businesswoman__________? BUSINESS

18. We are all _________excited________ about going to the zoo next weekend. EXCITE

19. We mustn’t be _________careless________ when we cross busy streets. CARE

20. Mai is _______better __________ at math than me. GOOD

V. Put the verbs in the brackets into correct tense or form:

21. Keep silent, please. Our teacher (explain) _________is explaining________ the lesson.

22. We (be) __________have been_______ students for four years.

23. I will send him the message as soon as he (return) ________returns_________

24. Thanks for (invite) ________ inviting_________ me to the birthday party.

25. Peter couldn’t read until he (be) ________was _________ eight years old.

VI. Find the incorrect words in each sentence and correct them.

26. because of -> because

27. are -> is

28. students -> student

29. are -> is

30. rides -> is riding

Download đề thi và đáp án tại: Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2023 các môn khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
25 6.338
Sắp xếp theo

    Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Xem thêm