Đề kiểm tra tiếng Anh 6 Unit 6 Our Tet holiday

Bài tập tiếng Anh 6 Unit 6 Our Tet holiday có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 Global Success theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh Unit 6 lớp 6 Our Tet holiday có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập Anh 6 mới thường gặp giúp các em nâng cao kỹ năng làm bài cơ bản.

I. Bài tập tiếng Anh unit 6 lớp 6 Our Tet holiday

Choose the words having the underlined pronounced differently

1. a. sugarb. springc. schoold. summer
2. a. specialb. ricec. shed. should
3. a. cookb. calendarc. celebrated. clean
4. a. wishb. machinec. shrimpd. watch
5. a. schoolb. chemistryc. peachd. Christmas

Odd one out

1. A. giveB. cookC. relativeD. decorate
2. A. fireworkB. lucky moneyC. special foodD. first footer
3. A. relativesB. blossomsC. friendsD. first footers
4. A. calendarB. pagodaC. templeD. cathedral
5. A. KoreaB. EnglishC. HollandD. Thailand

Choose the correct words to complete the sentences

1. Tet is coming. It’s our New Year __________

a. Decoration

b. shopping

c. celebration

d. cleaning

2. Tet is a time ___________

a. For family gatherings

b. To exchange wishes

c. to dress beautifully

d. all are correct

3. It’s raining heavily outside, so we ___________ go out.

a. Will

b. should

c. shouldn’t

d. can

4. ___________ can bring good luck for the rest of the year.

a. The first footer

b. giving rice

c. eating shrimps

d. the ringing bells

5. Where are you from? – _________________

a. We’re Dutch

b. Japan

c. I’m from Australia

d. b &c are correct

6. We ___________ our house before Tet.

a. Should clean

b. shouldn’t decorate

c. won’t repaint

d. all are correct

7. Next year, my family ___________ banh chung.

a. Will cook

b. will cooking

c. won’t cooks

d. is going cook

8. At Tet, children ______________________

a. Should dress beautifully

b. Shouldn’t behave well

c. should ask for lucky money

d. should play cards all night

9. Students ___________

a. Should cheat at exams

b. Should fight

c. should help old people

d. should bring home a black cat at Tet

10. I can’t come right now. I ___________ when I finish my homework.

a. Am coming

b. come

c. will come

d. comes

Complete the sentences with Should or Shouldn’t

1. You ___________ see the new zoo. It’s very interesting.

2. You ___________ stay near the airport. It’s too noisy.

3. You ___________ walk alone at night. It’s dangerous.

4. ___________ I go to the Palace of Fine Art? – Yes, you ___________.

5. What ___________ I see there? – You ___________ visit the National Museum.

Choose the correct answer. 

1. We can see a lot of _____ at Tet.

A. homework

B. housework

C. fireworks

D. books

2. We should ____ our house at Tet.

A. celebrate

B. buy

C. sell

D. give

3. ______ often bloom in the Spring.

A. Roses

B. Lilies

C. Orchids

D. Apricot blossoms

4. Children often _____ lucky money during Tet.

A. give

B. send

C. receive

D. buy

5. The first person visiting your house is _____ .

A. relative

B. first footer

C. teacher

D. parents

II. Đáp án bài tập tiếng Anh unit 6 Our Tet holiday lớp 6

Choose the words having the underlined pronounced differently

1 - a; 2 - b; 3 - c; 4 - d; 5 - c;

Odd one out

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - B;

Choose the correct words to complete the sentences

1 - c; 2 - d; 3 - c; 4 - a; 5 - d;

6 - a; 7 - a; 8 - a; 9 - c; 10 - c;

Complete the sentences with Should or Shouldn’t

1. You _______should____ see the new zoo. It’s very interesting.

2. You _____shouldn't____ stay near the airport. It’s too noisy.

3. You ____shouldn't_______ walk alone at night. It’s dangerous.

4. _____Should______ I go to the Palace of Fine Art? – Yes, you ____should_______.

5. What ____should_______ I see there? – You _____should______ visit the National Museum.

Choose the correct answer. 

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - B;

Download Đề thi & Đáp án tại: Trắc nghiệm tiếng Anh 6 Unit 6 Our Tet holiday có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
8 3.770
Sắp xếp theo
    Tiếng anh 6 Xem thêm