Trắc nghiệm Tiếng Anh 7 mới Unit 3 phần Reading

Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 3: Community service

Mời thầy cô và các em học sinh tham khảo tài liệu Trắc nghiệm Tiếng Anh 7 Unit 3 Community service phần Reading do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sau đây. Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 7 theo từng Unit bao gồm 15 câu hỏi trắc nghiệm có đáp án đi kèm cho các em ôn tập và củng cố kiến thức về từ vựng và ngữ pháp trong Unit 3. Chúc các em làm bài tốt.

Đọc hiểu là một trong 4 kỹ năng quan trọng và không thể thiếu trong các bài thi, bài kiểm tra Tiếng Anh. Bài tập Trắc nghiệm Tiếng Anh 7 phần Đọc hiểu Unit 2 Community service bao gồm 2 bài tập khác nhau, được để dưới dạng trả lời câu hỏi liên quan đến đoạn văn. Sau đây mời các em luyện tập.

Bài 1: True or False?

Volunteer work among Vietnamese students

Hue, 17 years old: Being able to make a difference in the lives of people is a wonderful thing to me. That's why I take part in volunteer work. I've been a volunteer for over three years. Once or twice a week, usually on weekends, I teach English and Math to poor children in Long Bien district. My friends and I also encourage other people to donate books to them. We also tutor some young children who can't go to school.

Ngan, 13 years old: My family spends one Saturday morning a month collecting rubbish or planting trees in our neighbourhood. We are not forced or paid to do it, but we enjoy it. In our village, most families volunteer to do this once a month. We cook and give food to patients in some hospitals. My parents also donate their blood once or twice a year to help sick people. At the end of each year, people in my village raise money for poor and homeless people. We love helping others.

Question 1: Hue loves to make a difference in the lives of people.

True

False

Đáp án: true

Question 2: Hue started volunteering when she was 14 years old.

True

False

Đáp án: true

Question 3: Ngan collects rubbish in the neighbourhood with her family on Saturday mornings.

True

False

Đáp án: false

Question 4: Ngan's family doesn't like volunteering.

True

False

Đáp án: false

Question 5: Many families in Ngan's village do volunteer work.

True

False

Đáp án: true

Question 6: Ngan's parents encourage people to donate blood to help sick people.

True

False

Đáp án: false

Bài 2: Put a word from the box in each gap to complete the following passage.

patientsEnglish classesVolunteermountainoushelped
cleanhomelesssavegonedonated

Question 7: It is the first time I have done _____ work.

Đáp án: volunteer

Question 8: We have _____ to this village to do volunteer work several times.

Đáp án: gone

Question 9: On the way home I _______ an old lady go across the road.

Đáp án: helped

Question 10: We provided foods for the ______ in the hospital last week.

Đáp án: homeless

Question 11: Up to now, my class has collected hundreds of old books and clothes for the poor children in ______ areas.

Đáp án: mountainous

Question 12: My friend opened the evening ______ for the poor children.

Đáp án: English classes

Question 13: Youth volunteers regularly ______ the streets and plant more trees.

Đáp án: clean

Question 14: I ______ blood for the first time almost a year ago.

Đáp án: donated

Question 15: The storm was terrible. Many homes were destroyed and many people became ______.

Đáp án: homeless

Trên đây, VnDoc đã giới thiệu tới các bạn tài liệu Trắc nghiệm Tiếng Anh 7 mới Unit 3 phần Reading. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ... được cập nhật liên tục trên Vndoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.491
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Trắc nghiệm Tiếng Anh 7 mới Xem thêm