Đề ôn thi vào lớp 6 môn tiếng Anh số 5

Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh

Nằm trong bộ đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2023 - 2024, đề luyện thi đầu vào lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án trên đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 có đáp án được biên tập bám sát chương trình học tiếng Anh lớp 5 của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em nhắc lại kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm lớp 5 hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. PHONETICS

1.1. Choose the word whose main stress is different from the others.

1. A. provide B. product C. promote D. profess

2. A. discuss B. operate C. argument D. separate

1.2. Choose the word whose underlined part is differently pronounced from the others.

3. A. ethnic B. depend C. impress D. region

4. A. seat B. great C. please D. beach

5. A. grandparents B. brothers C. uncles D. fathers

II. GRAMMAR AND VOCABULARY

Choose the best option to complete the sentences.

6. Is there a theatre your neighbourhood?

A. in

B. on

C. at

D. with

7.These houses......100 years ago.

A. are built

B.built

C. were built

D. build

8.My family has decided..... Da Lat in the summer.

A. to visit

B. visit

C.visited

D. visits

9. If he ..... hard, he will fail the final exam.

A. works

B. doesn't work

C. didn't work

D. worked

10. Linh can’t go out with us to see a movie now because she’s _________ a meal.

A. preparing

B. making

C. arranging

D. keeping

11. I’m responsible for cooking dinner as my mother usually works _________.

A. lately

B. early

C. later

D. late

12.Remember to _______ your shoes when you are in a Japanese house.

A. take care

B. take on

C. take over

D. take off

13. When I was young, I always________my grandpa who was a wonderful one.

A. look up to

B. look down on

C. look ove

D. look off

14. The Robinsons always go to Viet Nam_____________ plane.

A. in

B. on

C. with

D. by

15. _______________you eat noodles last night?

A. Did you eat

B. Were you eat

C. Did you ate

D. Do you ate

16. It took us an hour_______________ to Nha Trang last year.

A. drive

B. driving

C. to drive

D. drove

17. It is to live far from the market and the supermarket.

A. easy

B. inconvenient

C. convenient

D. comfortable

18. The people in Hoi An are incredibly ______ and _______.

A. friendly – help

B. friendly - helpful

C. friendship - helpless

D. friend - helpfully

19.The weather is nice, so I enjoy doing _______activities.

A. outdoor

B. inside

C. outdoors

D. boring

20. Going by taxi is more ______ than going by bus.

A. cheaper

B. faster

C. easier

D. expensive

Find one mistake A, B, C or D

21. Mai and (A) Hoa is (B) collecting (C) waste paper now (D).

22. How much (A) eggs (B) do (C) the chickens produce (D)?

23. Viet get (A) up early (B) and did (C) morning exercises (D) yesterday.

24. My brother doesn’t like (A) durians, and (B) I don’t (C) like them, too (D).

25. I don’t know (A) how explain (B) all these (C) things to you (D) now.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

26. If you want to become a well- known singer, you need to have a unique selling point, a way to differentiate yourself from the crowd.

A. genius

B. infamous

C. renowned

D. new

27. My father’s wonderful. He’s the person I most admire.

A. look down on

B. look up to

C. look after

D. take after

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

28. Luu Huu Phuoc is extremely well- known for his patriotic wartime songs.

A. fight time

B. peacetime

C. battle time

D. tranquil time

29. She had a cozy little apartment in Vietnam.

A. uncomfortable

B. warm

C. lazy

D. dirty

Give the correct form of the word in brackets

30. When being a child, she received a good _____________. (EDUCATE)

A. educated

B. educational

C. education

D. educating

31. That woman is very pleasant, but her younger sister is little________ (FRIEND)

A. unfriendly

B. friendly

C. friendship

D. friendness

32. Janes likes to wear _____clothes. (COLOUR)

A. colourless

B. coloured

C. colourful

D. colours

ĐÁP ÁN

1 - B

2 - A

3 - D

4 - B

5 - A

6 - A

7 - C

8 - A

9 - B

10 - A

11 - D

12 - D

13 - A

14 - D

15 - A

16 - C

17 - B

18 - B

19 - A

20 - D

21 - B

22 - A

23 - A

24 - D

25 - B

26 - C

27 - B

28 - B

29 - A

30 - C

31 - A

32 - C

* Bộ đề do cô Tô Thủy biên soạn được VnDoc sưu tầm và reup với mong muốn mang đến cho thầy cô, các bậc phụ huynh nguồn tài liệu luyện thi lên lớp 6 môn tiếng Anh đa dạng và hữu ích.

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn Anh có đáp án. Đề thi môn tiếng Anh tuyển sinh lớp 6 năm 2023 có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tự luận + trắc nghiệm tiếng Anh lớp 5 mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 5 nâng cao kỹ năng làm bài thi hiệu quả cũng như kiểm tra kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Đánh giá bài viết
21 6.952
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • hero016
    hero016

    hay

    Thích Phản hồi 08/07/21

    Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Xem thêm