Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề ôn thi vào lớp 6 môn tiếng Anh số 4

Đề tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án

Nằm trong bộ đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2023, đề thi tuyển sinh lớp 6 năm 2023 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây tổng hợp nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 5 khác nhau giúp các em học sinh lớp 5 cải thiện những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi khảo sát chất lượng đầu vào lớp 6 môn Anh hiệu quả. Mời bạn đọc tham khảo, download đề thi phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. A. stopped B. laughed C. walked D. stayed

2. A. them B. theory C. through D. thistle

3. A. hire B. hope C. honour D. health

II. Choose the word that is different from the rest in each group by circling A, B, C or D

4. A. ill B. sick C. sad D. unwell

5. A. doctor B. nurse C. dentist D. teacher

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. My mother always wants me __________ the piano well.

A. to play

B. playing

C. play

D. to playing

7. Who _____________ you English?

A. teach

B. does teach

C. do teach

D. teaches

8. When I ____________ him tomorrow, I will tell him about that.

A. meet

B. meeting

C. met

D. shall meet

9. Mike was not feeling well so we gave him _________ to do than you.

A. little work

B. less work

C. few work

D. fewer work

10. Bill has spent __________ the money that his father gave last week.

A. most

B. most of

C. much

D. many

11. _____________ your teacher? - Yes, she is very kind.

A. Do you like

B. Do you want

C. Would you like

D. How is

12. ‘Thank you very much for your help.’ ‘------------- .’

A. It’s quite OK

B. That’s right

C. I’d love to

D. You’re welcome

13. We are waiting _____________ a bus.

A. to

B. of

C. for

D. at

14. ‘Let’s go out for dinner. ’ _____________’

A. Thank you

B. Good idea

C. I agree

D. My pleasure

15. I don’t like vegetables but my sister _____________

A. do

B. likes

C. does

D. would like

IV. Give the correct form of the bold words in brackets.

16. My sister is a stamp ________________ COLLECT

17. The cards in the library are in ________________ order ALPHABET

18. She sent her best wishes for my future ____________ HAPPY

19. The ________________ of this tree are very green and beautiful. LEAF

20. Mr Pike lives on the ________________ floor of this building. NINE

V. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

21. The magazines are _____________ the shelves _____________ the right.

22. You should learn irregular verbs _____________ heart.

23. He has driven the same car _____________ 2008.

24. He hasn’t eaten anything _____________ twenty-four hours.

25. Where is your place _____________ birth?

VI. The sentences below have four underlined words or phrases A, B , C or D. Identify an error in each sentence and correct it.

26. Viet does not get (A) up early (B)and do (C) morning exercises (D) yesterday.

27. My brother doesn’t like (A) durians, and (B) I don’t (C) like them, too (D).

28. I bought (A) a different (B) gift for (C) my friend in American (D) last year.

29. Last month Lan was ill (A) so (B)she goes to see (C) the doctor at (D) his office

30. I don’t know (A) how explain (B) all these (C) things to you (D) now.

VII. Fill in each blank in the passage below with one suitable word.

either like In There too

no a with are because

England is not (31) __________ large country. There are no high mountains, no long rivers and (32) ___________ very large woods in England, (33) _____________. There are many factories in and near the towns. The English country is (34) _______________ a carpet of many colors. (35) ___________ spring and summer the fields and woods are green and the gardens are green, red, blue, yellow and white (36) _____________ flowers.

The English summer is never very hot and the winter is not very cold. Spring and autumn (37) ____________ cool, snow doesn’t fall often in England. Spring and summer are beautiful seasons (38) ________________ the sun often shines brightly in the blue sky. Autumn is a nice season, (39) __________. It’s the season of beautiful ripe apples and pears. (40) ____________ are many fine days in winter when the sun shines in the cold blue sky.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D. 

1. D; 2. A; 3. C;

II. Choose the word that is different from the rest in each group by circling A, B, C or D 

4. C; 5. D;

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentence. 

6. A; 7. D; 8. A; 9. B; 10. B;

11. A; 12. D; 13. C; 14. B; 15. C;

IV. Give the correct form of the bold words in brackets.

16. My sister is a stamp _________collector_______ COLLECT

17. The cards in the library are in ________alphabetical________ order ALPHABET

18. She sent her best wishes for my future ______happiness______ HAPPY

19. The ________leaves________ of this tree are very green and beautiful. LEAF

20. Mr Pike lives on the _______ninth_________ floor of this building. NINE

V. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

21. The magazines are _______on______ the shelves _______on______ the right.

22. You should learn irregular verbs ________by_____ heart.

23. He has driven the same car ______in_______ 2008.

24. He hasn’t eaten anything ______for_______ twenty-four hours.

25. Where is your place ______of_______ birth?

VI. The sentences below have four underlined words or phrases A, B , C or D. Identify an error in each sentence and correct it.

26. D. exercises -> exercise

27. D. too -> either

28. D. American -> America

29. C. goes to see -> went to see

30. B. how explain -> how to explain

VII. Fill in each blank in the passage below with one suitable word. 

31. a; 32. no; 33. either; 34. like35. In;

36. with; 37. are; 38. because; 39. too; 40. There ;

* Bộ đề do Thầy Bùi Văn Vinh biên soạn được VnDoc sưu tầm và reup với mong muốn mang đến cho thầy cô, các bậc phụ huynh nguồn tài liệu luyện thi lên lớp 6 môn tiếng Anh đa dạng và hữu ích.

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn Anh có đáp án. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 lớp 6 có đáp án với nội dung bám sát SGK tiếng Anh lớp 5 chương trình mới của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em nhắc lại kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm trong sách hiệu quả.

Đánh giá bài viết
15 7.561
Sắp xếp theo

    Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Xem thêm