Kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 5 Wonders Of Viet Nam

Ôn tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 5 Wonders Of Viet Nam

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh Unit 5 lớp 9 chương trình mới có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Kiểm tra Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit năm học 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh gồm 20 câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 9 ôn tập nhanh kiến thức đã học về Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh trong Unit 5. Mời bạn đọc tham khảo!

Một số tài liệu để học tốt Tiếng Anh lớp 9 khác:

Kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 - Đề 1

1. A _____ is a building that has been made stronger and protected against attack.

A. fortress B. cathedral C. temple

2. Don’t bother _____ to the museums.

A. go B. to go C. going

3. From Port Eynon, the _____ cliffs extend for five or six miles to Worms Head.

A. cement B. limestone C. clay

4. I’m travelling around Viet Nam next week. Can you _____ a good place to visit?

A. introduce B. recommend C. talk

5. A _____ is a cave that is big enough for humans to go inside.

A. cavern B. bay C. fortress

6. The hotel is beautifully _____ in a quiet spot near the river.

A. located B. situating C. lying

7. Hue’s most outstanding attractions are the emperors’_____.

A. tombs B. graves C. cemetery

8. It’s well worth _____ to the Perfume Pagoda.

A. go B. to go C. going

9. It _____ that many of our man-made wonders have been damaged.

A. is reported B. has reported C. reported

10. I suggest that we _____ the number of tourists visiting them every day.

A. limited B. should limit C. limiting

11. That’s a good idea. I’d like to suggest _____ money to restore and preserve them.

A. raised B. should raise C. raising

12. There is a growing _____ that protecting natural wonders has financial benefits as well as cultural importance.

A. recognition B. setting C. complex

13. In the 17th century, the Viet people took _____ the temple tower, calling it Thien Y Thanh Mau Tower.

A. after B. over C. up

14. The players have to work out where the wonder is and _____ gives the correct answer first wins.

A. however B. whoever C. whatever

15. Do _____ of you have the answer, Mary and Linda?

A. some B. either C. none

16. Many valuable things have _____ from man-made wonders.

A. stolen B. been stolen C. been stealing

17. Perfume Pagoda is a religious site as well as being a great _____ spot in Viet Nam.

A. sight-seeing B. sight-seen C. sight-sees

18. It _____ that the first temple was built on the current site of Thien Tru in the 15th century during the reign of Le Thanh Tong.

A. thinks B. is thinking C. is thought

19. We _____ limiting the number of tourists who can visit these important sites per day.

A. advised B. suggested C. encouraged

20. It’s probably best _____ by boat.

A. go B. to go C. going

Xem đáp án

1. A 2. C 3. B 4. B 5. A 6. A 7. A 8. C 9. A 10. B

11. C 12. A 13. B 14. B 15. B 16. B 17. A 18. C 19. B 20. B

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Unit 5 - Đề 2

Choose the correct answer A, B, C or D

1.Talking about Tay Phuong Pagoda means talking about a treasure of ____________, an invaluable cultural and historical heritage.

A.sculpture

B.objects

C.items

D.stone

2. Ha Noi's four sacred temples, the___________of Ha Noi. were built to defend the four directions (East, West, South, North) of the ancient Thang Long capital city.

A.energy

B.spirits

C.communication

D.feelings

3. It ___________ that the Perfume Pagoda is located in the interior of a cave to the top of the Huong Tich mountains.

A.says

B.is said

C.is spoken

D.is told

4. It _____________ that the Perfume Pagoda is located in the interior of a cave to the top of the Huong Tich mountains.

A. says

B. is said

C.is spoken

D.is told

5. The most important thing is that we _________ foreign tourists come back to Viet Nam again.

A.cause

B.should cause

C.will make

D.should make

Xem đáp án

1. A

2. B

3. B

4. A

5. D

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in capital.

1. They consider Sara is one of the best students in her school. (BE)

Sara _________________________________________________

2. It’s pity she doesn’t share memories of her trip with me. (WISH)

I ____________________________________________________

3. Emily has to work part-time on Saturday, so she can’t accompany her best friend to the contest. (COULD)

If ___________________________________________________

Xem đáp án

1. Sara is considered to be one of the best students in her school.

2. I wish she shared memories of her trip with me.

3. If Emily didn’t have to work part-time on Saturday, she could accompany her best friend to the contest.

Mời bạn đọc tham khảo thêm tài liệu Tiếng Anh lớp 9 tại đây:

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit: https://vndoc.com/tieng-anh-lop-9

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 nâng cao: https://vndoc.com/tieng-anh-pho-thong-lop-9

Bài tập trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh lớp 9: https://vndoc.com/test/mon-tieng-anh-lop-9

Đánh giá bài viết
1 11.056
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm