Đề ôn thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh trường THCS Ruby, TP HCM năm học 2018-2019

4 1.632

Ôn thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9

Đề ôn thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Ruby, TP HCM năm học 2018-2019 có đáp án được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải, là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 9, giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức nửa năm đầu chương trình học Tiếng Anh lớp 9. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

PHÒNG GD – ĐT QUẬN TÂN PHÚ

TRƯỜNG THCS RUBY

ĐỀ THAM KHẢO HỌC KỲ I (2018-2019)

MÔN TIẾNG ANH LỚP 9

I/ Listen carefully, and choose the correct answer: (1 pt)

1/ Where did the bus collect Ba’s family?

A. at the bus stop

B. At their house

C. At Ba’s school

D. At the zoo

2. The bus continued ................on the highway Number One.

A. South

B. North

C. East

D. West

3. If The bus had turned left after leaving the high way, It could have reached ...............

A. a stadium

B. A gas station

C. An airport

D. A bamboo forest

4. Everyone will come back ...............

A. in the morning

B. In the afternoon

C. In the evening

D. At night

II. Choose the correct word or phrase to complete each sentence : (2 pts)

1. I was really impressed ………………….the beauty of Dubai.

A. On

B. in

C. to

D. by

2. Should all the motorcyclists be …………………………to wear helmets?

A. interested

B. compulsory

C. dangerous

D. impressive

3. He failed the test because he didn’t follow his teacher’s ………………………..

A. information

B. instructions

C. statements

D. questions

4. What is the ………………..of your dress? Is it made of silk?

A. Design

B. material

C. clothing

D. fashion

5. Tom …………………. in the bank for 10 years since he graduated from University.

A. Worked

B. was working

C. has worked

D. works

6. We had an ………………student from Spain staying with us last year.

A. Exchange

B. interchange

C. university

D. abroad

7. She was sick;…………………, she went to school yesterday.

A. So

B. because

C. therefore

D. however

8. If Mary ………………….free tomorrow, I will invite her to the concert.

A. Will be

B. is

C. was

D. has been

III. Read the passage, then write TRUE or FALSE for each sentence: (1 pt)

It is not easy for adult students of English to improve their accent. Unlike children who are flexible, adults often find it hard to change the way they speak. It is even the top, or smartest adult students have difficulty with the pronunciation. There are several things that an international students can do to improve his or her pronunciation.

One method is to sign up for a pronunciation class. Studying pronunciation can help student to understand the rules of English, but in order to practice speaking, student need to be exposed to English outside the classroom as well. This is why that many students say that studying in an English- speaking country greatly affects their English. Living with native speakers can help students to learn new words as well as improve their accents. International students can also learn important cultural information. This can help to prevent misunderstandings that can occur when people from different cultures live together.

True or false?

9. Adult students of English can hardly change the way they speak.

10. The top or smartest adult students still have difficulty with pronunciation.

11. Living with native speaker can’t help to prevent misunderstandings.

12. To improve their pronunciation, students also need to practice reading regularly

IV. Choose the underlined word or phrase that needs correcting (0,5 pt)

13. Many Vietnamese women (A) today often (B) prefer to wear (C) modern clothing on work(D)

14. Read (A) the instructions on (B) the bottle carefully before take (C) these medicines.(D)

V. Complete the following passage by choosing the correct words or phrases:(1,5 pts)

Mr Brown and some (15)…………………. conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr Brown’s (16 )………………. , they are divided (17)………………….. three groups. Group 1 needs to walk along the shore, Group 2 should check the sand and Group3 has to check among the rocks . Garbage must be put into the plastic bags , and the bags will be (18)…………………….. by Mr Jones . He will take the bags ………(19)……..the garbage dump. Each member will be ………(20)..……. a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch which was provided by Mrs. Smith until the whole area is clean . Then, They are eager to work hard so as to refresh this area again.

15. A. volunteers B. voluntary C. voluntarily D. voluntariness

16. A. instruct B. instructed C. instructor D. instructions

17. A. on B. in C. from D. into

18. A. collect B. colleting C. collected D. to collect

19. A. for B. from C. to D. in

20. A. giving B. given C. give D. to give

VI. Use the correct form or tense of verb given in each sentence (1.5 pt)

21. After finishing my homework, my mom often has me (buy)……….....some food for lunch.

22. For ages, ao dai(mention)………………………..in poems, songs, and novels.

23. Tom promised he (not/ do)……………………………..it again.

24. Did you hear someone (cry)………………..outside last night?

25. Many accidents ……………..(cause) by careless driving every year.

26. ………..the report( finish)……………………by Tom yet?

VII. Supply the correct word form given in each sentence: (1.5 pt)

27. Hội An is one of the most famous tourist ……………in Vietnam. (attract )

28. She can’t do the test well because it is …………………..difficult. (terrible)

29. .........................are working to find new kinds of energy for the future. (science)

30. He is a good student who know how to study.................................. (effect)

31. The ……………asked me some very difficult questions. (examine)

32. Trinh Cong Son is one of the most famous………………….. (music )

VIII. Write the second sentence so that it has the similar meaning to the first one: (1 pts)

33. We can’t make tea with cold water

Tea…………………………………………………………………..

34. He worked so hard that he got promotion

Because …………………………………………………………….

35. The last time I talked to him was 2 months ago.

I haven’t ……………………………………………………………………..

36. They do not know what to buy for her birthday.

They wish…………………………………………………………….

Đáp án Đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh

Listen:

Tapescript unit 3: Listen

At 6.30 in the morning, the bus collected BA and his father from their home. After picking everyone up, the bus continued north on Highway Number 1. It crossed the Dragon Bridge and stopped at the gas station to get some more fuel. Then, it left the highway and turned left onto a smaller road westward. This road ran between green paddy fields, so the people on the bus could see a lot cows and buffaloes. The road ended before a big store beside a pond. Instead of turning left towards a small airport, the bus went in the opposite direction. It didn’t stay on that road for very long, but turn left onto the road which went through a small bamboo forest. Finally, the bus dropped everyone off at the parking lot ten meters from a big old banyan tree. It parked there and waited for people to come back in the evening.

1. B 2. B 3. C 4. C

1. D 2. B 3. B 4. B 5. C 6. A 7. C 8. B

III. 9. T 10. T 11. F 12. F

13. D 14. C

15. B 16. D 17. D 18. C 19. C 20. B

21. Buy 22. Has been mentioned

23. Not to do 24. Crying

25. are caused 26. Has the report finished

VII. 27. Examiner(s) 28. Musicians 29. Attractions 30. Terribly

31. Scientists 32. effectively

VIII. 33. Tea cant be made with cold water

34. Because he worked hard, he got promotion.

35. I haven’t talked to him for 2 months.

36. They wish they knew what to buy for her birthday.

Trên đây, VnDoc.com đã giới thiệu đến các bạn Ôn tập học kì 1 môn tiếng Anh lớp 9. Ngoài ra trên trang, chúng tôi còn đăng tải học liệu các môn học khác như môn Toán, Văn, Vật lý, Hóa học, Lịch sử...qua các đề thi học kì 1 lớp 9 giúp các bạn ôn tập để có một kì thi học kì 1 diễn ra thành công nhất. Chúc các bạn thi tốt!

Hiện tại, các em học sinh lớp 9 đang phải viết bài viết số 3. Để hoàn thành bài viết số 3 lớp 9 hay và ý nghĩa, các em nên tham khảo các bài văn mẫu cùng chủ đề này. Bài tập làm văn số 3 lớp 9 có 4 chủ đề: Đề 1: Hãy kể một lần tình cờ xem trộm nhật kí của bạn, Kể lại buổi gặp gỡ người lính lái xe trong Bài thơ về tiểu đội xe không kính, Kể về một kỉ niệm đáng nhớ giữa mình và thầy, cô giáo cũ, Kể về một cuộc gặp gỡ với các chú bộ đội nhân ngày thành lập Quân đội nhân dân Việt Nam (22-12). VnDoc.com đã sưu tầm các bài văn mẫu tham khảo cho bài viết số 3 này. Mời các em học sinh tham khảo để có ý tưởng viết bài hay hơn. Chúc các em học tốt.

Đánh giá bài viết
4 1.632

Video đang được xem nhiều

Đề thi học kì 1 lớp 9 Xem thêm