Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2

Bài kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9

Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 học tập Tiếng Anh 9 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 9 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 9

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 1, 2, 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9 và môn Ngữ văn 9.

Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the words whose underlined part is pronounced differently from the others in each group

1. A. helped

B. struggled

C. remarked

D. watched

2. A. encourage

B. empathy

C. embarrassed

D. remember

3. A. delighted

B. continue

C. medicine

D. situation

Exercise 2: Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the others in each group

1. A. preservation

B. recognition

C. decision

D. exhibition

2. A. surface

B. attraction

C. bamboo

D. technique

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D

1. He turned ________ the new job in the city center because he didn’t want to move.

A. up

B. down

C. over

D. off

2. The weather was ____________ in England than in Spain last week.

A. most warmer

B. by far warmer

C. more warmer

D. much warmer

3. The cost _________ living in Singapore is higher than any countries in South East Asia.

A. for

B. on

C. of

D. in

4. Jane said that she ___________ come and look after the children the following day.

A. can

B. will

C. could

D. should

5. He still doesn’t know____________ his budget when living alone in the city.

A. when to manage

B. how to manage

C. where to manage

D. what to manage

6. Did you forget your purse _________ purpose so you wouldn’t have to pay?

A. on

B. of

C. in

D. for

7. Could you please tell me ____________?

A. It is how far to the nearest bus stop

B. how far is it to the nearest bus stop

C. how far to the nearest bus stop is it

D. how far it is to the nearest bus stop

8. Marigold wondered __________ Kevin and Ruth would be at the party.

A. that

B. whether

C. if

D. B & C

9. I am not sure ___________ I can solve this problem.

A. how

B. what

C. who

D. by whom

10. Tom told us that sometimes he had difficulty ___________ his feelings.

A. expressing

B. communicating

C. sending

D. talking

Exercise 4: Fill each blank with a suitable word to complete the following passage.

You can do a few things to make homework less (1)__________. First, be sure you understand the assignment. Write it (2)__________in your notebook or day planner if you need to, and don’t be afraid to ask questions about what is expected. It is much easier to take a minute to ask the teacher during or after class than to (3)__________to remember later that night! If you want, you can also ask how long the particular homework assignment should take to complete so you can plan your time.

Second, use any extra time you have at school to work on your homework. Many schools have libraries that are (4) __________ designed to allow students to study or get homework done. The more work you can get done in school, the (5) __________you will have to do at that night.

Third, pace yourself. If you don't finish your homework (6) __________ school, think about how much you have left and what else is going on that day, and then plan your time. Most (7) __________ students have between 1 and 3 hours of homework a night. If it is a heavy homework day, you will need to devote more time to homework.

No one is (8) __________ to understand everything, and maybe you need some help. The first place to turn for help is your teacher. But what if you don't feel comfortable with your teacher? If you are in a big enough school, there may be other teachers who teach the same subject. Speak to other teachers directly and you may be in luck. Sometimes it just helps to have someone (9) __________ something in a different way. (10) __________ , you might also be able to get some help from another student. If there is someone you like who is a good student, think about asking that person if you can study together.

1. A. stressful

A. purpose

B. advantage

C. control

2. A. up

B. into

C. off

D. down

3. A. fight

B. discuss

C. struggle

D. add

4. A. specify

B. specifically

C. special

D. specifies

5. A. more

B. less

C. little

D. better

6. A. during

B. since

C. in

D. on

7. A. between

B. high-school

C. among

D. over

8. A. stopped

B. leaved

C. expected

D. marked

9. A. do

B. make

C. ask

D. explain

10. A. Meanwhile

B. Therefore

C. Although

D. Moreover

Exercise 5: Choose the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. I lived in the U.S for ten years, so I’ve lost touch with British politics

A. become unaware of

B. forgotten about

C. become confused about

D. stopped talking about

2. The law made wearing seat belts in cars compulsory.

A. necessary

B. optional

C. obligatory

D. redundant

Exercise 6: Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. The problem is due to discipline, or, more precisely, the lack of discipline, in schools.

A. informally

B. flexibly

C. casually

D. wrongly

2. True friendship is not common and there are many people who seem incapable of it.

A. prevalent

B. superior

C. unique

D. temporary

Exercise 7: Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following sentences.

1. At the moment, aid (A) agencies (B) are focusing (C) their efforts of (D) women and children.

2. Sarah wondered if (A) to attend (B) the life skills (C) workshop that (D) weekend.

3. Robert told me that his (A) father had flown (B) to (C) Dallas last year (D).

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1. “Don’t leave your luggage unattended.”

He asked me _______________________________________________________

2. I didn’t realize how late it was and I didn’t stop studying till after midnight.

I didn’t realize how late it was and I went ________________________________

3. When did you start working on the project?

How long _________________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh - Đề 2

Exercise 1: Choose the words whose underlined part is pronounced differently from the others in each group

1. B

2. A

3. A

Exercise 2: Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the others in each group

1. C

2. A

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D

1. B

2. D

3. C

4. C

5. B

6. A

7. D

8. D

9. A

10. A

Exercise 4: Fill each blank with a suitable word to complete the following passage.

1. A

2. D

3. C

4. B

5. B

6. A

7. B

8. C

9. D

10. D

Exercise 5: Choose the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. A

2. C

Exercise 6: Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. D

2. B

Exercise 7: Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following sentences.

1. D (of => on)

2. A (if => whether)

3. D (last year => previous year)

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1. He asked me not to leave my luggage unattended.

2. I didn’t realize how late it was and I went on studying till after midnight.

3. How long have you worked on the project?

Xem tiếp: Đề thi giữa kì lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3 MỚI

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 709
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 1 Xem thêm