Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 25)

VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ LUYỆN SỐ 25
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201…
201…
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I. GRAMMAR AND STRUCTURE
Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you
choose.
1. His funny story is .............
A. amuse B. amusing C. amused D. amusement
2. I can’t stand............my Mum for money.
A. ask B. to ask C. asking D. asked
3. England won the World Cup..........1966.
A. at B. in C. on D. from
4. It is dangerous ..............sky-diving.
A. to practise B. practise C. practising D. practice
5. The streets are crowded with a population..........has no interest in learning.
A. who B. which C. whom D. whose
6. My physics course is.................than my math course.
A. difficult B. as difficult C. difficuter D. more difficult
7. I have never seen a .............film than this.
A. as boring B. bored C. more boring D. more bored
8. Who is the...........of the two sister?
A. taller B. tallest C. tall D. most tall
9. The boys don’t enjoy...........lessons. They’d like............games
A. do/play B. doing/playing C. to do/to play D. doing/to play
10. My brother ...............for this company since he left school.
A. works B. has worked C. is working D. worked
11. Do you know....................?
A. what the writer name is B. what is the writer’s name
C. what the writer’s name is D. what is the writer name
12. We ..............a new house yet.
A. have found B. didn’t found C. not found D. haven’t found
13. When I...............to see them, they...........chess.
A. came/ played B. came/ were playing
C. was coming/ was playing D. was coming/ playing
14. I don’t like the stories.............have unhappy endings.
A. that B. which C. they D. whose
15. Peter finished his work the...............of all.
A. faster B. more fastly C. fastest D. most fastly
16. They would be very sad if you..............them
A. didn’t visit B. not visited C. wasn’t visit D. visited
17. We like going swimming ...........summer
A. on B. at C. during D. in
18. It’s the film.................we saw last year.
A. which B. that C. it D. what
19. We will be late if the bus.............soon.
A. won’t arrive B. doesn’t arrive C. isn’t arriving D. not arrive
20. Sally ................a computer for her birthday.
A. was give B. gave C. being given D. was given
II. VOCABULARY AND -EXPRESSION
21. Her ............ include swimming and dancing
A. interest B. interests C. interesting D. interested
22. She lives in Tokyo. She speaks..........
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. Japan B. Japanese C. Japan language D. language Japanese
23. Paris has such ...........as the Lowore and the Eiffel Tower.
A. attractions B. attractive C. attracted D. attracting
24. A person who studies biology is a.............
A. biologer B. biologist C. physicer D. physicist
25. Vietnam is a ............country.
A. develop B. development C. developed D. developing
26. We worked very hard yesterday. It was a..............day.
A. tired B. tiring C. tire D. tiringly
27. ............morning exercises is very good for our health.
A. Do B. Done C. Did D. Doing
28. Smoking is...............to our health.
A. harm B. harmful C. harmless D. harming
29. Who drive more.............., men or women?
A. careful B. carefully C. careless D. as carelessly
30. Gravity is the force of the Earth to attract ..........towards its center.
A. thing B. nothing C. something D. everything
III. READING COMPREHENSION
A. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is
correct
I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the bank of the River Tyne.
It is quite big, with a population of about 200,000 people. There is a cathedral and a university. There are
five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one
of the biggest shopping centers in the world.
A few years ago, the main industries were shipbuilding and coalmining, but now the chemical and
soap industries are important.
I moved to London ten years ago but I often return to Newcastle. I miss the people, who are very friendly,
and I miss the beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams.
People who are born near the River Tyne have a special name. They are called “Geodies”. I am
very pleased to be called a “Geodies”.
31. The writer was born:
A. in Newcastle near the North East of England
B. in a town in the North East of England
C. in a city near Newcastle
D. in Newcastle, a city in the North East of England
32. What is on the bank of the River Tyne?
A. North East of England B. Newcastle city C. A cathedral D. A university
33. What is quite big?
A. Newcastle city B. The river Tyne
C. The next town, Gateshead D. the university
34. Newcastle city has a population of........
A. 200,000 people B. less than 200,000 people
C. more than 200,000 people D. about 200,000 people
35. What link Newcastle to the next town?
A. One bridge B. Gateshead C. Five bridges D. a shopping center
36. Where there is one of the biggest shopping centers in the world?
A. North East of England B. Newcastle
C. River Tyne D. Gateshead
37. What are the main industries in Newcastle now?
A. shipbuilding B. coalmining
C. soap industry D. chemical and soap industry
38. Where does the writer lives now?
A. Newcastle B. Gateshead C. North East of England D. London
39. What does the writer miss?
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. the people B. the beautiful countries
C. the hills and the streams D. the people and the beautiful countries
40. Who are called “Geodies”?
A. people who are born in Newcastle B. people who are born in England
C. people who are born near the River Tyne D. people who are born in London
B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is
best suited to the gaps
I ...(41)...from Switzerland. I came to London six months ago ...(42)...English. I haven’t met many
English people...(43)..., only my teachers. I started ...(44)...English at school in Switzerland when I was
eleven, so I have learnt it for nearly ten years. At first ...(45)...London, I couldn’t ...(46)...anything, but
now my English is improved. I have just taken an exam. ...(47)...I pass, I will move into the next class.
I’m ...(48)...today because my parents will come tomorrow to stay ...(49)...me for a few days and I
haven’t seen them for a long time. They have never been to England and they ...(50)... English.
41. A. come B. am coming C. came D. have come
42. A. learn B. learning C. am learning D. to learn
43. A. just B. already C. yet D. since
44. A. learn B. learned C. to learn D. learning
45. A. in B. at C. on D. from
46. A. understand B. know C. listen D. hear
47. A. Because B. When C. Unless D. If
48. A. excite B. exciting C. excited D. excitement
49. A. by B. with C. near D. of
50. not speak B. can’t speak C. don’t speak D. aren’t speaking
KEYS
I/ 1.B 2.C 3.B 4.A 5.B 6.D 7.C 8.A 9.D 10.B
11.C 12.D 13.B 14.B 15.C 16.A 17.D 18.B 19.B 20.D
II/ 21.B 22.B 23.A 24.B 25.D 26.B 27.D 28.B 29.B 30.D
III/ A
31.D 32.B 33.A 34.D 35.C 36.D 37.D 38.D 39.D 40.C
III/ B
41.A 42.D 43.C 44.D 45.A 46.A 47.D 48.C 49.B 50.B
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/luyen-thi-vao-lop-10

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 25) được sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung các câu hỏi thường gặp trong các đề thi tuyển sinh vào lớp 10 rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
9 3.266
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm