Đề luyện thi giữa học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Đề luyện thi môn tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 9 được biên tập theo cấu trúc đề thi chính của bộ GD&ĐT với nội dung kiến thức bám sát nội dung Unit 1 - 3 Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới giúp các em học sinh lớp 9 củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp trọng tâm hiệu quả.

Đề thi môn tiếng Anh lớp 9 giữa kì 1

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh 9 dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa kì 1 lớp 9 năm 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 9 mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 9 cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. craft B. carve C. aware D. cast
2. A. surface B. drumhead C. multicultural D. frustrated
3. A. craftsman B. house-keeping C. cost D. preserve

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. fabulous B. skyscraper C. lacquerware D. determine
5. A. authenticity B. cooperative C. metropolitan D. multicultural

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

6. His neighbours sometimes wondered _______ he did for a living.

A. why

B. when

C. where

D. what

7. Could you please tell me ____________?

A. It is how far to the nearest bus stop

B. how far is it to the nearest bus stop

C. how far to the nearest bus stop is it

D. how far it is to the nearest bus stop

8. Marigold wondered ________ Kevin and Ruth would be at the party.

A. that

B. whether

C. if

D. B & C

9. He asked me “ _________?”

A. How long you have studied English.

B. How long had you studied English

C. How long you had study English

D. How long you had studied English

10. While many teachers spend some class time teaching _________ skills, students often need more social skills.

A. study

B. studied

C. study’s

D. studies

11. I am not sure ______ I can solve this problem.

A. how

B. what

C. who

D. by whom

12. She asked me _______ the seat _______ or not.

A. if – had occupied

B. whether – was occupied

C. if – has been occupied

D. whether – occupied

13. By the age of 15, teenagers are better able to__________ a more demanding curriculum.

A. solve

B. operate

C. handle

D. deal

14. My parents asked me to find out _______it gave you so much trouble.

A. what

B. which

C. why

D. where

15. The policeman asked us ________.

A. had any of us seen the accident happen

B. if had any of us seen the accident happen

C. whether any of us had seen the accident happen

D. that if any of us had seen the accident happen

IV. Fill in each blank in the passage with the correct word from the box. There are some extra words.

luxury; cleanest; cultures; busiest;

skyscrapers; perfect: neighbourhoods; liveable;

Singapore is the most (16) _______ city in Southeast Asia, but it is a rather expensive place to live. Public transportation goes to everywhere, and getting a permit to drive a car costs you a lot of money. Therefore, it is one of the (17) _______ cities in the world, too. Besides the (18) _______ in Clark Quay, Singapore is a melting pot of Western, Indian, Chinese, and Malay (19) _______ . The diverse culture of Singapore makes it a (20) _______ place for fine shopping and dining. You can lie on Singapore's own beaches on Sentosa Island or go to great beaches in Indonesia not far away.

V. Write each sentence so that it has a similar meaning and contains the word in brackets. Make sure that you use the correct verb form.

21. Paul arrived when everyone had gone home. (up)

Paul __________________________________.

22. We should not make an important decision until we have thought carefully about it. (think)

We should __________________________________.

23. She always has a good relationship with the children. (on)

She __________________________________.

24. I don't believe a word he said; he just invented the story. (up)

I don't believe a word he said: he just __________________.

25. Would you mind taking care of my bicycle while I'm away for a while? (after)

Would you mind ____________while I'm away for a while?

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

We know that nowadays students (26) _______ from test stress, and there are a few of the biggest causes. First, it is important to do your best and study hard, but you may push yourself too much to get a high grade, and (27) _______ can be hard to deal with. Second, many schools want to show high test grades from their students to (28) _______ that they are doing a good job of educating them. Therefore, they have high expectations for the teachers, who (29) _______ have high expectations for the students. In addition, most parents want to see great school (30) _______ , and they can start pushing their children when test time (31) _______ . Moreover, if you had a (32) _______ time with a test in the past, or if you have (33) _______ poorly on one or more tests, you could feel anxious about the next one. Finally, sometimes other students can (34) _______ rumors about a test, or you might hear things from older friends and siblings. Rumors like "That teacher's tests are totally impossible to pass!" can make you a lot (35) _______ nervous.

26. A. suffer B. prevent C.experience D.show

27. A. force B. causes C.grades D.pressure

28. A. make B. prove C.discover D.try

29. A. after B. again C.then D.than

30. A. events B. reports C.descriptions D.statements

31. A. comes around B. comes through C.comes to D.comes under

32. A. bad B. low C.pleasant D.harmful

33. A. come B. taken C.made D.done

34. A. expand B. spread C.reach D.extend

35. A. much B. over C.more D.less

VII. Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.

To preserve and develop traditional craft villages, in recent years, the local authorities have conducted preservation of four traditional crafts: brocade weaving, silver carving, blacksmithing, and carpentry to bring about economic and social efficiency for the development of provincial tourism…

Currently, the province of Lao Cai has formed the clear models of traditional villages. Cat Cat village has gradually built its brand with the forging and casting products, textiles of linens of Hmong people. The famous alcohol villages have found their footholds in the market such as Pho village corn wine (Bac Ha), Xeo village wine (in Bat Xat commune)

The villages in the province have been associated with tourism spots and promote tourism development in the community, improve living standards of many families through their home business, selling handicrafts, brocade products.

In the past, in the villages in Sa Pa, people mostly make their living in agriculture, forestry, but now there have been many households getting involved in tourism activities of the village.

With the aim of preserving and developing traditional village linked to tourism development, most of the villages have created its own definition for tourists to learn and explore. In particular, brocade weaving is dominant, serving the needs of families and tourists. Only in Sa Pa district has 11 embroidery and weaving villages, in Ta Phin village, and San Sa Ho village with about 1000 households participating and a number of groups from the district women society, put on the market each year more than 30,000 metres of fabric. Other districts like Van Ban, Bac Ha have also formed several embroidery villages, attracting thousands of workers.

36. Cat Cat village is famous for .__________

A.com wine

B.its textiles of linens

C.black smithing

D.silver carving

37. The purpose of preservation of traditional craft villages is bringing about ____________.

A.the clear models of traditional villages

B.weaving 30,000 metres of fabric

C.the start of tourism

D.economic and social development

38. We can infer from the passage that tourism has ____________.

A.raised labour income in rural areas

B.made all farmers quit farming

C.prevented forests from being cut down

D.found its footholds in the market

39. All of the following are true EXCEPT that ____________- .

A.brocade weaving has become the most important craft in Sa Pa and nearby districts

B.local people can sell brocade handicrafts, products to tourists

C.other districts should start preserving their crafts like Sa Pa

D.preservation of traditional crafts can be associated with tourism

40. The word "definition" in paragraph 3 is closest in meaning to ______.

A.descriptions of features

B.explanation of the meaning

C.quality of being clear

D.what tourism means

-The end-

Đáp án đề kiểm tra giữa kì lớp 9

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. C

2. A

3. D

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. D

5. B

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. D

2. D

3. D

4. B

5. A

6. A

7. B

8. C

9. C

10. C

IV. Fill in each blank in the passage with the correct word from the box. There are some extra words.

16. liveable

17. busiest

18. neighborhoods

19. cultures

20. perfect

V. Write each sentence so that it has a similar meaning and contains the word in brackets. Make sure that you use the correct verb form.

21. Paul showed up when everyone had gone home.

22. We should think carefully about it before we make an important decision.

23. She has always got on well with the children.

24. I don’t believe a word she said; I think he just made up that story

25. Would you mind looking after my bicycle while I'm away for a while?

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

26. A

27. B

28. B

29. B

30. B

31. A

32. A

33. B

34. B

35. A

VII. Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.

36. B

37. C

38. A

39. A

40. B

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được đáp án của Đề kiểm tra giữa học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
7 4.527
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm