Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 27)

VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP
ĐỀ LUYỆN SỐ 27
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I. GRAMMAR AND STRUCTURE
Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you
choose
1. What time ..................on television?
A. is the news B. are the news
C. is news D. are news
2. That boy is better ..............math than I am
A. in B. at C. for D. with
3. “Don’t cook a meal for me”, he said I’ve already.......”
A. eat B. eating C. eaten D. ate
4. The room is empty, but I feel that...........is watching me.
A. somebody B. anybody C. nobody D. everybody
5. I know that she .................in the library at the moment
A. works B. is working C. worked D. has worked
6. She looks very.............when I told her the news
A. happily B. happiness C. happy D. was happy
7. I haven’t seen Tom........three months
A. since B. for C. until D. before
8. It is very cold...............winter.
A. on B. in C. at D. since
9. The children were bored....................the film
A. in B. by C. with D. of
10. My brother speaks English very...........
A. bad B. badly C. worse D. worst
11. The girl...........is talking to Peter is my sister
A. who B. that C. whose D. which
12. When we looked at the baby last night, he.............
A. sleep B. slept C. sleeping D. was sleeping
13. Mary sings.............than Laura.
A. more beautiful B. beautifully
C. more beautifully D. most beautifully
14. We started ...........English 3 years ago.
A. to learn B. learn C. learning D. learned
15. That is the room................the meeting is held.
A. which B. who C. that D. where
16. It is this watch..................I gave my sister for her birthday
A. which B. that C. who D. whose
17. This is the best book I............
A. read B. to read C. was readingD. have read
18. My father is really interested in.................books
A. read B. to read C. reading D. reads
19. What do you call a person who...............physics?
A. study B studying C. studies D. studied
20. J. Watt...........the steam engine
A. invent B. invents C. invented D. has invented
II. VOCABULARY AND _EXPRESSION
A. Choose the best answers
21. When a boy, Faraday didn’t have much............
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. school B. schooling C. study D. studying
22. Mr Sayer bores me. I think he is a............man
A. bore B. boring C. bored D. boredom
23. Nam can run the...............in my class
A. fast B. fastly C. most fast D. fastest
24. Mark Twain’s wife had great influence............his books
A. in B. on C. at D. of
25. I love.................forest, hills and fields from the height
A. to watch B. watch C. watching D. watched
26. Driving fast is very............
A. danger B. dangerous
C. dangerously D. more dangerous
27. English has got a lot of .............
A. borrowings B. borrowing C. borrow D. borrows
28. A person who studies mathematics is a...............
A. mathematist B. mathematicians
C. mathematician D. math
29. In England there are a lot of regional ...............
A. different B. differences C. differ D. differently
30. Millions of .................come to England every year
A. visiting B. visiters C. visitors D visit
B. Choose the letter of the underlined portion which is not correct
31. I haven’t smoked since a long time
A B C D
32. Your bicycle is different than mine.
A B C D
33. Did you hear from your cousins and friends recently?
A B C D
34. This is the city which I was born
A B C D
35. Laura use to sit next to me in classroom
A B C D
36. We have seen this film last year.
A B C D
37. Are you interesting in talking with him?
A B C D
38. Would you mind show your passport?
A B C D
39. We will have a picnic if it rains.
A B C D
40. They are the people who cars were stolen.
A B C D
III. READING COMPREHENSION
Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best
suited to the gap
Many people who work in London prefer to live ...(41)...it, and to go in to their offices, factories or
schools everyday ...(42)...train, car or bus, even though this means they have to get up ...(43)...in the
morning and come home later in the evening.
One advantage of living outside London is that houses are cheaper.
Even a small flat in London without a garden ...(44)...a lot to rent. With the same money, one can get a
little house in the country ...(45)...a garden of one’s own.
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
Then, in the country one can rest from the ...(46)...and hurry of the town. Although one has ...(47)...up
earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night, and during
weekends. ...(48)...summer evenings one can enjoy the fresh, clean air of the country. ...(49)... one likes
gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other
jobs ...(50)...are needed in the garden.
41. A. outside B. in C. Inside D. out
42. A. in B. on C. by D. with
43. A. early B. earlier C. earliest D. more early
44. . is costing B. costs C. cost D. has cost
45. A. in B. at C. for D. with
46. A. noisy B. noisily C. noise D. noisier
47. A. get B. to get C. getting D. got
48. A. in B. on C. at D. for
49. A. When B. unless C. although D. if
50. A. who B. which C. where D. whose
Test 20
I/1.A 2.B 3.C 4.A 5.B 6.C 7.B 8.B 9.C 10.B 11.A
12.D 13.C 14.C 15.D 16.B 17.D 18.C 19.C 20.D
II/A
21.B 22.B 23.D 24.B 25.C 26.B 27.A 28.C 29.B 30.C
II/B
31.C 32.C 33.A 34.C 35.A 36.B 37.B 38.C 39.A 40.C
III/ 41.A 42.C 43.B 44.B 45.D 46.C 47.B 48.A 49.D 50.B
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/luyen-thi-vao-lop-10

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 27) được sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung các câu hỏi thường gặp trong các đề thi tuyển sinh vào lớp 10 rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
3 2.048
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm